Kara. Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 MonikaP napisał(a): Ona będzie do adopcji, ona będzie do adopcji, onabędziedoadopcjionabędziedoadopcjiona będziedoadopcjionabędziedoadopcji :placz: Cosik mi to mało przekonująco brzmi:cool3: Quote
andzia69 Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Moniczko - Ty wiesz cooooo? Ja bym się juz więcej nie pytała, tylko kombinowała jak to zrobić, zeby została:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Kika Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 [LEFT]A Monika to chyba sama siebie pyta.Czy Ty wiesz DOBRA KOBIETO, jak ona będzie Cię kochac???? [/LEFT] Quote
xxxx52 Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 i napewno przy Pani opiece zrobi sie z Tosi paczuszek.Jezeli pozwole sobie radzic,to prosze niezwlocznie psinke odrobaczyc.Robaki wyniszczaja caly organizm,byc moze ma z powodu robakow biegunke.Pozdrawiam serdecznie. Quote
Faro Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Moniczko - juz przepadliście :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Bokserowiroza to bardzo zakaźna choroba , siłę "rażenia" ma okrutną, zwłaszcza im młodszy osobnik ja "rozsiewa" :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: (ja zachorowałam na nią przed 35 laty , a po drodze jeszcze ulegli jej moi rodzice, mój mąż i mój dorosły juz syn (ale on to juz ma ja dziedzicznie) Witaj z rodziną w gronie bokseromaniaków:klacz: :klacz: :klacz: Quote
Kika Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Faro napisał(a):Moniczko - juz przepadliście :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Bokserowiroza to bardzo zakaźna choroba , siłę "rażenia" ma okrutną, zwłaszcza im młodszy osobnik ja "rozsiewa" :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: (ja zachorowałam na nią przez 35 laty , a po drodze jeszcze ulegli jej moi rodzice, mój mąż i mój dorosły juz syn (ale on to juz ma ja dziedzicznie) Witaj z rodziną w gronie bokseromaniaków:klacz: :klacz: :klacz: :lol::lol::lol::lol::lol: Quote
iwonamaj Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Nie będziemy, bo to prawda! Spójrz prawdzie w oczy- wpadłaś i już :-) Quote
Faro Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Moniko - porozmawiaj z lekarzem czy Tosia była odrobaczona - mój niezyjący juz boksiu Sokrates (kupiony z pudełka przy placu, by ratowac mu zycie) był okrutnie zarobaczony - po 3 dniach pobytu u mnie maluszek dostał okropna biegnke, nic nie jadl "leciał przez ręce" , 2 x dziennie kroplówki , po kolejnych 2 dniach zaczął wymiotować i .......... zwymiotował paskudnego białego robala ,to naprowadziło nas na przyczynę - został ponownie odrobaczony i dzięki temu przezył . Sokratesik po przyjściu do mnie był odrobaczany ale słabszą dawka , bo "hodowca" twierdził, ze szczeniaki były odrobaczone :mad: Może mozna zrobic badanie kału na robale, albo krwi (we krwi poziom kwasochłonnych wskazuje na robaczyce - przynajmniej u dzieci) - przeslij mi na pw nr konta to przesle Ci w poniedziałek jakis grosik na te badania . Quote
Bodziulka Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 MonikaP napisał(a):Mój osobisty mąż, który najpierw absolutnie nie chciał widzieć suni w domu, teraz patrzy na nią zachwyconym wzrokiem. Bokserowizroza stadium początkowe. Zakładając codzienne kontakty z osobnikiem zarażającym, za tydzień będzie to stadium średniozaawansowane, po miesiącu - zaawansowane... ale Moniko, nie martw się, na to się nie umiera ;) Quote
MonikaP Posted May 13, 2006 Author Posted May 13, 2006 Tosia mi się trochę nie podoba - nie chciała teraz jeść, położyła się na legowisku i jest jakaś taka...zmarnowana... Boję się o nią. Chyba jutro z samego rana pojadę na dyżur do kliniki AR, tam są dobre wetki, może będzie też czynne laboratorium, to zrobię od razu badania. Czy można u nas zbadać kał/krew/ nie wiem już co na obecność wirusów nosówki? Swoją drogą na robale też zbadam. Quote
irma Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 [quote name='MonikaP']Czy ktoś może mi powiedzieć, co zrobić, żeby się po uszy nie zakochać w Tosi? Mój osobisty mąż, który najpierw absolutnie nie chciał widzieć suni w domu, teraz patrzy na nią zachwyconym wzrokiem. Ona będzie do adopcji, ona będzie do adopcji, onabędziedoadopcjionabędziedoadopcjiona będziedoadopcjionabędziedoadopcji :placz: nic to powtarzanie nie pomoże boksia jest przecudna miałam w młodości jako nastolatka boksera, żółtego o imieniu Serwo - do tej pory mam słabośc do tej rasy - większą słabośc mam jedynie do owczarków kaszubskich ;) Quote
Aganiok Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 łapinki tylne - same kości, a powinno być udko jak u kurczaczka...:placz: biedna sunia, ale dobrze, ze do Was trafiła... Quote
