Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To fakt że naród wybrał ale nie oznacza to wcale, ze teraz nie ma nad nimi zadnej kontroli.
Reguły postępowania są ustalone, a do wyborców należy ocena kazdego z deputowanych.

Posted

Syllepsis napisał(a):
To fakt że naród wybrał ale nie oznacza to wcale, ze teraz nie ma nad nimi zadnej kontroli.
Reguły postępowania są ustalone, a do wyborców należy ocena kazdego z deputowanych.

Wysluchalas wypowiedzi przedstwaiciela z departamentu rolnictwa?
Moja czteroletnia wnuczka ,daje madrzejsze wypowiedzi jak ten ponoc minister .HMMMM Przeciez im nie zalezy na informowaniu spoleczenstwa ,ze kupowanie jaj oznakowanym numerem 3 jest tabu,ze te kury pochodza z mini klatek .Proponowalabym takiego ministra wsadzic do takiej klatki moze by sie ocknal.
Tym urzedasom zza biurka , nie zalezy zupelnie na dobru zwierzat ,oni maja tylko kase w glowie i zyski Ani razu nie wspomnial o cierpieniach tych zwierzat.Bosze co za prymityw ,ktorym tylko sloma wychodzi z kapelusza i nic wiecej.
Do tego klamal ,jaki wstyd,a pozniej sie wycofywal z tego co powiedzial.Jak taka wladza moze miec autorytet i uznanie w kraju i na swiecie .Przeciez to tylko wstyd ,zeby 10 lat siedzac za burkim grzali p..... y i nie zrealizowali zalecen.Czy oni zyja w tym realnym swiecie i mysla ,ze to co zaprzepascili 10 lat nadrobia w ciagu 10 miesiecy beda czynili to co czynia to sie nazywa dyplomatyczna droga tzn "jak mnie poprzesz to ja ciebie tez popre?To sie nazywa dyplomatyczny szantaz.

Posted

xxxx52 napisał(a):
Wysluchalas wypowiedzi przedstwaiciela z departamentu rolnictwa?...........................................
..........................tzn "jak mnie poprzesz to ja ciebie tez popre?To sie nazywa dyplomatyczny szantaz.

XXXX52 muszę Cię zmartwić. To się nie nazywa szantaż, zwłaszcza dyplomatyczny - do tego trzeba w istocie wielkiej wiedzy i zdolności. To co opisujesz to CODZIENNA PRAKTYKA ŻYCIA POLITYCZNEGO ELYT W BOLANDZIE , ZNACZY W POLSCE.

PS. Jedno z wielu tłumaczeń słowa Bolanda to : oczy i uszy bolą jak się na tą miełocz patrzy i słucha ich bredni.

Posted

Pies Wolny napisał(a):
XXXX52 muszę Cię zmartwić. To się nie nazywa szantaż, zwłaszcza dyplomatyczny - do tego trzeba w istocie wielkiej wiedzy i zdolności. To co opisujesz to CODZIENNA PRAKTYKA ŻYCIA POLITYCZNEGO ELYT W BOLANDZIE , ZNACZY W POLSCE.

PS. Jedno z wielu tłumaczeń słowa Bolanda to : oczy i uszy bolą jak się na tą miełocz patrzy i słucha ich bredni.

Nie zapominajmy ze prof Elzanowski i Bozek z klubu Gaja, to dwojka ktora przygotowala i popiera gniota. Moj wniosek: ochrona zwierzat nie dotyczy zwierzat domowych, bo nie ma z nich nijakiej korzysci. I nie wiadomo pod co/kogo tych biedakow podciagnac. O ich losy nikt nie walczy. Na koncu audycji slychac prosbe Bozka o wplaty 1 procenta na jego klub. W audycji mowi ze jest spolecznikiem, podkresla ze jezdzi do Brukseli i bywa w Warszawie w sejmie. Ciekawi mnie tylko czy te wyjazdy sa pokrywane z jego wlasnej kieszeni??? Czyny nie koniecznie musza isc w parze ze slowami. Na stronie klubu Gaja nie doszukalam sie niczego o psach lub kotach :shake:

Posted

[FONT=Verdana]Oto nasz wesoły bohater, autor wiadomości do PAP o strzelaniu zdziczałych psów. [/FONT]
[FONT=Verdana]Potrafi się cieszyć, prawda?[/FONT]

[FONT=Verdana]http://www.pap.pl/palio/html.run?_Instance=cms_www.pap.pl&_PageID=1&s=infopakiet&dz=kraj&idNewsComp=145717&filename=&idnews=107545&data=infopakietinfopakietinfopakietinfopakiet&_CheckSum=-1619463889 [/FONT]

[FONT=Verdana]Moim zdaniem ten facet nie ma żadnych powodów do zadowolenia, bo rozpowszechniona przez niego wiadomość, co do zagregowanych danych liczbowych mających rzekomo uzasadniać pozostawienie możliwości strzelania psów w lesie, w całości jest nieprawdziwa![/FONT]

[FONT=Verdana]Pierwszy przykład, cytuję za panem Posłem:[/FONT]
[FONT=Verdana]„Polski Związek Łowiecki w oświadczeniu na swej stronie internetowej informuje, że w ciągu ostatnich siedmiu lat zdziczałe zwierzęta domowe zagryzły ponad 222 tys. sztuk zwierzyny łownej i 1821 sztuk bydła.”[/FONT]

[FONT=Verdana]To nieprawda.[/FONT]
[FONT=Verdana]Polski Związek Łowiecki informuje, że w ciągu ostatnich siedmiu lat psy zagryzły 406 sztuk bydła.[/FONT]

[FONT=Verdana]Na tę liczbę składają się zagryzienia:[/FONT]
[FONT=Verdana]Sezon – 2009/10 – 92 sztuki bydła[/FONT]
[FONT=Verdana]Sezon – 2008/9 - 78 sztuk[/FONT]
[FONT=Verdana]Sezon – 2007/8 - 46 sztuk[/FONT]
[FONT=Verdana]Sezon - 2006/7 - 45 sztuk[/FONT]
[FONT=Verdana]Sezon – 2005/6 - 29 sztuk[/FONT]
[FONT=Verdana]Sezon – 2004/5 - 50 sztuk[/FONT]
[FONT=Verdana]Sezon – 2003/4 - 66 sztuk[/FONT]
[FONT=Verdana]------------------------------[/FONT]
[FONT=Verdana]RAZEM - 406 sztuk[/FONT]

[FONT=Verdana]Uważam, że upowszechnienie tej nieprawdziwej informacji mogło być celową manipulacją i działaniem typowo politycznym, dla poparcia tezy myśliwych. Wskazuje na to pokazywanie zagregowanych danych z siedmiu lat, na dodatek fikcyjnie zwielokrotnionych cztery razy i jeszcze pół. [/FONT]

[FONT=Verdana]Gdyby teraz wyliczać wartość jednej sztuki bydła to dowiedzielibyśmy się że warta jest ona [/FONT]
[FONT=Verdana]4,5 x 200 000 zł = 900 000 zł :evil_lol:[/FONT]

[FONT=Verdana]Przykładów niezrozumienia tematu jest więcej.[/FONT]
[FONT=Verdana]Zastanawia mnie jedna rzecz. Wypowiedź Posła została podana przez PAP i upowszechniona w internecie na setkach stron. Setki, tysiące, może nawet setki tysięcy ludzi czytało tę wiadomość, a poza dogo nie widać ani jednej wątpliwości co do rzetelności tych wyliczeń.[/FONT] Wszystko nam wisi?
[FONT=Verdana]Dlaczego tak jest? [/FONT]
[FONT=Verdana]Ile jeszcze innych danych puszcza się do ludzi w formie tym podobnych, nieświeżych bąków?[/FONT]
Co pan na to panie Pośle?
[FONT=Verdana]Ciekaw jestem kiedy PAP to odwoła.[/FONT]

Posted

Syllepsis napisał(a):

A zalozymy sie, ze zadnej kontroli narod nie ma ? :cool3:

To zreszta juz niewazne , robmy swoje .

Posted

Przepraszam, a skąd wyście wzięli te 200 000 PLN? :crazyeye: Bo ja właśnie sprawdziłam w przepisach i tam jest mowa o WARTOŚCI RYNKOWEJ. 200 000 PLN to może kosztować zarodowy byk champion, a nie koza czy inna mućka...

Posted

Zofia.Sasza napisał(a):
Przepraszam, a skąd wyście wzięli te 200 000 PLN? :crazyeye: Bo ja właśnie sprawdziłam w przepisach i tam jest mowa o WARTOŚCI RYNKOWEJ. 200 000 PLN to może kosztować zarodowy byk champion, a nie koza czy inna mućka...

Pewnie pozagryzane byly tylko zarodowe byki championy, a nie kozy czy inne mucki :evil_lol:

Posted

Zofia.Sasza napisał(a):

Zosiu, odpowiedź znajdziesz w poście Syllepsis dwie strony wcześniej (post 1975)

XXXX52 napisał(a):
Statystyke sie tworzy pod publiczke ,jak komu wygodnie ,jak komu pasuje .

To, co pokazała Syllepsis, to nie jest tworzenie statystyk, tylko celowe wprowadzanie społeczeństwa w błąd, manipulowanie statystykami przez posła dla osiągnięcia doraźnych celów politycznych. W mniej światowych kręgach to się nazywa: KŁAMSTWO.

@ http://www.pap.pl/palio/html.run?_Instance=cms_www.pap.pl&_PageID=1&s=infopakiet&dz=kraj&idNewsComp=145717&filename=&idnews=107545&data=infopakietinfopakietinfopakietinfopakiet&_CheckSum=-1619463889
A czy to pierwszy raz poseł Suski cieszy się nie wiadomo z czego? Z własnej ignorancji czy z przekonania, że "ciemny lud wszystko kupi"?
Tak czy inaczej, mieszkańców Wałcza i okolic zapraszamy do pilnego śledzenia poczynań pana Posła i ... wyciągnięcia wniosków wyborczych.

Posted

Zofia.Sasza napisał(a):

Myście nie wzięliście, myście wyliczyliśmy :lol:

Syllepsis napisał(a):
[FONT=Verdana]Poseł bohater jest zmęczony. Odpuszcza.[/FONT] Czy ma rację?

[FONT=Verdana]http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,9491225,Przez_lobby_mysliwych_wykresla_zakaz_strzelania_do.html [/FONT]

[FONT=Verdana]Poddajmy analizie główny argument Polskiego Związku Łowieckiego, który twierdzi że, cytuję:[/FONT]

[FONT=Verdana]"Polski Związek Łowiecki w oświadczeniu na swej stronie internetowej informuje, że w ciągu ostatnich siedmiu lat zdziczałe zwierzęta domowe zagryzły ponad 222 tys. sztuk zwierzyny łownej [/FONT][FONT=Verdana]
[/FONT]
[FONT=Verdana]i [/FONT][FONT=Verdana]1821 sztuk bydła.[/FONT][FONT=Verdana] Wartość bydła oceniono [/FONT][FONT=Verdana]na 369 mln zł.[/FONT][FONT=Verdana] "Nie ulega wątpliwości, iż pozbawienie życia tych bliskich ludziom zwierząt jest rozwiązaniem ostatecznym i dyskusyjnym, niestety najskuteczniejszym i uzasadnionym" - podkreśla.[/FONT]

[FONT=Verdana]Chcemy dowiedzieć się ile PZŁ płaci chłopu za każdą sztukę bydła, którą w ostatnich latach zagryzły psy.
Mamy taką fanaberię :evil_lol: To nie jest skomplikowane, a bardzo pouczające.[/FONT]

[FONT=Verdana]Wykonajmy działanie arytmetyczne, powszechnie znane jako dzielenie, na poziomie pierwszej klasy szkoły skądinąd podstawowej. Myśliwy musi mieć wykształcenie średnie.[/FONT]

[FONT=Verdana]Dane:[/FONT]
- [FONT=Verdana]ilość sztuk zagryzionego bydła to 1821 sztuk,[/FONT]
- [FONT=Verdana]wartość tego bydła wg PZŁ to 369 000 000 zł,[/FONT]

[FONT=Verdana]Stąd łatwo wyliczyć że za jedna sztukę bydła PZŁ płacił 369 000 000 zł : 1821 szt

[/FONT]

[FONT=Verdana]Za każdą sztukę PZŁ płaci ponad 200 000 zł.[/FONT]

[FONT=Verdana]
Tu nie może być mowy o pomyłce. [/FONT]
[FONT=Verdana]To są dane przekazane przez Polski Związek Łowiecki![/FONT]

