Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie dziwiłam się, czemu jest napisane, że moge mieć dwa, a wszyscy maja zapchane do pełna. Chciałam jednak usunąć Pako i też nie wyszło.

Posted

No właśnie, ja tez chciałam zamienic Pako na Oskarka i nic z tego. To nawet usunąc nie można? A co komu przeszkadzają banerki w podpisach?
Niech lepiej zajmą sie tym , jak działa dogo. Nie można czasami wogóle wstawić postu, ani napisac pw , ani edytowac nic.

Posted

no , jestem, od wyjazdu PAKUSIA nie ma mnie na dogo bo zalało mi kompletnie krakowskie mieszkanie. musiałam tam jechać, niestety tam ni mam dostępu do internetu, co się wkrótce mam nadzieję zmieni. Widziałam nowa panią PAKO i jestem szczęśliwa że będzie miał napewn z Nią dobrze. Dr. Parczyk to wspaniały człowiek, nie zapominia o swych podopiecznych, a sądząc po zachowaniu naszego pakulca przytulaka , on też swego lekarza nie zapomniał. Trochę mi go brak, bo nieobecności takiego milusińskiego trudno nie zauwazyć, ale niech będzie szczęśliwy w swym jedynym domku. Jestem przekonana że nowa pani będzie oczarowana Pakusiową wrażliwościa i czystością. OBY zYCZĘ SZCZĘŚCIA NA ZAWSZE.

EWELINKO, łyse placuszki na skórze psiaka czy po zabliżnionej ranie, czy odleżane, a nawet pouczuleniowe, po ranie leczę bardzo prosto i szybko. Nanosze sporym, wilgotnym wacikiem trochę mydełka oliwkowego z olejem laurowym, w proporcji 80 % oliwy z oliwek i 20 laurowego, dostepne w dobrych mydlarniacj z importu z Syrii, z Aleppo, zostawiam na kilka minut, a potem zmywam wacikiem z rivanolem płynnym, potem potraktować trzeba tak oczyszczone miejsce obłokiem ekstraktu propolisu w areozolu. wystarczy 2, razy, przy gorszych trzy i pojawia się zaciemnienie od wyrastającej sierści. JEŻELI COS MOCNIEJSZEGO DRĘCZY PSA, POLECAM TO SAM ALE NATRZEĆ OLEJKIEM Z DRZEWA HERBACIANEGO, KTÓRY JEST NIESAMOWITYM ANTYBIOTYKIEM NATURALNYM I PRZENIKA PRZEZ SKÓRĘ BARDZO GŁĘBOKO. Ten olejek jest osiągalny w zielarskich sklepach w malutkich buteleczkach z zielono żółtymi etykietkami, w kartoniku w cenie ok 12.oo zl,. musi być oryginalny australijski, bo tylko ten ma cechy lecznicze.

Posted

Mam to mydło z Aleppo. Pani Tereso, czy można przemyć tym ranę między palcami, z jaką bezskutecznie walczymy u Oskara? Tam jest ślimaczące się miejsce na obu palcach.

Posted

można totalnie wszystko ale po potrzymaniu chwilke dobrze zmyć i wysuszyć. potem jak wyżej, można tez posmarować dookoła tych ranek wacikiem na patyczku, takim do uszu tym herbacianym olejkiem antybiotycznym. dookola , bo to nieco szczypie, ale i tak zadziała, proponuje te paluszki rozewrzeć czymś aby był dostęp powietrza. dobrze działa na wszelkie paskudne rany taką maczką zmieloną z widlaka z apteki zielarsiej, posypuje się delikatnie rankę niewielką ilością. to zasklepia nawet rany poodleżynowe, z martwicami a wiadomo to jest najgorsze co może być. Znalazłam miejsce gdzie mozna to mydełko taniej kupić. w moich starych sklepach podskoczyło na 39.90 znalazłam w nowo otwartym za 20,00!!!a nam tyle tego zawsze trzeba , jest rożnica!.

PROSZĘ PISAĆ JAK NIE POMOŻE.

Posted

oj ciezko byc dt dla tak cudnych psiaków. Autentycznie mi tęskno do PAKUSIA. Pocieszam się tylko Świadomoscia że ma juz jedną pania wyłacznie dla siebie..
Jeszcze nie miałam psiaka tak ogromnie łaknącego bliskości człowieka i pieszczot. Może nam Pani Pakusiowa da znać jak się zaaklimatyzował z jakimś zdjęciem?