Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Watki i informacje urywaja sie i przy psach wyadoptowanych w Polsce ...
Mnie sie bardzo dobrze " wspolpracuje" z brazowa i wiem, ze Kluska to jednen z JEJ psow.
Ona bedzie wiedziala tyle co i ja...
i ani krzyny mniej.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Amelko Droga!Ja zawsze sie boje-jak przy kazdym "moim" psie,ktory idzie do domu,czy to tutaj w Polsce czy tez w Niemczech.Zawsze martwie sie,czy szybko sie zaaklimatyzowały,czy maja apetyt,czy nie sikaja i czy sa dostatecznie kochane.
O Kluske bede sie martwila troche mniej,poniewaz wiem,ze to tak madra i mało kłopotliwa sunia,ze ona sobie poradzi wszedzie,byle tylko ludzie byli zyczliwi,a to na pewno :)
Niestety,w Polsce nie zanosi sie na adopcje Kluski,wiec szukamy dla niej kogos dalej. Jeden piesek juz pojechal od nas do organizacji niemieckiej,takze niepełnosprawny.
Zarowno w jego przypadku ,jak i Kluski,przygotowujemy sie długo do przewozu psa (i nasza strona i niemiecka).Wszystko musi byc przemyslane i dopiete od formalnej strony na ostatni guzik;zadnych niedomowien,wszystko jasno okreslone.

Posted

[quote name='t_kasiek']Tundra - my się tylko martwimym ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu :) to taka przypadłość z dogo ;) .....ufamy, że nie dałabyś zrobić Klusi krzywdy !!!!!!!
Tak Tundra i Brązowa-my Wam bardzo ufamy i wiemy,że jesteście wspaniałe dziewczyny i dlatego założyłyście wątek Kluni i dlatego tak Jej chcecie pomóc.Co do tego nie ma żadnych wątpliwości.
Miałam tylko na myśli,że nie znamy tych ludzi z Niemiec i że mam nadzieje,że nie stracą z Wami kontaktu,że dadzą czasem znać co u nich,a tym samym i my cioteczki,będziemy szczęśliwe jak zobaczymy fotki Szczęśliwej Klusi w Nowym Domu;)

Posted

Klunia bedzie przejeta do wspanialych i odpowiedzialnych rak Tundry.
Na pewno nigdy nie spotka schroniskowych bud,kojcow!
Ciesze sie ogromnie ,ze moze z Klunia wybierze sie w podroz Pepsi:lol:
Wszystkie psiaki sa wdzieczne Tobie i innym wspanialym osobom.

Posted

na razie sa dwie opcje-podroz do Warszawy samochodem "psiarskim",z moimi kolezankami,ale to nic pewnego.Ciagle pytam,dzwonie,na pewno cos sie znajdzie.Przeciez ludzie czesto podrozuja do Warszawy :)

Posted

Myśle, że jesli ludzie się zgodzą, to raczej liczą się z taką mozliwością. Do tych ogłoszeń zaglądaja raczej miłośnicy. Dałabym fotkę Kluski i ładnie poprosiła o darowanie jej szansy na dom, który na nią czeka... Trafiają się dobre dusze, może trafi się też taka Klusce?!

Posted

Ale tam,prosimy tylko o samochodowy,masz racje,moze ktos jedzie.Tylko Akuszko-ogloszenie wazne do czwartku,potem to juz po ptakach.

Tak pisze Tundra:
"Wlasnie wrocilam od rodziny Klusi.
Jak najbardziej pozytywnie. Mili spokojni ludzie, wiele juz przemysliwali, odkad znalezli Kluske nie patrza juz na zadne inne psy.
Mieszkanie na parterze 80 m, spory ogrodek c. 200m, taras, duza chec do spacerow, no i ciesza sie na nia.
Dziecko - Aron 10 lat rezolutne, nie rozhukane, w swoim szalas w ogrodku zrobil juz znak rozpoznawczy- takie 3 czarne kola- co ma znaczyc zamieszkane wspolnie z Kluska. Wierze , ze Klusa lubi przytulanstwo.
Ma kolege w szkole z Polski umowil sie z nim juz, ze sie od niego nauczy pol. komend. Kroliki i pstaszki bardzo zadbane co swiadczy o tym, ze ludzie szanuja zwierzeta.
Latem mieli jechac do Szwajcarii, ale ze wzgledu na psa wybrali morze.
mnie sie podobaja, gdyby jednak z jakichs wzgledow Kluska nie pasowala do tej rodziny ( nigdy przeciez nie wiadomo) wraca do mnie."