Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć!

Witamy. Też jestem właścicielką dwóch rottweilerów, no to już mnie poznałaś :D :P

Powiedz coś więcej o swoich: duże, małe, chłopcy, dziewczynki, jak się zwą, skąd są... No wiesz, wszystko!!!!!!!!!!!!!! :D

Aga&Co

Posted

Heloł, miło mi poznać.

To rudo - czarne na emblemacie to moja sunka (czyli pani pies). W papierach Tessi Alegranda w domu roznie: Corunia Mamusi, Misia Pysia, Psica Tesica, Psiunia Tessunia, Morda, Pyszcza, Ruda... Ma w tej chwili 10 miesięcy. Jej rodzice to Ebra Ultimatum i Gecko vom Bevertal.

Drugi jest starszy (2 latai 4 mce) i jest dla odmiany panem psem. Oficjalnie Nicco Alegranda a w domu przewaznie Synek, Rudy, Niuton, Niutek Filutek, Szuszfol. Mama - Ebra Ultimatum, tatuś - Indio dell Antico Guerriero.

Sunieczka - najukochansza na swiecie. Wesola, zywa, straszna pieszczocha i bardzo usluchana. Za to piesek slucha glownie swojego pana a mnie ma w glebokim powazaniu - albo slucha jak ma kaprys (tzn na dworze sobie gdzies ucieka, bo w domu komendy wykonuje). Od szczeniaka straszny uparciuch i straszny brudas.

Z Tessa wlasnie robie szkolenie PT i psica wszystko w lot chwyta.

Co jeszcze chcesz wiedziec?

Dobrze kojarze, ze to Ty masz w domu male rottweilerzatka?

Posted

Tu Gosia- 5 rottweilerów. :P

Largo, Al Pacino, Pajda, Sajgon i Yuma.

A u Agi są małe rottweilerzątka po moim Alu :P

Widzę, że masz pieska po słynnym tatusiu- Indio to jeden z najładniejszych rottweilerów, jakie widziałam. :wink:

Gosia

Posted

Witam Gosiu

Jako wlascicielka powiem, ze oba psiaki sa piekne ale oczywiscie moja opinia moze byc nieobiektywna.

Nikus sie zrobil dopiero niedawno taki mega bydlak - dostal miesni i jak ktos nie wie, ze to kanapowy pies lizak to sie moze wystraszyc. No ale nie jest to do konca ladny egzemparz (troche Indiowi nie wyszedl w porownaniu np do suczki z tego samego miotu - Nouki). Chodzi o to, ze ma jakies braki w pigmencie i mu jasnieją dziasla i nos. A do tego ten charrrrrrrrrrakterek... Oj mowie ci - pies terrorysta. Piesek pancia - kocha panca, slucha panca a ja to jestem chyba tylko zeby nakarmic, wyczesac i na spacer wyprowadzic. Od dzieciaka strasznie dominujacy przypadek.

Za to sunieczka wg mnie jeszcze ładniejsza. Pięknie wybarwiona, soczyste podpalanie, ciemne oczeta, ciemne dziasla. Gdzie nie pojde to sie wszyscy zachwycaja jaki to piekny rottweilerek. Ona jest na razie taki rottweiler - sarenka - drobniutka, zgrabniutka - no ale dopiero rosnie. No i charakterek zupelnie inny niz pies - usluchana, czysciutka, przylepa, na spacerach mnie pilnuje a nie ucieka i wacha kwiatki tak jak Nikus.

Jak sie tu wstawia duze zdjecia? Bo bym wam pokazala moje dzieciaczki.

Posted

"dzurga" napisała:

No ale nie jest to do konca ladny egzemparz (troche Indiowi nie wyszedl w porownaniu np do suczki z tego samego miotu - Nouki).

No wiem coś, znam historię tego miotu...

A do tego ten charrrrrrrrrrakterek... Oj mowie ci - pies terrorysta.

Co się dziwisz- ojciec twardy, z wysokim stopniem wyszkolenia. Dzieciak musiał sie trochę w niego wdać. :wink:

Będziecie wystawiać?

Gosia

Posted

Gosia, a ja historii tego miotu nie znam. Opowiedz mi co wiesz, plizzzzzzzzzzz...

