Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 733
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Faro napisał(a):
Moniko - czym ja karmisz ?

Convalescence rozpuszczalne, rozmoczona sucha karma Starter Royala, kurczak z kleikiem ryżowym i marchewką - wczoraj lekarz doradził kontynuację takiego żywienia.

Posted

Po konsultacji z jeszcze innym lekarzem. Jeśli jest możliwość ściągnięcia surowicy, to może dałoby się coś zrobić. Bardzo proszę, napiszcie mi, jaki jest koszt jednej butelki i jak to załatwić - do kogo w Krakowie się zwrócić? Proszę o kontakt na pw, mail schronisko.poznanskie@gmail.com, albo komórkę 0660 42 99 77.

Posted

Monika - jestem na miejscu w Krakowie - jeśli bedziesz cos wiedziec w/s tej surowicy to pisz ( gdzie zamówić / ile / itp) . Jesli nic nie napiszesz do 17.00 to wracając z pracy podjadę do mojej lecznicy i zapytam .

Posted

surowice wytwarza albo wytwarzal jakis instytut w PULAWACH tam tez mozna zrobic badanie krwi na obecnosc roznych chorob.....

DOGOMANIACY z krakowa jezeli jest to mozliwe to niech ktos kupi ta surowice i jeszcze dzisiaj przesle......

Posted

Z tego co wiem caniserin nie jest dostępny...no chyba, ze ktoś go kiedys kupił na zapas...
A co do nosówki - dawno, dawno temu miałam sunię kundelka i zachorowała na nosówkę - miała wtedy ok. 1,5 mies - wyszła z tego bez żadnych objawów neurologicznych - nie jest wcale powiedziane, ze mała będzie miała te objawy. Moja sunia przeżyła 17 lat - a żyłaby penie jeszcze dłużej tylko zguniło ją obzarstwo - była strasznie łasa na słodycze i podczas naszej nieobecności ściągnęła i zjadła 4 tabliczki gorzkiej czekolady....

Posted

Dzwoniłam do hurtowni wet. w Poznaniu i okolicach, niestety od 2 miesięcy nie mają Caniserinu i nie wiedzą, kiedy będzie.
Jeśli jest możliwość przesłania z Krakowa, to bardzo, bardzo proszę! Nie znam tylko ceny - czy ktoś może mi podać? Namiary na siebie podałam w jednym z poprzednich postów, adres fundacji również.
Tosia po wczorajszej kroplówce wygląda moim zdaniem znacznie lepiej, ma chęć do zabawy, poszczekuje, zaczepia itd. Za pół godziny jadę bez niej do weta po resztę zastrzyków i instrukcję, jak jej podawać kroplówkę.

Posted

Dzwoniłam do hurtowni weterynaryjnej - nie ma w zapasach i poinformowano mnie , ze już nie produkują jej więc nie mogą zamówić :shake: .
Szukam dalej - moze ktos ma w jakiś zapasach.

Posted

Po pracy pojadę po nia - tylko jak ja przesłąc może on mogli by ja wysłac na mój koszt ??? bo musza byc chyba odpowiednie warunki do jej przesłania.
Monika - podaj mi na pw namiary gdzie ją przesłać

Posted

mosii napisał(a):
kiwi do mnie dzwoniła
jest surowica w klinice na ul Piłsudskiego w Krakowie
czeka na odbiór!!!!!!!!!!!!!

Super - teraz tylko kurier i opakowanie styropianowe,żeby się nie uszkodziła ampułka.

Posted

Faro napisał(a):
Po pracy pojadę po nia - tylko jak ja przesłąc może on mogli by ja wysłac na mój koszt ??? bo musza byc chyba odpowiednie warunki do jej przesłania.
Monika - podaj mi na pw namiary gdzie ją przesłać

Ja wysyłałam próbki krwi mojej suni do Puław w taki sposób. Probówka opakowana była w folię z bąbelkami ,zawinięta w ligninę i obłozona wkładami do lodówki tyrystycznej - zamrożonymi.To wszystko w styropianowym pojemniczku po radiu samochodowym.Dotarło bez uszkodzeń.

Posted

Myślę,że jeszcze jest możliwośc przesłania pociągiem - tzw.pzrzesyłką konduktorska

Pociagi z Krakowa gł. 16:10 w Poznaniu o 22:26
lub
z Krakowa 20:05 w Poznaniu 02:55

To są pociągi ekspresowe

Posted

Ufff...kasuję mój post, bo nie zauważyłam poprzednich wpisów :oops: . Mój mąż o dziwo zadeklarował się, że pojedzie po przesyłkę o 2 w nocy, jeśli będzie w ten sposób wysłana :-).

Posted

Kończe pracę i jadę po tę surowice - jak ją będę mieć w lodówce w domu to pomyslę jak ją przesłac do Poznania .
Moniko - zadzwonie po powrocie do domu.