Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny ale lepiej żebyście nie dzwonili do schronu bo może znów pogorszyć się sytuacja z wolontariatem...
A pracownicy skapną się że my to rozgłaszamy bo tylko my byłyśmy przy tej rozmowie.
Jak już będzie wiadomo że ma jechać na 100% do hoteliku lub DT to wtedy można zadzwonić i zarezerwować ją bo w takiej sytuacji jej nie uśpią.

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, chciałabym wam jakoś pomóc, ale ostatnio cienko przędę i nie zapowiada sie na zmiany. W tej chwili najważniejsze sa dla suni deklaracje na hotelik żeby jak najszybciej wyciągnąć ją ze schronu. Przykro mi, ze nie jestem w stanie nic zadeklarować.
Czy mała została zgłoszona do fundacji Ast?

Posted

Zgadzam się z Walą2006 ponieważ kiedyś była sytuacja że ktoś zadzwonił do schronu (grudniu 09r) i potem pogorszyła się sytuacja z wolontariatem teraz powoli to wraca do normy i niech tak zostanie...
Bo potem my (wolontariusze) mamy problemy i nieprzyjemności a psu to nie pomaga... :(

Posted

Napisał do mnie pan działający przy fundacji, że w Częstochowie mają wolne 2 DT dla TTB. Podesłałam im Nefre, może oni by się podjęli pomocy.

Posted

doddy napisał(a):
Napisał do mnie pan działający przy fundacji, że w Częstochowie mają wolne 2 DT dla TTB. Podesłałam im Nefre, może oni by się podjęli pomocy.

Mam nadzieje że coś z tego będzie !
Trzymam po cichutku kciuki!

Posted

jestem na zaproszenie....zapisuję wątek....wiecie co...jedno mnie dręczy dlaczego młode pary,małżenstwa itp biorą psa tej rasy...najpierw pies na pokaz dla szpanu,później dziecko i zaczyna się problem.....brak wiedzy na temat rasy ,ułomność właścicieli i pies ,tylko on na tym cierpi:-(....popytam wśród znajomych...
podnoszę.....

Posted

Ale może u siebie zaopiekuje się psem? Tayson przebywał poza siedzibą Fundacji, a B_S napisała, że sunia ma być w ich siedzibie...
Sama już nie wiem, Aniu... Może dajmy jej szansę? Jeśli niczego innego nie wymyślimy, to dla suni może to być szansa na przeżycie :(

Posted

Dostałam odpowiedź od fundacji z Częstochowy. To jest odłam fundacji For Animals, sławnej na dogo. Nie mogą przyjąć Nefry, bo zabierają 2 asty ze swoich okolic.

Posted

Agnieszko, ja nie ufam tej "fundacji" ani odrobinkę. Po pierwsze- to jak się "opiekowali" Tysonem, po drugie- posty B-S, które nijak mają się do rzeczywistości, po trzecie- przypisywanie sobie nieswoich zasług a winę zwala się tam na osoby trzecie, nie mające nic wspólnego ze sprawą (mam na myśli np. opisywanie fundacji AST w kontekście Tysona).

Edit:
Przed chwilą rozmawiałam z Markiem- ma miejsce dla suni!!! Myślę, że jest to dla niej olbrzymia szansa, szkoleniowiec oceni psychikę Nefry i poda konkretne zalecenia co do jej adopcji.

W takim razie.... zwracamy się z wielką prośbą o pomoc w utrzymaniu Nefry w hotelu, każde 10zł ratuje jej życie!!!

Posted

bez deklaracji nie mozemy jej zabrać...400zł miesięcznie nie uzbieramy na bazarkach a mamy pod opieką kilka innych psów, na które nie ma pełnych deklaracji :(