Ada-jeje Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='dosia.wil'] A tak na poważnie, to sądzę, że taki wybór personalny posła-reprezentanta ze strony SLD świadczy o tym, że autorzy tegoż projektu nie mają wątpliwości, że to jest wyłącznie ruch taktyczny, a nie po to, żeby ten projekt przez Sejm faktycznie przepychać.[/QUOTE] To moze gniot tez jest tylko ruchem taktycznym i lepiej dla zwierzat zeby tak bylo. Quote
dosia.wil Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='Ada-jeje']To moze gniot tez jest tylko ruchem taktycznym i lepiej dla zwierzat zeby tak bylo.[/QUOTE] Lepiej na to nie liczyć... W przeciwieństwie do SLD posłowie PO są bardzo zdeterminowani, żeby swoją nowelizację przepchnąć i zapisać po stronie "ma" w wyborczej buchalterii. Platformie potrzebne są bezapelacyjne sukcesy, a tutaj temat medialnie chwytliwy, zapotrzebowanie elektoratu wysokie, społecznie niekontrowersyjny i "wychodzący naprzeciw" oczekiwaniom ludu, opozycja nie będzie "fikać". Same plusy dodatnie :) Quote
Ada-jeje Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='dosia.wil']Lepiej na to nie liczyć... W przeciwieństwie do SLD posłowie PO są bardzo zdeterminowani, żeby swoją nowelizację przepchnąć i zapisać po stronie "ma" w wyborczej buchalterii. Platformie potrzebne są bezapelacyjne sukcesy, a tutaj temat medialnie chwytliwy, zapotrzebowanie elektoratu wysokie, społecznie niekontrowersyjny i "wychodzący naprzeciw" oczekiwaniom ludu, opozycja nie będzie "fikać". Same plusy dodatnie :)[/QUOTE] Kilka bidakow na tym forum napewno nic nie zdziala. Jezeli juz ktos ma cos do powiedznia to tylko i wylacznie org. ktore sa znane w Polsce od lat a moze i dluzej. Przeciez to tez sa uklady. Nawet na maile ktore napisalyscie nie raczyly wam odpowiedziec. Natomiast wersja ktora jest pelna bledow chyba tez nie ma szans, brak uzasadnienia. To jest maslo maslane. Prawnie to nie powinno przejsc ale w Panstwie gdzie lamane sa przyepisy prawa na codzien wszystko jest mozliwe.:-( Quote
dosia.wil Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='Ada-jeje']Kilka bidakow na tym forum napewno nic nie zdziala. Jezeli juz ktos ma cos do powiedznia to tylko i wylacznie org. ktore sa znane w Polsce od lat a moze i dluzej. Przeciez to tez sa uklady. Nawet na maile ktore napisalyscie nie raczyly wam odpowiedziec. Natomiast wersja ktora jest pelna bledow chyba tez nie ma szans, brak uzasadnienia. To jest maslo maslane. Prawnie to nie powinno przejsc ale w Panstwie gdzie lamane sa przyepisy prawa na codzien wszystko jest mozliwe.:-( Nie pierwszy to byłby taki przypadek w historii naszego parlamentu. Czy Ty myślisz, że ktoś z posłów będzie sobie zawracał głowę czytaniem tego i analizowaniem, jak to "w kupę złożone gra"? Skoro nawet Mucha tego nie czytała ze zrozumieniem. Bo zakładam, że gdyby czytała ze zrozumieniem, to by taką prostą rzecz zauważyła, jak popieprzona numeracja i pomylone ustępy z punktami. Podniosą rękę i tyle. A uzasadnienie jest i nawet wiem, kto je napisał. Jakość uzasadnienia odpowiada jakości proponowanych zapisów. Cóż, z pustego i Salomon nie naleje. Quote