Z Nikusiem to bylo tak, ze moj facet go przywiozl (chociaz ja od poczatku chcialam suczke) - umawialismy sie, ze chcemy rottweilera no ale nie bylismy przy sianie i nie mielismy ambicji wystawowych wiec zostal kupiony szczeniaczek z wada zgryzu (najlepszy numer, ze po wyrosnieciu stalych zebow zgryz sie zrobil nozycowy).

Nie ma go co wystawiac bo naprawde dziasla ma rozowe i nochal szary a do tego ja sie nie mam sily z nim szarpac na ringu (a panciowi to by sie nie chcialo), bo wielkie i ciezkie z niego bydle a do tego jak wspominalam slucha mnie jak ma kaprys.

Za to moja upragniona sunka tez nie bedzie wystawiana bo jej sie z kolei po zmianie zebow zrobil przodozgryz. Moja troche chyba wina, bo moze za duzo sie z nia bawilam w szarpanie szmatka w niewlasciwym czasie. Slyszalam o aparatach na zeby dla psow ale znajoma beagielka miala cos takiego i poprawy zadnej. Wiec psicy aparatami meczyc nie bede. Ale i tak wystawiac jej nie planowalam jakos szczegolnie, wystarczy, ze jest kochana i sliczna. Jak skonczymy kurs PT to sunieczka bedzie wysterylizowana.

Chetnie wkleilabym te zdjecia ale niech ktos mi powie jak to zrobic, bo pojecia bladego nie mam!!!

Posted

Kurczę, no to pochodzenie Twoje psiule mają extra, jedno i drugie zresztą. Co za pech z tymi zębami... :(

No ale masz w domu dwie piękności, super.

Ja w zasadzie mam ich teraz w domu 12, bo tak jak pisała Gosia, jesteśmy teściowymi, ja jej Ala, a ona mojej Mati, i mam takie małe kongo (nie mogę mówić Sajgon, bo Gosia się obrazi, że nadużywam imienia jej suki - naprawdę Sajgon :D ).

Gosia opowie Ci historię miotu (której ja też chętnie wysłucham) w poniedziałek, bo w sobotę wychodzi za mąż :laola: i jest chyba bardzo zajęta.

Aga&Co

Posted

Gosia

Przede wszytskim wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia... zebys byla zawsze tak szczesliwa jak w dniu slubu!!!

Pewnei jestes bardzo zajeta opowiesciami jak to bylo w sobote ale moze chwilke znajdziesz i skrobniesz jak to bylo z tym miotem Ebra _ Indio, bo wprost z ciekawosci umieram.

Posted

Dzurga witam Cię serdecznie, jak zawsze spóźniona, ale dopiero teraz zakończyłam wojnę z dostawcą netu i w końcu chodzi jak trzeba. Oczywiście również mam Rottkę o imieniu Sara, ma prawie 3 lata i jest baaaardzo kochanym stworzeniem.

• 1 month later...
Posted

Historia miotu jest juz od dawna u mnie na privie bo Gosia uznala calkiem slusznie, ze hodowca moze sobie nie zyczyc zeby pol swiata mogla ja poznac. Ale Gosia dobre serce ma wiec moze tobie tez opowie.

Posted

Mala to chyba za panciem teskni bardziej. Jak go niedawno zobaczyla to po prostu byl mega szal. Za to z Nicco - prawie zero entuzjazmu. Pancio zabral oba na spacer i widzialam przez okno jak niunia skacze kolo pancia jak glupia a Nicco tradycyjnie olal temat i pobiegl sobie daleko daleko grzebac w sniegu i sie kompletnie siostra nie interesowal.

Posted

"dzurga" napisałą:

Formalnie juz tylko psica jest moja - na skutek "podzialu majatku" Nicco wyprowadzil sie z panciem.

Coś się dziwnego dzieje z tą dogomanią: każda, która zaczyna tu pisać rozchodzi się z facetem. :o

Patrz: Monika, Aga 2, teraz Dzurga...kogoś pominęłam? :roll:

Gosia

Posted

Noż kurde, to czemu tu zadnych ostrzeżen nie ma na stronie głównej ja sie pytam? Coś w stylu: Zanim napiszesz pierwszy post uważaj - nie minie kilka tygodni a rozstaniesz sie z dlugoletnim narzeczonym!!! :evil:

Chociaz z drugiej strony Gosia, Ty akurat wzielas slub... Jak to zrobilas? To jest wysoce podejrzane. :wink: