Wala2006 Posted July 9, 2010 Author Posted July 9, 2010 Dziewczyny ale lepiej żebyście nie dzwonili do schronu bo może znów pogorszyć się sytuacja z wolontariatem... A pracownicy skapną się że my to rozgłaszamy bo tylko my byłyśmy przy tej rozmowie. Jak już będzie wiadomo że ma jechać na 100% do hoteliku lub DT to wtedy można zadzwonić i zarezerwować ją bo w takiej sytuacji jej nie uśpią. Quote
szajbus Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Dziewczyny, chciałabym wam jakoś pomóc, ale ostatnio cienko przędę i nie zapowiada sie na zmiany. W tej chwili najważniejsze sa dla suni deklaracje na hotelik żeby jak najszybciej wyciągnąć ją ze schronu. Przykro mi, ze nie jestem w stanie nic zadeklarować. Czy mała została zgłoszona do fundacji Ast? Quote
Tola^^ Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Zgadzam się z Walą2006 ponieważ kiedyś była sytuacja że ktoś zadzwonił do schronu (grudniu 09r) i potem pogorszyła się sytuacja z wolontariatem teraz powoli to wraca do normy i niech tak zostanie... Bo potem my (wolontariusze) mamy problemy i nieprzyjemności a psu to nie pomaga... :( Quote
doddy Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Napisał do mnie pan działający przy fundacji, że w Częstochowie mają wolne 2 DT dla TTB. Podesłałam im Nefre, może oni by się podjęli pomocy. Quote
Tola^^ Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 doddy napisał(a):Napisał do mnie pan działający przy fundacji, że w Częstochowie mają wolne 2 DT dla TTB. Podesłałam im Nefre, może oni by się podjęli pomocy. Mam nadzieje że coś z tego będzie ! Trzymam po cichutku kciuki! Quote
doddy Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Na niebieskim BS napisała, że Mazowiecka Fundacja Opieki nad Zwierzętami może sunię wziąć: http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=4672 Quote
Nes2009 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 No to zostaje szukanie transportu Oborniki-Warszawa i to na cito. Jak wszystko ostatnio... Quote
ania z poznania Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 B-S??? Wziąć???? Tak jak Tysona, do Klamczyńskiego?????? http://www.dogomania.pl/threads/187658-Mam-ju%C5%BC-imi%C4%99-TAYSON.-Mix-asta-i-boksera-prosi-Was-o-pomoc! Polecam lekturę wątku, jak B-S "zajęła się" psem pod swoją opieką, drewnianego bym jej nie dała pod opiekę!!!!! Quote
daśka Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 jestem na zaproszenie....zapisuję wątek....wiecie co...jedno mnie dręczy dlaczego młode pary,małżenstwa itp biorą psa tej rasy...najpierw pies na pokaz dla szpanu,później dziecko i zaczyna się problem.....brak wiedzy na temat rasy ,ułomność właścicieli i pies ,tylko on na tym cierpi:-(....popytam wśród znajomych... podnoszę..... Quote
agnieszka32 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Ale może u siebie zaopiekuje się psem? Tayson przebywał poza siedzibą Fundacji, a B_S napisała, że sunia ma być w ich siedzibie... Sama już nie wiem, Aniu... Może dajmy jej szansę? Jeśli niczego innego nie wymyślimy, to dla suni może to być szansa na przeżycie :( Quote
doddy Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Dostałam odpowiedź od fundacji z Częstochowy. To jest odłam fundacji For Animals, sławnej na dogo. Nie mogą przyjąć Nefry, bo zabierają 2 asty ze swoich okolic. Quote
ania z poznania Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Agnieszko, ja nie ufam tej "fundacji" ani odrobinkę. Po pierwsze- to jak się "opiekowali" Tysonem, po drugie- posty B-S, które nijak mają się do rzeczywistości, po trzecie- przypisywanie sobie nieswoich zasług a winę zwala się tam na osoby trzecie, nie mające nic wspólnego ze sprawą (mam na myśli np. opisywanie fundacji AST w kontekście Tysona). Edit: Przed chwilą rozmawiałam z Markiem- ma miejsce dla suni!!! Myślę, że jest to dla niej olbrzymia szansa, szkoleniowiec oceni psychikę Nefry i poda konkretne zalecenia co do jej adopcji. W takim razie.... zwracamy się z wielką prośbą o pomoc w utrzymaniu Nefry w hotelu, każde 10zł ratuje jej życie!!! Quote
ania z poznania Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Tia napisał(a):Ile trzeba uzbierać kasy? 400zł.... Dla Nefry to żyć albo nie żyć..... Quote
pinkmoon Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 W poniedziałek ma się wyjaśnić sprawa z astkiem z Kozienic, jeśli trafi do domu to przeniosę na Nefrę jednorazowe 150 zł które tam zadeklarowałam. Quote
ania z poznania Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 :lilangel:pinkmoon napisał(a):W poniedziałek ma się wyjaśnić sprawa z astkiem z Kozienic, jeśli trafi do domu to przeniosę na Nefrę jednorazowe 150 zł które tam zadeklarowałam. Aniele.... :lilangel:! Quote
Atomowka Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Nefra jest światełko w tunelu dla Ciebie. Finansowo nie pomogę, przynajmniej w tym miesiącu Quote
aganela Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 podnoszę,musi ktoś porozsyłać prośby o pomoc we współpomocy finansowej..:( i musi to być zbierane na jedno konto.. Quote
agaga21 Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 bez deklaracji nie mozemy jej zabrać...400zł miesięcznie nie uzbieramy na bazarkach a mamy pod opieką kilka innych psów, na które nie ma pełnych deklaracji :( Quote
agaga21 Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 zuza911 napisał(a):Ja mogę zadeklarować 50zł/miesięcznie wspaniale! dzięki :) Quote
Tia Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 magenka1-jednorazowo 10 zł aganela-jednorazowo 10-20 zł Mroowa -stała 10zł zuza911-stała 50zł Stałych jest 60zł wiec brakuje 340...wiec jeszcze bardzo dużo brakuje:( Quote
Recommended Posts