zenobiusz flores Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='dosia.wil']Lepiej na to nie liczyć... W przeciwieństwie do SLD posłowie PO są bardzo zdeterminowani, żeby swoją nowelizację przepchnąć i zapisać po stronie "ma" w wyborczej buchalterii. Platformie potrzebne są bezapelacyjne sukcesy, a tutaj temat medialnie chwytliwy, zapotrzebowanie elektoratu wysokie, społecznie niekontrowersyjny i "wychodzący naprzeciw" oczekiwaniom ludu, opozycja nie będzie "fikać". Same plusy dodatnie :)[/QUOTE] PO trzebny Platformie już j a k i k o l w i e k sukces bo wszystko się sypie.......a tu się okaże i pan Siekielski z Wojewódzkim ogłoszą , i w Gazecie napiszą , że Platforma jest dobra dla zwierzątek, o . Może * zielona wyspa * to nie POlska akurat , ale proszę, jak Platforma się troszczy o biednych i słabych czyli, jak się okazuje , myśliwych :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ....lol lol lol . Ludzie , cieszta się . I prezydęt z elegnckom żonom i synami sobie sPOkojnie zaPOluje .......na te oswojone dziki przychodzące do karmników ..........wiwat POlowania . Quote
dosia.wil Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 No, tośmy sobie pogadali (jak zwykle). A jakieś konkretne pomysły ktoś ma? I zajmie się koordynacją? Realizacją? Ja się chętnie przyłączę. Quote
zenobiusz flores Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Od czegoś trzeba zacząć , nawet jeśli jest to gadanie........co ta ustawa praktycznie rozwiązuje ? Ogranicza w jakiś ludzki sposb problem bezdomności ? Nie . Zapobiega okrucieństwu wobec zwierząt ? Nie . Kładzie nacisk na kastracje i sterylizacje ? Nie . Ułatwia i promuje powstawanie małych przytulisk ? Nie . Ustanawia zakres odpowiedzialności finansowej gmin wobec istniejących schronisk i poprawę istniejących tam warunków ? Nie . Quote
dosia.wil Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='zenobiusz flores']Od czegoś trzeba zacząć , nawet jeśli jest to gadanie........co ta ustawa praktycznie rozwiązuje ? Ogranicza problem bezdomności ? Nie . Zapobiega okrucieństwu wobec zwierząt ? Nie . Kładzie nacisk na kastracje i sterylizacje ? Nie . Ułatwia i promuje powstawanie małych przytulisk ? Nie . Ustanawia zakres odpowiedzialności finansowej gmin wobec istniejących schronisk i poprawę istniejących tam warunków ? Nie .[/QUOTE] Zabezpiecza interesy organizacji OPP prowadzących już schroniska i wyłapujących zwierzęta? Tak Zabezpiecza interesy Związku Kynologicznego w Polsce? Tak Przysparza "punktów wyborczych" posłom PO zaangażowanym w jej powstanie? Tak Quote
zenobiusz flores Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Trzeba zdać sobie sprawę PO co i komu jest PO trzebna taka ustawa ........ Mamy przynajmniej jasność . I powiedzmy sobie też szczerze, że te osoby i organizacje pro zwierzęce , które mają wątpliwości wobec tej ustawy milczą bo się boją ........ bo mogą łatwo być w POlsce zgnojone . Mi jest łatwiej bo mieszkam na stałe poza granicami POlski i nie boję się o pracę i 1% i tak dalej . Taka super demokracja panuje w POlsce jak i w Rosji . Quote
