Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
napiszcie proszę kiedy u Waszych pociech-samczyków zstąpiły jądra. Tuptusiowi sprawdzałam wczoraj i o :-( zgrozo nic nie znalazłam. Mam nadzieję, że zrobiłam to mało fachowo. Tupek ma 3,5 miesiąca. Ponieważ idę dzisiaj do weta / ostatnie szczepienie / to przy okazji poproszę żeby sprawdził czy wszytko w porządku, ale i tak proszę napiszcie.

Kasia+Tuptuś

• 1 month later...
Posted

u mojego Complementa - trwało to do 7m-ca życia

w teorii powinny zejść do 6 m-ca

jeżeli do ok 10-12 m-ca nie zejdą należy się o to zatroszczyć i prawdopodobnie (wg wskazań lekarza) wykonać zabieg

polecam bardzo fajnego lekarza (prowadzi moją hodowlę) jest w W-wie

• 2 weeks later...
Posted

Hm, u nas na początku pamiętam też był z tym mały problem, bo Fuzior miał tylko jedno jąderko... Ale drugie zeszło po - ja wiem? - dwóch tygodniach chyba. Czyli w wieku około 9-10 tygodni.

Aczkolwiek zdecydowanie twierdzę, że mało kto prócz weta jest w stanie sprawdzić to fachowo, więc na razie zbytnio się tym nie przejmuj ;).

Posted

Miałam szczeniaka u którego drugie jąderko nie chciało samo zejśc, w wieku 2 miesięcy zaczeliśmy chodzic do weta na zastrzyki hormonalne, a ja w domu masowałm za krótkie wiązadełka. Brałałam dwa palce - srodkowy i wskazujący i pociagałam nie za mocno wzdłuż prącia tak jakbym sciągała nieewidoczne schowane jąderko. robiłam to jakieś 3-4 razy dziennie po 1 minutce, jak mi sie przypomniało przy okazji pieszczot. Chłopak w wieku 3-3,5 miesiecy pozbył sie kłopotu i stał się pełnowartosciowym samcem! :loveu:

Posted

NNikka napisał(a):
Miałam szczeniaka u którego drugie jąderko nie chciało samo zejśc, w wieku 2 miesięcy zaczeliśmy chodzic do weta na zastrzyki hormonalne, a ja w domu masowałm za krótkie wiązadełka. Brałałam dwa palce - srodkowy i wskazujący i pociagałam nie za mocno wzdłuż prącia tak jakbym sciągała nieewidoczne schowane jąderko. robiłam to jakieś 3-4 razy dziennie po 1 minutce, jak mi sie przypomniało przy okazji pieszczot. Chłopak w wieku 3-3,5 miesiecy pozbył sie kłopotu i stał się pełnowartosciowym samcem! :loveu:

hmmm a przy okazji jakie miłe wrażenia mu się trafiły od panci :evil_lol:

Posted

julita104 napisał(a):
hmmm a przy okazji jakie miłe wrażenia mu się trafiły od panci :evil_lol:

Oj świntuszka! świntuszka! Ale fakt... nie skarżył sie.