[FONT=Verdana]Panie Posłanki, Panowie Posłowie. Ludzie!!![/FONT]
[FONT=Verdana]Wielce szanowny PANIE POSLE PAWLE SUSKI.[/FONT]
[FONT=Verdana]Może warto ruszyć własną mózgownicą i nie ulegać bezmyślnie lobbystom, nieukom z PZŁ?[/FONT]

Posted

Rozważam zakup krowy, a następnie zgłoszenie jej zagryzienia przez dzikie (ewentualnie zdziczałe) zwierzę. Mieszkam w lesie, więc prawdopodobieństwo zdarzenia duże. Przydałoby mi się takie śliczne 200 tysięcy... Ejże, jakie dwieście? Nie dwieście, tylko 900 tysięcy według nowych, prawidłowych wyliczeń :)

Posted

zenobiusz flores napisał(a):
To niezle Polski Zwiazek Lowiecki placi .........:jumpie:.......hehehehe lol lol - i to ze skladek czlonkowskich ?....:evilbat:

Mysle ze to tez sa dane publiczne i mozna sie pokusic z wnioskiem o udostepnienie danych, ile to faktycznie PZL zaplacil rolnikom za zagryzioene bydlo. Pewnie w tej kwocie sa odszkodowania za zniszczone plody rolne, przez zwierzyne lowna.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Mysle ze to tez sa dane publiczne i mozna sie pokusic z wnioskiem o udostepnienie danych, ile to faktycznie PZL zaplacil rolnikom za zagryzioene bydlo. Pewnie w tej kwocie sa odszkodowania za zniszczone plody rolne, przez zwierzyne lowna.

Nie, według oficjalnych danych PZŁ odszkodowania za płody rolne nie są w tę kwotę wliczone.

Posted

:boom::boom::boom:

Nigdy nie myslalam, ze stane na ubitej ziemi z Polskim Zwiazkiem Lowieckim.....chyba mamy stare porachunki ....
odkad widzialam Niemcow - wkladali specjalne kapelusiki i zielone , ichrowe majty, brazowe buty a jakze -zapraszanych na te pseudo ' polowania ' - i jak im lesniczy i okoliczna ludnosc na polecenie Polskiego Zwiazku Lowieckiego naganiala pod ambony dokarmiane regularnie dziki i sarny......tzw ' dzikie zwierzeta ' , ktore tym dokarmianiem zima byly na wpol oswojone i nie baly sie czlowieka ......i jaka forse doil za to Polski Zwiazek Lowiecki .

Nie ma juz ' dzikich zwierzat ' w polskich lasach - to taka bajka jak bajka o zelaznym wilku .

Pare razy po pijaku dzielni mysliwi strzelali do dzieci przez pomylke....

Posted

dosia.wil napisał(a):
Nie, według oficjalnych danych PZŁ odszkodowania za płody rolne nie są w tę kwotę wliczone.

Jesli taka kwota zostala faktycznie wyplacona a nie jest to statystyka dla wprowadzenia w blad przecietnego Kowalskiego, to byl to niezly przekret finansowy.

Posted

dosia.wil napisał(a):
Rozważam zakup krowy, a następnie zgłoszenie jej zagryzienia przez dzikie (ewentualnie zdziczałe) zwierzę. Mieszkam w lesie, więc prawdopodobieństwo zdarzenia duże. Przydałoby mi się takie śliczne 200 tysięcy... Ejże, jakie dwieście? Nie dwieście, tylko 900 tysięcy według nowych, prawidłowych wyliczeń :)

Zagryźć Ci jak już kupisz? :evil_lol: Bo trzeba zaprezentować obdukcję...

