wojtuś Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Amando Kochana jestem:) Piękna sunia, bez sensu by trafiła do schronu Dopiero pod koniec miesiąca mógłbym coś kasą podratować. Spróbujmy Kochani teraz ją ogłaszać:) Pozdrawiam:) Quote
Temida Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 Wojtusiu dziękuję, że jesteś i proszę wspieraj mnie na duchu. Wiem, że bez sensu, ale wiesz jak jest. Quote
Temida Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 Wszystko wskazuje jednak, na to, że nie. Za dwa dni będzie ogłoszenie w prasie i wiem, że jeśli po tym nikt się nie zgłosi to się jej pozbyto i padła ofiarą wakacyjnycg wyjazdów. Quote
mat33 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Witam! Dopiero przeczytałem twoja wiadomość Temido, bo nie miałem wcześniej internetu. Niestety nigdy nie spotkalem tej slicznej suni. Jest dosc charakterystyczna wiec na pewno bym ją zapamiętał. Ona nie wyglada na porzuconą, w centrum mieszka dużo ONków, więc moze jednak się zgubiła, a że młoda i przyjacielska to poszla tam gdzie się najwięcej dzieje. Chociaż z drugiej strony nie wiem czy byłas oststnio na rynku, ja niedawno poszedlem z Maxem w czwartek raniutko na zakupy, bylo tam przynajmniej kilka psów róznej maści biegających po targowisku, ludzie je karmili, jednak były nieufne, niby w dobrym stanie, rudno ocenic czy bezpańskie czy szukające atrakcji, ale nie wygladaly na dopm owe pupilki, jednak rejon targowiska obfituje w wałęsajace się psy niestety. Oby Wera odnalazła swego własciciela Quote
Temida Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 Mateusz, to mnie właśnie martwi, że to był dzień rynkowy, a do tego są wakacje. Ludzie, których ludźmi tak naprawdę nazwać nie mogę wolą pozbyć się pieska przed wyjazdem niż zapłacić za hotel, później adoptują następnego i w następne wakacje to samo. Nikt jak na razie nie szuka owczarka. Jestem w stałym kontakcie ze schroniskiem, ze strażą miejską, śledzę ogłoszenia w telewizji lokalnej i prasie. Niestety nikt takiego psa nie szuka. Bardzo bym chciała, żeby się zgubiła i po tym ogłoszeniu w radomszczańskiej zgłosił się właściciel, ale są jednak pewne przesłanki. Ja też nie mogę czekać w nieskończoność, bo to ja muszę zapłacić za hotel. Jeśli do niedzieli nikt się nie odezwie to uznaję psa za porzuconego. Dzięki, że zajrzałeś. Chyba Ci mówiłam, że psiak, którego wyciągaliśmy spod ziemi ma już domek. Dziękuję Ci, że zareagowałeś. Quote
Temida Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 Pojadę dzisiaj wieczorem do Wery z aparatem. Wyszło duże ogłoszenie ze zdjęciem, że ją znaleziono niestety nikt nie dzwonił jak do tej pory. Choć przepraszam dzwoniła jedna osoba, która chciałaby ją zabrać, ale odpadła po pierwszym pytaniu i odpowiedzi, że ostatnia sunia którą miała cyt. ,,zdechła w trakcie porodu''. Więc odpada. Oj Wera grosza nie mamy na ciebie i co teraz będzie z tobą. :( Quote
obraczus87 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Temido w internecie pojawiły się ogłoszenia adopcyjne Wery. Trzeba trzymać kciuki, aby ktoś konkretny zadzwonił... inaczej będzie masakra :( aż nie chcę myśleć. Quote
Temida Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 Niestety, ale nikt z ogłoszenia nie zadzwonił. Byłam u Wery w hotelu. Ma się świetnie, lubi się bardzo z innymi psiakami. Jedyne co to przeskakuje przez niższe płotki, ale tylko za człowiekiem, więc szukamy domu z dobrym ogrodzeniem. Troszkę zdjęć dla Was. Quote
wilczek007 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 odwiedze suńkę chociaz ,bo narazie tylko tyle mogę... Quote
fiorsteinbock Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Zapisuje sie w slicznotki! Dogo mi bardzo muli :-( Czy sa bannerki? Moze posciagamy ludzi z deklaracjami - chociaz wiem, ze bedzie ciezko - kazdy obwarowany :shake: Quote
Temida Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 Nie ma jeszcze banerków, ale zaraz kogoś ściągniemy, jeśli chodzi o pomoc finansową to wiem, że każdy zawalony, więc pomogą nawet małe jednorazowe wpłaty, grosz do grosza i coś się uzbiera. Zresztą to już mamy dług na ok. 140 zł. Każdy na wątku mile widziany. Quote
ewatonieja Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 dodałam ją na stronę łódzkiego schroniska, do działu znalezione (i zgubione też) piękna oneczka szkoda jej do schroniska :( Quote
kameralna Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Będę zaglądała do Wery. Na razie mogę tylko podnieść śliczną do góry. Quote
Szarotka Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Podniose sunie. Bieda jedna, a tu nawet jednej deklaracji nie ma :(:( Niestety moje pieniadze ida narazie w ratowanie piwnicy mojej Mamy po powodzi.............. Quote
Temida Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 Dziękuję wszystkim za pomoc, bardzo serdecznie. Ona jest bardzo śliczna i na pewno znajdzie dom. Wolałabym abym to ja ją wyadoptowała niż schronisko, ale przyszłość pokaże. Quote
andegawenka Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Szarotka napisał(a):Podniose sunie. Bieda jedna, a tu nawet jednej deklaracji nie ma :(:( Niestety moje pieniadze ida narazie w ratowanie piwnicy mojej Mamy po powodzi.............. Nie martw się są gorsze.... a powodzi nie przeżyły:evil_lol: np moja. Listy piszę do administracji i piszę, piszę, piszę....komisja wieka przybyła i nadal nic....:shake::-( Quote
andegawenka Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Temida napisał(a):Dziękuję wszystkim za pomoc, bardzo serdecznie. Ona jest bardzo śliczna i na pewno znajdzie dom. Wolałabym abym to ja ją wyadoptowała niż schronisko, ale przyszłość pokaże. Temidko co jest z tymi ONkami pięknymi...tyle ich jest...to takie mądre psy... Quote
Temida Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 Nie wiem kochana co jest, ostatnio mam same takie lale i bez domu, nawet bez zainteresowania. Quote
Ania i Kajber Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Już nie wiadomo co robić z tymi pięknymi ON-kami i DON-kami, tyle ich bez domu. :-(. Co się ud az jednym, to zaraz przybywa 5 nastepnych.... Nieodpowiedzialni ludzie nie kastrują, nie sterylizuja, nie zabezpieczają na czas cieczek i potem są skutki. Quote
Recommended Posts