Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Są jeszcze dwa pitbule (suka wychowana w domu, chyba niedawno była szczenna, co widać po sutkach, oraz pies, tak agresywny, że nawet pracownikowi ciężko jest tam wejść :x). Poza tym mix amstaff + bokser i jeden mix amstaffa, i w ogólnych boksach znajdzie się jeszcze wiele bullowatych.

Posted

Dobrze, że jej się poszczęściło (:
Jeśli ktoś wie, czy do schroniska przybyły nowe bulle, możecie informować w temacie. Na razie nie wiem, kiedy pojawię się w schronisku, a bieżąco jestem tylko dzięki jednemu z pracowników, który szczęśliwie jest ze mną spokrewniony - ale nie wie nic o bullowatych.

• 2 weeks later...
Posted

Do schroniska niedawno trafił rudy, prawie że czerwony mieszaniec amstaffa/pitbulla z jakimś mieszańcem, jak sądzę. Szczeniak jeszcze, kilka miesięcy ma, jeszcze trochę się rozrośnie.
Piesek jest bardzo grzeczny, nieśmiały.. Przez kraty kojca :D. Na spacerze ujawnia swoją osobowość. Ciągnie na smyczy, nie jest nauczony na niej chodzić - byle jak najszybciej i jak najdalej. Spacery, niestety, póki co są tylko siłowaniem z - jak na swój wiek - i tak masywnym samczykiem. Pilnie potrzebny właściciel, który go ułoży. Za kilka miesięcy pies nie będzie się nadawał do adopcji - chyba że ktoś lubi biec za swoim pupilem, nie mając nad nim kontroli! Pies przebywa w domku góralskim nr 7, sam. Nadałam mu imię robocze Rudolf, ułatwia mi to mówienie o nim.
W razie czego, proszę pytać o pieska spod 7. Co prawda w schronisku jest parę dni, znaleziony na ulicy, i nie wiadomo, czy zgłosi się właściciel - ale przy moim wczorajszym pobycie dalej siedział w boksie. To piesek dla osoby wytrwałej, silnej, cierpliwej i stanowczej. Pozory mylą, a jego maślane oczka w tym wypadku były zapowiedzią spaceru z małym diabłem :>. Nie zauważyłam, żeby miał problemy w kontaktach z innymi psami, choć przebywa sam - małą sunię, także szczeniaka, zaakceptował od razu i tylko zabawa była mu w głowie. Ze względu na gabaryty trzeba było uważać, żeby jej nie nadepnął ani nie zrobił krzywdy, ale był naprawdę delikatny.
Może się okazać, że komuś zginął - ale czy ten ktoś zgłosiłby się po niego po tak długim czasie, jak kilka dni? Jeśli nie od razu, to raczej wątpliwe.
Znaleziony wraz ze starszą, czarną sunią, także mieszańcem, podczas zabawy na ulicy. Właścicieli obu psów nie było w pobliżu.

Posted

Sunia jest w typie rasy pit bull, odmiany red nose. Naprawdę kochana psina, miałam okazję poznać ją na kilku spacerkach. Nie mam pojęcia, ile ma lat, ale jest młodziutka. W schronisku od miesiąca. Jest zaszczepiona, sterylizowana chyba też, ale nie mam pojęcia. Do pokochania od zaraz.

Tak wygląda sunia. W schronisku Zorka, chociaż ja wołam na nią Shally. Naprawdę kochany pies. Ma jedną wadę - jeśli na spacerach podniesie się rękę ze smyczą, skacze do niej. Jest tak nauczona. Dla innych psów łagodna, ale dominująca, zawsze chce być górą. Im szybciej ktoś zabierze Shally ze schroniska, tym lepiej. Zaraz założę jej osobny wątek :)