Temida Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Łódzkie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami Diana trafiła do schroniska dla zwierząt, aż nie mogłam uwierzyć własnym oczom, ale to ona. Wczoraj. Właścicielki nie ma ani pod telefonem, ani się nie zgłosiła. Wydaje mi się że będziemy musieli jej szukać domu. Tak było wcześniej. W dniu 8 lipca znaleziono piękną, młodziutką sunie ONKĘ w centrum miasta Radomska (okolice Miejskiego Domu Kultury). Sunia jest zadbana, ma ok. 1 roku. Miała obrożę, kolczatkę na szyi. Jest bardzo łagodna, grzecznie jechała w samochodzie. W tej chwili zabrałam Werę, (jak ją nazwałam) do hotelu dla zwierząt w Radomsku. Niestety, czas jej pobytu nie może być zbyt długi, (mam już dwa psy na hotelu). Jeśli nikt się nie zgłosi w przeciągu 2 tygodni sunia może trafić do schroniska. Zawiadomiłam już schronisko dla zwierząt w Radomsku, rozwiesiłam ogłoszenia w docelowych punktach miasta. NIESTETY NIKT SIĘ NIE ZGŁOSIŁ, więc raczej została porzucona. Proszę o pomoc. KONTAKT: Radomsko tel. 600 297 542 [FONT=Arial] [SIZE=3] Wpłaty: [/FONT]MANFORTE 40zł. WUJEK & CIOCIA 20zł. [FONT=Arial][SIZE=3] Razem: 60zł. Wydatki: 87,50zł za hotel (połowa z właścicielką psa) Tekst do ogłoszeń: [/FONT] Wera to śliczna sunia w typie owczarka niemieckiego. Została znaleziona w centrum miasta Radomska. Sunia ma ok. 1 roku i jest bardzo przyjacielska w stosunku do ludzi i innych zwierząt. Urody dodaje jej wyrazista czarno-podpalana szata. Wera jest bardzo grzeczna i łagodna. Zabrana z ulicy, aż wtulała się z wdzięczności. Obecnie przebywa w schronisku dla zwierząt w Radomsku, gdzie czeka na osobę, która obdarzy ją miłością i sercem. Kontakt w sprawie adopcji: Radomsko tel. 600 297 542 e-mail: rajton_bost@poczta.onet.pl Quote
papryka Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 jejku sliczna!!!! oby wlasciciel sie znalazl!!!!!!!! Temido wroce 18stego i mam nadzieje ze psiak znajdzie walsciciela...:) a jak nie biore sie do roboty i Ci pomoge!!!!! Quote
Temida Posted July 9, 2010 Author Posted July 9, 2010 Patrysia kochana jesteś, zapsiałam się na maxa i jak na razie to jestem przerażona. Quote
Borówka16 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Jestem :) Ja niestety mogę tylko hop-ać ,robić ogłoszenia , rozsyłać wątek - z kasą mi w tym mies. cienko - sorry :( Quote
obraczus87 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Temido, jestem. Poprosze na maila tekst do ogłoszeń oraz zdjęcia. Wykupie dla Wery pakiet ogloszen (sztuk 74). Moze uda sie szybko znaleźc domek dla slicznotki. Quote
obraczus87 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 e-mail: marcia.slu@wp.pl :loveu::loveu::loveu: Quote
Borówka16 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 obraczus87 napisał(a):Temido, jestem. Poprosze na maila tekst do ogłoszeń oraz zdjęcia. Wykupie dla Wery pakiet ogloszen (sztuk 74). Moze uda sie szybko znaleźc domek dla slicznotki. Ja też poproszę teks do ogłoszeń , mój mail : leksia16@gazeta.pl Quote
TERESA BORCZ Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Przepiękna oneczka, niemożliwe by ją ktoś porzucił, napewno znajdze sie właściciel. Quote
Temida Posted July 9, 2010 Author Posted July 9, 2010 Pani Teresko, tak jak Pani mówiłam wszystko wskazuje na to, że Wera ma właściciela. Jedyne co mnie niepokoi to to, że w dniu w którym się pojawiła był dzień rynkowy, a miejsce którym ją znaleziono jest w linii prostej od targu. Już piszę tekst. Quote
Borówka16 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Temida napisał(a):Pani Teresko, tak jak Pani mówiłam wszystko wskazuje na to, że Wera ma właściciela. Jedyne co mnie niepokoi to to, że w dniu w którym się pojawiła był dzień rynkowy, a miejsce którym ją znaleziono jest w linii prostej od targu. Już piszę tekst. To pisz i czekam na maila :p Quote
obraczus87 Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 TEMIDO przekazalam tekst i zdjecia, zaznaczylam ze sprawa bardzo pilna. Quote
Temida Posted July 11, 2010 Author Posted July 11, 2010 Wera ma się dobrze. Rozkleiłam ulotki w całym mieście, niestety cisza. Martwię się na poważnie, bo wiem, że nie dam rady z trzema psami na hotelu. Co prawda, jeden niedługo idzie, jak tylko jego stan zdrowia się polepszy. Lonia, no nie wiem. To mały piesek, ale żadnego telefonu o nią nie było. Boję się, że będę musiała odwieźć Werę do schroniska i to jest bardzo realna wizja. Quote
Rudzia-Bianca Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 sprawdzaliście czy nie ma czipa ? Może komuś zginęła ( wiem wiem naiwna jestem ) Ja zawsze oprócz netu daję ogłoszenia w sklepach zoo i lecznicach i plakatuję okolicę, ni wszyscy mają jeszcze dostęp do internetu a nawet jeśli mają nie wszyscy wiedzą jak się w nim poruszać ... piękna suńka Quote
Temida Posted July 11, 2010 Author Posted July 11, 2010 Gosiu, całe miasto oplakatowane, wyjdzie ogłoszenie w prasie lokalnej. Boję się jednak, że będę musiała ją odwieść do schronu. Quote
Rudzia-Bianca Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Mam nadzieję że nie, jeszcze trochę czasu do 24 lipca jest , na pewno się uda ... Quote
Temida Posted July 11, 2010 Author Posted July 11, 2010 Martwi mnie tylko to, że się pojawiła po rynku i w wakacje. Ale oby uciekła. Quote
luta4 Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Temido zobacz może sunia ma czipa teraz wakacje moze komuś zwiała z urlopowiczów chyba lecznica ma czytnik Quote
Temida Posted July 11, 2010 Author Posted July 11, 2010 Pani Łucjo wyjątkowo jak na Radomsko ta ma. Jutro sprawdzę, ale w Radomsku czipy są bardzo mało popularne. Quote
Temida Posted July 12, 2010 Author Posted July 12, 2010 No niestety czipa i tatuażu brak. Jestem załamana. Do tego właśnie wróciłam z takiej interwencji, że mi ręce opadły. Jednego z pięciu psów odebrałyśmy i na razie wzięła go koleżanka. Psiak ciemnej z obory. Jeden stał na słońcu to przestawiłyśmy budę, w miskach zgniły chleb. A do tego tam cały zwierzyniec świata na podwórku. Tragedia. W piątek jedziemy z karmą, obrożami, tabletkami na odrobaczenie, koszmar. Quote
Recommended Posts