MonikaP Posted May 13, 2006 Author Posted May 13, 2006 Aganiok napisał(a):łapinki tylne - same kości, a powinno być udko jak u kurczaczka...:placz: biedna sunia, ale dobrze, ze do Was trafiła... I wyobrażasz sobie, że w to udeczko muszę jej dawać zastrzyk domięśniowy? :placz: Quote
malagos Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Pomiziaj boksię ode mnie :cool3: Tak bym chciała, aby to maleństwo było zdrowe i cieszyło się zyciem, jak na szczeniaka przystalo i to bokserka! Ja też jestem nisicielem boxerovirozy, stadium zaostrzone od 4 lat :cool1: Quote
GoniaP Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Monik, jęśłi jutro potrzebna będzie Tobie moja pomoc, jestem do dyspozycji. Nie spadnij tylko z krzesła, ale mój Michu chce dosponsorować Tośkę. Trzeba brać jak dają, no nie?:evil_lol: Konta nie podawaj:lol: bo znam, poza tym kasę prześlę przez Bąbelka:evil_lol:. Ucałuj to biedne cudeńko. Mnie też wzięła Tośkowiroza :loveu: Quote
Bodziulka Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 a ile ona może mieć tygodni, bo ja chyba nie doczytałam? Quote
MonikaP Posted May 14, 2006 Author Posted May 14, 2006 Tosia bardzo dziękuje wszystkim Ciociom oraz Wujkowi Michowi :loveu: za troskę i zainteresowanie. Noc minęła w miarę spokojnie, czyli Tosia przytulona do mnie :-). Przy każdym jej poruszeniu budziłam się, wysadzałam, a nad ranem Tosia zjadła ze smakiem miseczkę ciepłego mięska z kleikiem i marchewką. Po dwóch godzinach poprawiła jeszcze rozmoczoną suchą karmą. Czyli wczorajszy wieczorny brak apetytu był jednak przejściowy - może po prostu mała się przejadła. Niestety kupki są dalej niezbyt ładne - może rozwolnienie to za duże słowo, ale daleko im do ideału. Tosia ma jednak również nieduży wypływ z noska i oczu :-(. Klinika AR jest czynna dziś dopiero od 10, a nie wiem, czy dziś robią analizy - zaraz będę tam dzwonić. Mimo całej swojej słabości Tosia bardzo mocno reaguje na otoczenie - ogląda się za każdym, kto chodzi po domu, macha ogonkiem, kręci tyłeczkiem, nawet chwilami próbuje zaczepiać koty i naszego psa - czyli z bardzo groźnie otwartym pyszczkiem, drobiąc bokiem i machając przednią łapką idzie w ich stronę :lol: . Ale to, co dla Tosi najważniejsze, to "mamine" ramiona -gdy już się naje, wysiusia itd., zaczyna za mną chodzić, a potem siada, zadziera główkę i... "no weź mnie na ręce, weź!". W związku z tym "mamusia" chodzi ciągle z pieskiem pod pachą, a jeszcze lepiej, jeśli usiądzie i się w ogóle nie rusza - tak, żeby Tosia mogła sobie znaleźć wygodną pozycję na kolanach, albo po brodą, albo na ramieniu 8-) ... A tak w ogóle to mój mąż nie lubi bokserów, nie wiem, czy wiecie? :diabloti: Quote
MonikaP Posted May 14, 2006 Author Posted May 14, 2006 No tak. W naszym wspaniałym mieście nikt nie robi analiz w kierunku nosówki :-(. Właśnie rozmawiałam z wetką z AR. Pozostaje więc dotychczasowe leczenie, wzmacnianie, karmienie, tulenie... i nadzieja, że to jednak nie nosówka. Jutro rano Tosia zostanie dokładnie zbadana w schronisku, a potem może jeszcze w innym gabinecie. Quote
Faro Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Mój mąz też nie lubił bokserów (mojego Oskara), co więcej twierdził, ze nie zniósłby takiego brzydala w domu (ale to było daaaaawno - jeszcze gdy był "kandydatem na mężą" ) . Potem zakochał sie "już w naszym " Sokratesie a teraz uwielbia i rozpuszcza Piratka - a gdy mu przypominam jego słowa to ma jedną odpowiedź - "nie wiedziałem , że w tych brzydactwach jest takie wielkie serce i tak potrafia kochać ":evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Pewnie Twój mąż też jeszcze o tym nie wie - ale wkrótce sie dowie :evil_lol: :evil_lol: Quote
MonikaP Posted May 14, 2006 Author Posted May 14, 2006 Faro napisał(a): Pewnie Twój mąż też jeszcze o tym nie wie - ale wkrótce sie dowie :evil_lol: :evil_lol: Ja myślę, że on JUŻ o tym wie :lol: , tylko stara się myśleć racjonalnie. Ja zresztą też. Tosia po wyzdrowieniu, rekonwalescencji i szczepieniu jest do adopcji, gdyby kto pytał :razz: . Quote
Bodziulka Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 MonikaP napisał(a): Tosia po wyzdrowieniu, rekonwalescencji i szczepieniu jest do adopcji, gdyby kto pytał :razz: . A świstak siedzi i zawija je w te sreberka :evil_lol: Bokserowiroza rozkłada na łopatki i nie sądzę, żebyście byli w stanie oddać Tosie :p Quote
jambi Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 [quote name='MonikaP']Czy ktoś może mi powiedzieć, co zrobić, żeby się po uszy nie zakochać w Tosi? :shake: Nieeee da rady! :cool1: po prostu zwyczajnie NIE da rady sie NIE zakochać! Quote
Recommended Posts