epe Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='dosia.wil']Nie pierwszy to byłby taki przypadek w historii naszego parlamentu. Czy Ty myślisz, że ktoś z posłów będzie sobie zawracał głowę czytaniem tego i analizowaniem, jak to "w kupę złożone gra"? Skoro nawet Mucha tego nie czytała ze zrozumieniem. Bo zakładam, że gdyby czytała ze zrozumieniem, to by taką prostą rzecz zauważyła, jak popieprzona numeracja i pomylone ustępy z punktami. Podniosą rękę i tyle. A uzasadnienie jest i nawet wiem, kto je napisał. Jakość uzasadnienia odpowiada jakości proponowanych zapisów. Cóż, z pustego i Salomon nie naleje. Dosia! Niestety tak właśnie jest z pracami nad ustawami! Ostatnio miałam szkolenie i prawnik,który bierze czynny udział w pracach w Sejmie,opowiadał historię jednej ustawy - posłowie często "mają gdzieś" rady prawników:shake: Chcą przeforsować swoje pomysły na siłę,nawet mimo ich niekonstytucyjności!:mad: Chcą ustawę w ich brzmieniu i już:angryy: Na stwierdzenie prawnika,że proponowane zapisy są niezgodne z Komnstytucją,stwierdziła,ze najwyżej Trybunał to odrzuci,ale póki co niech taki zapis zostanie:diabloti: To o czym my tu piszemy? Taka jest prawda o naszych posłach -działają na zasadzie: "prawo,prawem,a sprawiedliwość musi być po naszej stronie" Tej historii dowiedziałam się niedawno i mimo,ze jestem optymistką,zaczynam to nagle czarno widzieć:shake: Quote
dosia.wil Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='zenobiusz flores']Trzeba zdać sobie sprawę PO co i komu jest PO trzebna taka ustawa ........ Mamy przynajmniej jasność . I powiedzmy sobie też szczerze, że te osoby i organizacje pro zwierzęce , które mają wątpliwości wobec tej ustawy milczą bo się boją ........ bo mogą łatwo być w POlsce zgnojone . Mi jest łatwiej bo mieszkam na stałe poza granicami POlski i nie boję się o pracę i 1% i tak dalej . Taka super demokracja panuje w POlsce jak i w Rosji . SPORO jednak przesadziłaś tutaj. :shake: Albo masz mylne informacje jak jest w Rosji albo jak w Polsce. A najpewniej i jedno i drugie skoro mieszkasz poza granicami Polski. Quote
Pies Wolny Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Noooo, toście sobie pogadały, to teraz kogo bierzemy na tapetę :diabloti:. Chyba lepsze uświadamianie kto i co niż stłuczka z koniem. Zostanie stara ustawa. Musza posełka jest ....każdy widzi. Dar wymowy - słaby, wątek ciągnie - słabo, myli się , myli fakty, nazwy, nie ma daru - a czego to dowodzi ? Odp. NIE SIEDZI W TEMACIE, DZIAŁA Z DOSKOKU, ODDAŁA ZUPEŁNIE INICJATYWĘ W TEJ SPRAWIE, GADA Z ROZPĘDU - I PO CO NAM TO ???? (ODP. II dla obrońców Częstochowy : Jasne, jasne była zmęczona, pracą, dojazdami do domu, brylowaniem i pozowaniem, tak,tak.) Dosia - w sejmie nie liczą się zespoły, komisje, przyjaźnie - polytycy przyjaciół nie maja, to zasada nr 1. Ważne są wyłącznie partie i ich szefostwo. Z taka samą pewnością, przeciwnie do Twojej opcji przebiegu zdarzeń, powiem, że właśnie LSD oceniło, iż nowelka PO padnie z powodu rozpierduchy z PSL-em i dlatego ocenili, że trzeci ma szansę. To stary patent w polskim sejmie. Zenobiusz - przywaliłaś jak gołąb...... W Rosji zwierzętami zajmują się myśliwi i ...... bezdomni, nie demokracja. To komu przykładamy ? :diabloti: Quote
dosia.wil Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='Pies Wolny']To komu przykładamy ? :diabloti:[/QUOTE] A zawsze trzeba komuś przykładać? Ja przykładam, jak widzę głupotę, a nie dla zasady. Quote
Pies Wolny Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='dosia.wil']A zawsze trzeba komuś przykładać? Ja przykładam, jak widzę głupotę, a nie dla zasady.[/QUOTE] No właśnie z powodu np. głupoty. Dla zasady mi się nie chce, bo to nieefektywne. Para idzie w gwizdek. Określenie przyłożyć, przywalić - to nie moje, ale z tego wątku. Quote