Posted

[FONT=Verdana]Trzecia część analizy.[/FONT]

[FONT=Verdana]Skąd zatem w przekazie pana Posła, a dalej w informacji PAP pojawiła się liczba 1821 na określenie ilości sztuk bydła zagryzionego przez zdziczałe psy w okresie siedmiu lat?[/FONT]

[FONT=Verdana]Analizując dane zamieszczone przez PZŁ odkrywamy przyczynę omyłki.[/FONT]

[FONT=Verdana]W latach 2003/2010 wg PZŁ zdziczałe psy zagryzły:[/FONT]

[FONT=Verdana]406 sztuk bydła[/FONT]
[FONT=Verdana]806 sztuk owiec[/FONT]
[FONT=Verdana]609 sztuk kóz[/FONT]
[FONT=Verdana]---------------------[/FONT]
[FONT=Verdana]1821 sztuk RAZEM[/FONT]

[FONT=Verdana]Wniosek. [/FONT]
[FONT=Verdana]Pan Poseł z sobie tylko wiadomych powodów owce i kozy zaliczył do kategorii bydło. [/FONT]
[FONT=Verdana]Przypomnę, że pan Poseł jest absolwentem Akademii Rolniczej.[/FONT]

[FONT=Verdana]Na koniec tej części analizy, dla prawdziwych fanatyków pana Posła, którzy tak jak ja chcieliby utrwalić jego wizerunek w formie np. tapety na kompie zamieszczam link do fotografii. [/FONT]:lol:
[FONT=Verdana]http://www.pap.pl/palio/html.run?_Instance=cms_www.pap.pl&_PageID=29&_RowID=&filename=8849073_8849068.jpg&_CheckSum=1446952518 [/FONT]

Posted

dosia.wil napisał(a):

Zofia.Sasza napisał(a):
Zagryźć Ci jak już kupisz? :evil_lol: Bo trzeba zaprezentować obdukcję...

Zanim zaczniecie masowo inwestowac w krowy do zagryzania może warto sprawdzic: kto, za co i kiedy wypłaca odszkodowania.
Poradnik dla wszystkich przyszłych rolników. ;)
http://www.sir-kielce.pl/pliki/Szkody2009.pdf

Posted

Ale my o tym dobrze wiemy i bez tego artykulu, problem sledzimy od jakiegos czasu ..... wypiowiedzial sie byl dwa dni temu
Pawel Suski ( PO ) i stwierdzil, ze zakaz ten zniknie poniewaz w Polsce jest bardzo silne lobby mysliwych , oto wypowiedz -
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/zniknie-zakaz-strzelania-do-zdziczalych-psow,1,4251537,wiadomosc.html- - od siebie dodam,
ze z obecnym prezydentem i prezydentowa Polski na czele - sa ci ludzie zapalonymi mysliwymi , kto sie interesowal ten wie .

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/zniknie-zakaz-strzelania-do-zdziczalych-psow,1,4251537,wiadomosc.html

Posted

Syllepsis napisał(a):
[FONT=Verdana]Trzecia część analizy.[/FONT]

[FONT=Verdana]Skąd zatem w przekazie pana Posła, a dalej w informacji PAP pojawiła się liczba 1821 na określenie ilości sztuk bydła zagryzionego przez zdziczałe psy w okresie siedmiu lat?[/FONT]

[FONT=Verdana]Analizując dane zamieszczone przez PZŁ odkrywamy przyczynę omyłki.[/FONT]

[FONT=Verdana]W latach 2003/2010 wg PZŁ zdziczałe psy zagryzły:[/FONT]

[FONT=Verdana]406 sztuk bydła[/FONT]
[FONT=Verdana]806 sztuk owiec[/FONT]
[FONT=Verdana]609 sztuk kóz[/FONT]
[FONT=Verdana]---------------------[/FONT]
[FONT=Verdana]1821 sztuk RAZEM[/FONT]

[FONT=Verdana]Wniosek. [/FONT]
[FONT=Verdana]Pan Poseł z sobie tylko wiadomych powodów owce i kozy zaliczył do kategorii bydło. [/FONT]
[FONT=Verdana]Przypomnę, że pan Poseł jest absolwentem Akademii Rolniczej.[/FONT]

[FONT=Verdana]Na koniec tej części analizy, dla prawdziwych fanatyków pana Posła, którzy tak jak ja chcieliby utrwalić jego wizerunek w formie np. tapety na kompie zamieszczam link do fotografii. [/FONT]:lol:
[FONT=Verdana]http://www.pap.pl/palio/html.run?_Instance=cms_www.pap.pl&_PageID=29&_RowID=&filename=8849073_8849068.jpg&_CheckSum=1446952518 [/FONT]

Na pulpit kompa to nic. Dla motywacji do działania lepiej na ścianę sobie fototapetę z posłem sprawić :evil_lol: