Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nikt,po prostu nikt.Nikt sie nie pytal o Kluske.W przypadku kazdego psa wystawianego na allegro zawsze mialam jakies pytania,ktos dzwonil.A tutaj cisza. Brak wzroku mocno ja dyskwalifikuje.

Posted

Dla niej spełnieniem marzeń byłby domek z ogródkiem u kochających ludzi. Domku, gdzie jesteś?

A czy Kluska jest na 100% całkiem niewidoma czy cokolwiek widzi?

Posted

nie widzi NIC. Prawdopodobnie od szczeniaka,bo ma charakterystyczne oczy-"niewidzace", niewycwiczone mieśnie galek ocznych.
Kluska nie cierpi z tego powodu,bo po prostu nigdy nie widziala i nie zdaje sobie sparwy z tego,ze mogloby byc inaczej.

Posted

Jasne. Pytam dlatego, że u nas w Łodzi już dwa psy miały być niewidome, a tutaj okazuje się, że oba widzą. Spanielek wprawdzie gorzej, bo rzeczywiście jest częściowo niewidomy i jedno oko ma w gorszym stanie, ale ogólnie widzi. Drugi pies to sznaucerkowata sunia. Miała bardzo zaniedbane oczy, ropa itd. W środę okazało się, że sunia widzi. Trzeba zwalczyć infekcję i zakraplać oczy, bo ma syndrom "suchego oka" wytwarza tylko 20% łez.

Posted

Dostałam dziś takiego oto emaila:

witam.
> jestem zainteresowana adopcja psiaka lub kotka z panstwa schroniska. mam
> juz
> jednego kochanego i slicznego psiaka w domu o imieniu babel. ma 2 latka
> jego
> wysokosc siega do polowy lydki i jest uroczy, od dluzszego czasu myslimy z
>
> rodzicami o jeszcze jednym zwierzatku piesku lub kotku, na razie
> przyebywam
> za granica przez miesiac , ale po powrocie chcialabym adoptowac zwierze z
>
> panstwa schroniska, mam duzy dom z ogrodem, prosze o kontakt czy byloby to
>
> mozliwe.
> pozdrawiam serdecznie renata
>

I na moją prośbę o sprecyzowanie rejonu, drugiego:

Witam
Ja mieszkam na slasku dokladnie w Jaworznie kolo Katowic, jest mi obojetne z jakiego schroniska chcialambym psiaka ktory nie ma juz szans na adopcje, kulawego, slepego, poniewaz ja sie bede bardzo nim cieszyc , kocham zwierzeta i chcialabym uszczesliwic choc jedno zwierze, jesli ma pani takiego psiaka ktory jest w takim stanie to prosze o kontakt. Pozdrawiam renata

Napiszcie mi adres emailowy, żebym mogła podać kontakt do Renaty, a ja wyśle Kluskę.

Posted

Jeszcze jedno, wiem że to daleko, ale może dla Klusi to szansa na domek. Ile takicg domków sie trafia. Może dziewczyny ze Śląska mogłyby domek odwiedzić, sprawdzić i zorganizowało sie wyjazd Kluseczki.
Co myślicie - wysłać fotki, czy nie.

Posted

Rany Supergoga posłańcu wspaniałych wiadomości. To jest olbrzymia szansa na domek dla Kluchy.:thumbs:

Myślę, że wysyłać. Klucha była ogłaszana także we wrocławskim GW.

Akucha masz maila do Renaty?

Posted

Wysłałam emaila do p. Renaty i apel o dom dla Klusi. Zapewniłam że wszyscy pomożemy Klusi dojechac do domku.
Gdyby ten domek wypalił, ja nie wiem, co bym zrobiła z radości.

Posted

Wysłałam fotki, napisałam, że domek dla Klusi to prawie w dogo sprawa polityczna. I na razie czekam. To wszystko sprzed 2 h, więc trzeba poczekać.
Jeśli to nie jakiś taki sobie żart, to może Klusia wyląduje w domku.
Emaile były 3, więc wygląda sprawa fajnie, ale ja się sparzyłam tyle razy, że juz po prostu nawet cieszyć się boję - nie wiem czy umiem.

Posted

padlam z wrazenia!!!!!!!!!

tak,napisala do mnie! a ja nawet nie podejrzewalam,ze to mozliwe!

jak pieknie,ze ktos ja chce.

Polowa wrzesnia.Nawet moze przyjechac po nia,ale jakas pomoc w transporcie przyjmie :)

jejku,co za dzien!

Rano dostaje info,ze nasz Roki,stary rottek,ktory siedzial od 3 lat w schronie,wlasnie jedzie do domu (akcja udala sie dzieki babce,rottkomaniaczce ),w pracy dowiaduje sie,ze Mandaryna ma szanse,teraz,ze Kluska juz prawie zarezerwowana,a na priw ktos cichutko pyta o Wigora.Ufff...

Posted

:sweetCyb: cudowne wieści. Czyli zdecydowali się na Kluskę na 100%?

Może ktoś bedzie jechał tą trasa, przynajmniej kawałek. A może ją wciśniemy Kuzynowi Wielkiemu. Chłopak nadal chętny. To by był kawałek trasy.