zenobiusz flores Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='dosia.wil']SPORO jednak przesadziłaś tutaj. :shake: Albo masz mylne informacje jak jest w Rosji albo jak w Polsce. A najpewniej i jedno i drugie skoro mieszkasz poza granicami Polski.[/QUOTE] Zapewne :cool1: . Mylne informacje albo mylące pozory. Quote
Syllepsis Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='dosia.wil']A zawsze trzeba komuś przykładać? Ja przykładam, jak widzę głupotę, a nie dla zasady.[/QUOTE] [FONT=Verdana]A zatem czy to dzieło, już po stu poprawkach, oferowane przez posła Suskiego jest sensowne i logiczne, czy nie i dlaczego? Czy w tym dziele zawarty jest sensowny pomysł na rozwiązanie najbardziej palącego problemu jakim jest opanowanie ciągle rosnącej, niczym nie skrępowanej, produkcji psów (identyfikacja, nadzór)?[/FONT] [FONT=Verdana]Odpowiedź brzmi NIE![/FONT] [FONT=Verdana]Projekt nie rozwiązuje tych problemów.[/FONT] [FONT=Verdana]W to miejsce z wielką determinacją pan Poseł starał się uregulować trzecioplanowe duperele np. zakazał podnoszenia ryb za skrzela. Przy okazji, bez pojęcia, w nagłych wypadkach upowszechnił kompetencje do zabijania, poległ przy definiowaniu schroniska, a nade wszystko zwolnił gminy z obowiązków wyłapywania psów w sytuacji braku miejsc w schroniskach. Lista jest dużo dłuższa.[/FONT] [FONT=Verdana]Wniosek. [/FONT] [FONT=Verdana]Robota nadaje się do kosza, bo została wykonana bez pojęcia mimo że poseł dysponował sensownymi opiniami i pomysłami wielu stowarzyszeń. [/FONT] Quote
arkad Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Trochę czarnego humoru. A może rzeczywistość? http://zboku.pl/zdjecie,iId,285750 Quote
dosia.wil Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Syllepsis napisał(a):[FONT=Verdana]A zatem czy to dzieło, już po stu poprawkach, oferowane przez posła Suskiego jest sensowne i logiczne, czy nie i dlaczego? Czy w tym dziele zawarty jest sensowny pomysł na rozwiązanie najbardziej palącego problemu jakim jest opanowanie ciągle rosnącej, niczym nie skrępowanej, produkcji psów (identyfikacja, nadzór)?[/FONT] [FONT=Verdana]Odpowiedź brzmi NIE![/FONT] [FONT=Verdana]Projekt nie rozwiązuje tych problemów.[/FONT] [FONT=Verdana]W to miejsce z wielką determinacją pan Poseł starał się uregulować trzecioplanowe duperele np. zakazał podnoszenia ryb za skrzela. Przy okazji, bez pojęcia, w nagłych wypadkach upowszechnił kompetencje do zabijania, poległ przy definiowaniu schroniska, a nade wszystko zwolnił gminy z obowiązków wyłapywania psów w sytuacji braku miejsc w schroniskach. Lista jest dużo dłuższa.[/FONT] [FONT=Verdana]Wniosek. [/FONT] [FONT=Verdana]Robota nadaje się do kosza, bo została wykonana bez pojęcia mimo że poseł dysponował sensownymi opiniami i pomysłami wielu stowarzyszeń. [/FONT] Bardzo trafne podsumowanie. I na tym można by zakończyć dyskusję na temat dzieła posła Suskiego & Co., gdyby nie realne ryzyko, że posłowe słowo stanie się ciałem... Quote
