Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maxitrol to bardzo silne i bardzo skuteczne krople.
Ja też je stosowałam u Abisi z doskonałym skutkiem jak miałyśmy problem z wypadniętym gruczołem tarczkowym i przygotowywałyśmy sie do operacji wszycia go na miejsce.

• 3 weeks later...
  • Replies 733
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Żeby nie zapeszać - po kryzysie, gdy oczko Tosi już się nie chciało w ogóle otwierać i operacja wydawała się nieunikniona, nagle zaczęło się poprawiać. Oczko jeszcze trochę łzawi, Tosia czasem je pociera, ale jest bez porównania lepiej.

Zaraz się pochwalę zdjęciami i jednocześnie mam pytanie. Tosia miała już pierwszą cieczkę (ponad miesiąc temu), za jakiś miesiąc będzie sterylizowana. Zauważyłam - co będzie widać także na zdjęciu - że mocno powiększyły się jej sutki - czy może to być ciąża urojona, czy boksie "tak mają" ?

A w ogóle to Tosieńka wreszcie zaczęła tyć i poza tym, że jest dzikim, ciągnącym na smyczy dzikiem, to jest najsłodszym psem... :loveu:

Posted

boksiedwa napisał(a):
Ano może być ciąża urojona. Trzeba panience ograniczyć pieszczotki, zabrać zabawki, zmniejszyć porcje jedzenia i dostęp do wody i duuużo ruchu.

Tosia nie ma za dużo zabawek - tylko pleciony sznur z piłką i jakiegoś gryzaka, bo poza tym bawi się w rozgryzanie kijów albo w zapasy z Gruszką.
Nie zauważyłam żadnych zachowań typowych dla ciąży urojonej, tylko właśnie te sutki mnie zaniepokoiły.
Ograniczyć pieszczotki? Hmmm...:shake:
Ograniczyć porcje jedzenia - toż ona nas zje, jeśli to zrobię, bo i tak uważa,że to, co dostaje wystarczy na przystawkę :roll: .
Ograniczyć wodę - wypije sadzawkę w ogrodzie :diabloti: .

Posted

Ja mam doświadczenie tylko z nietypową ciążą urojoną u szarpeja.
Nie było zachowań związanych z adoptowaniem zabawek czy wiciem gniazda, nie było mleka.
Zmiana w zachowaniu minimalna - szarpej trochę zwolniła ze 120 km/h go 115 ;) .
Jedyne co - to właśnie suty miała wielkie, ale same sutki, listwa mleczna już nie zdradzała (na oko) zmian, no i tłustsza się troszkę zrobiła. Ja się nie pokapowałam dopiero wetka mi powiedziała, ze w tych sutkach ma ciut płynu (taki jakby surowiczy - przezroczysty) i że to ciąża.
Młoda nie dostała żadnych leków, aktywne życie bez psich zabawek prowadzimy tak czy siak - po porstu samo przeszło w pewnym momencie.

• 4 months later...
Posted

Hm, wydawało mi się, że zamieszczałam tu zdjęcia Tośki na wakacjach....ale może już mnie pamięć myli ...:roll:
Tak czy owak oto Tośka i....hmhm, czyli specjalne zdjęcia dla Andzi69 :loveu:

Posted

A takie malutkie było to boksiowe dziewcze jak przyjechałem do niej ze wsparciem! Małe, ale za to jakie kochane:loveu::loveu::loveu:!
Teraz to już prawdziwa dama się zrobiła:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='mm.templum']

A takie malutkie było to boksiowe dziewcze jak przyjechałem do niej ze wsparciem! Małe, ale za to jakie kochane:loveu::loveu::loveu:!
Teraz to już prawdziwa dama się zrobiła:loveu::loveu::loveu:

No, powiedzmy, że dama... :evil_lol: . Tego kota gryzła w tyłek jeszcze gdy była dwa razy mniejsza od niego, a teraz na przemian się do siebie tulą i szarpią. Właśnie te zdjęcia to było płynne przejście od ciamkania Tosinego brzucha, poprzez przytulanki, aż do nagłej kotłowaniny na podłodze, z wysuniętamy pazurami u kota i dziczą w oczach oraz pianą na pysku u Tośki :diabloti: .

Posted

Kotek to kotka zwana Myszakiem i jest ona ze samiusieńkich Kielc :loveu:!

Tosia - odpukać - ze zdrowiem nieźle, czasem zdarzą się jej luźniejsze kupki, ale sporadycznie. Nie jest już na karmie leczniczej, żeberka trochę się schowały :-).
Za parę dni powtarzamy zeszłoroczne szczepienia i umawiamy się w stosownym czasie na sterylkę :cool3: .

• 3 months later...
Posted

Dawno mnie tu nie było, a chciałam się pochwalić moją Tosią-dogoterapeutką :loveu:.
Przez ostatni tydzień byłam chora. I to na tyle porządnie, że z trudem schodziłam po schodach, tak byłam słaba.
Któregoś dnia dałam za wygraną i położyłam się do łóżka....a Tosia wtedy przyszła do mnie i (czego nigdy nie robi) najpierw przytuliła się do mnie stojąc przy łóżku, a potem "dyskretnie" się na nie wgramoliła, ułożyła przy mnie i tak ze mną leżała, opierając mi łepek na ramieniu. Kiedy wstawałam, ona też schodziła z łóżka i szła za mną. W nocy od tych paru dni śpi ze mną i wiecie, czuję się znacznie lepiej - po prostu czuję, jak z tego Tosiowego ciałka płyną jakieś fluidy...

Taka to ta moja Tośka-Antośka :iloveyou:.

Posted

Aganiok napisał(a):
Bo nie ma to jak okład z boksera :)
najlepszy sposób na choróbsko i na wszelkie troski :cool3:

Ano :-).

I wiesz, co mnie zadziwia? Że Tośka, zwykle poruszająca się z wdziękiem słonia w składzie porcelany, w takich chwilach jest tak delikatna....

Posted

MonikaP napisał(a):
Dawno mnie tu nie było, a chciałam się pochwalić moją Tosią-dogoterapeutką :loveu:.
Przez ostatni tydzień byłam chora. I to na tyle porządnie, że z trudem schodziłam po schodach, tak byłam słaba.
Któregoś dnia dałam za wygraną i położyłam się do łóżka....a Tosia wtedy przyszła do mnie i (czego nigdy nie robi) najpierw przytuliła się do mnie stojąc przy łóżku, a potem "dyskretnie" się na nie wgramoliła, ułożyła przy mnie i tak ze mną leżała, opierając mi łepek na ramieniu. Kiedy wstawałam, ona też schodziła z łóżka i szła za mną. W nocy od tych paru dni śpi ze mną i wiecie, czuję się znacznie lepiej - po prostu czuję, jak z tego Tosiowego ciałka płyną jakieś fluidy...

Taka to ta moja Tośka-Antośka :iloveyou:.

Koffana suczynka:loveu::loveu::loveu::loveu: ja mam takie 2 oklady ino bullowate!;)

• 3 weeks later...
Posted

MonikaP napisał(a):
Mam nadzieję,że ze mnie częściej jest jednak ten człowiek dobry,niż zły ;-).

Ja Wam też życzę wesołych, pachnących choinką Świąt :tree1: !

Pewnie Monisiu - ty jesteś ten dobry ludź!:loveu:

• 4 weeks later...
Posted

Jutro o 13:30 moja małpeczka będzie miała sterylkę, a ja się PO PROSTU BOJĘ :shake:. Ona jest takim poczciwym głupolkiem i nie będzie w ogóle rozumiała, dlaczego ją coś w brzuszku ciągnie i boli :placz:...tak mi jej żal....wstrętna ze mnie pani, ale wiem, że tak jest lepiej....