emilia2280 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='zenobiusz flores']Trzeba zdać sobie sprawę PO co i komu jest PO trzebna taka ustawa ........ Mamy przynajmniej jasność . I powiedzmy sobie też szczerze, że te osoby i organizacje pro zwierzęce , które mają wątpliwości wobec tej ustawy milczą bo się boją ........ bo mogą łatwo być w POlsce zgnojone . Mi jest łatwiej bo mieszkam na stałe poza granicami POlski i nie boję się o pracę i 1% i tak dalej . Masz wyjátkowá obsjesjé jak na osobé na stale mieszkajácá poza granicami PL (ja tez, ale swojá obsesjé skupiam w bardziej przydatnej dziedzinie niz POlityka). Taka super demokracja panuje w POlsce jak i w Rosji . Hehe, a tu kontrargument do jakiegokolwiek pojécia o POlityce, nawet jako laik. [quote name='dosia.wil']Zenobiusz - przywaliłaś jak gołąb...... W Rosji zwierzętami zajmują się myśliwi i ...... bezdomni, nie demokracja.: Dodalabym do tego psychopatów i ogól biedoty, która niefortunnie wplywa na morale spoleczenstwa- im biedniejsze panstwo tym gorszy szacunek do zycia ludzkiego i zwierzát....prawa przetrwania i inne chore pomysly. Quote
zenobiusz flores Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Niedaleko pada jabłko od jabłoni . Chociażby z racji położenia geo i POlskiej elity POlitycznej ......:cool1::cool1::cool1: Wystarczy uważnie przeczytać na czym dorobił się dużych pieniędzy obecny POlski premier :lol: W każdym razie jakaś ustawa o zwierzątkach, otrąbiona w mediach jako sukces , bardzo PO przydałaby się :evil_lol: . To każdego chwyci za serce . Sukcesów nigdy dość - zwłaszcza jeśli się jest * Zieloną Wyspą * . Bez bezdomnych .:evil_lol: Quote
zenobiusz flores Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 dosia.wil napisał(a):A zawsze trzeba komuś przykładać? Ja przykładam, jak widzę głupotę, a nie dla zasady. W Stanch przykłada się codziennie . Takie prawo demokracji - powszechna miłość lansowana w POlsce nikomu tu nie grozi . PO cholerę komu POtrzebny taki bubel jak ta ustawa ? Jak coś robić to robić dobrze a nie lansować jakieś mierne i jałowe półprodukty . Quote
Pies Wolny Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='emilia2280'] ............................... dosia.wil napisał : Zenobiusz - przywaliłaś jak gołąb...... W Rosji zwierzętami zajmują się myśliwi i ...... bezdomni, nie demokracja. Że kto napisał :crazyeye::crazyeye::crazyeye: ooo nie ma zgody ! :diabloti: PS. Noweli nie będzie, bo ..... śniło mi się , że uchwalili ..... Quote
dosia.wil Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Pies Wolny']Że kto napisał :crazyeye::crazyeye::crazyeye: ooo nie ma zgody ! :diabloti: Mojej zgody też nie ma! Emilio, proszę czytaj ze zrozumieniem i cytuj bez naruszania praw autorskich :diabloti: Quote
Syllepsis Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [FONT=Verdana]Ciekawi mnie jedno, czy Autorowi wiadomego gniota stanęłoby odwagi i byłby gotów np. w TV podjąć dyskusję z kimkolwiek z nas i bronić swoich racji? [/FONT] [FONT=Verdana]Tak jak marszałek Józef Zych.[/FONT] [FONT=Verdana]http://www.youtube.com/watch?v=dmN1iynbnRk [/FONT] [FONT=Verdana]Stawiam na to, że nic by mu nie stanęło.[/FONT] :lol: Quote
Ada-jeje Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Syllepsis'][FONT=Verdana]Ciekawi mnie jedno, czy Autorowi wiadomego gniota stanęłoby odwagi i byłby gotów np. w TV podjąć dyskusję z kimkolwiek z nas i bronić swoich racji? [/FONT] [FONT=Verdana]Tak jak marszałek Józef Zych.[/FONT] [FONT=Verdana]http://www.youtube.com/watch?v=dmN1iynbnRk [/FONT] [FONT=Verdana]Stawiam na to, że nic by mu nie stanęło.[/FONT] :lol: Kogo masz na mysli? okupanta komina czy pania mecenas ktora, opracowala zapisy? Chron nas Panie Boze od takich obroncow na wokandach. Quote
Recommended Posts