Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 733
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tośka ma się dobrze, nawet bardzo dobrze :-). Chodzi na spacery, rozrabia, bryka jak cielątko i trudno ją zmęczyć :evil_lol: . Uczymy się chodzenia przy nodze (albo choćby spokojnego chodzenia na smyczy - może tak powinnam to ująć :lol: ), ale łatwe to nie jest, bo świat jest zbyt ciekawy, Tosia kipiąca energią, a smakołyki owszem, trzymają ją przy mnie (i są nieocenione w nauce przychodzenia na zawołanie), ale sprawiają, że Tośka idzie na dwóch łapach, wiedząc, że mam coś w ręku albo w kieszeni :evil_lol: . Zadziwia mnie jej ogromny apetyt - no z jednej strony wiem, że rośnie, ale z drugiej....:lol: nigdy nie ma złej pory na jedzenie - Tosia zjada swoją karmę, jeśli jej się uda, zjada to, co dostaje Gruszka, a jak zapomnę zamknąć drzwi od kuchni, gdy jedzą koty, to strąca z parapetu ich miseczki i zjada także kocie chrupki. Plus w radosny amok wprawia ją widok czegokolwiek jadalnego w naszych rękach :crazyeye: .
Postaram się znaleźć jakieś ładniejsze zdjęcia, niestety wciąż mam problemy z komputerem, a poza tym chyba nam część zdjęć z wakacji gdzieś przepadła w przestrzeni komputerowej :placz: .

• 3 weeks later...
Posted

Monika o nikim nie zapomniała, tylko teraz dopiero zauważyła,że w czasie kłopotów z forum nie zapisały się tu moje posty z nowymi zdjęciami Tośki. Będę musiała je wstawić jeszcze raz.

Posted

Bodziulka napisał(a):
Ja protestuję, kot za bardzo się rozwala! :evil_lol:

Bo u nas to jest cat power :diabloti: ! Kot (tylko ten, reszta wieje przed Tośką) pozwala łaskawie się dusić i obgryzać po uszach (jak widać na jednym ze zdjęć), a potem równie łaskawie pozwala Tośce położyć się na legowisku.
Takie to kotki, drodzy Państwo, można dostać od Andzi69 :diabloti: :evil_lol: .

Posted

Foteczki się trudno Tośce robi, bo ona się za dużo rusza :diabloti: . Zrobiłam parę filmików aparatem, jak Tośka zagryza Gruszkę (i vice versa) :diabloti: , ale nie wiem, jak je tu wstawić.

Posted

PaulinaT napisał(a):
Tośka rewelacja.
A kot....... tki kot to moje marzenie :loveu:
Ja ci chyba ukradnę Monika i Tośkę i kota... strzeż się :diabloti:

Mowy nie ma,żebym Ci oddała moją kotusię :diabloti: . Ma na imię Myszak, mimo,że jest dziewczyną. Jest wcieleniem mojego nieżyjącego kotka Myszaka - jest niemal taka sama - z wyglądu, charakteru, przyzwyczajeń. Ja już zapominam, że ona to nie Myszak. Przyjechała do mnie z Kielc przez Warszawę i weszła do naszego domu jak do siebie - od pierwszej minuty :-).

Posted

Przecież ja nie mówię ze masz mi ją oddać... ja ją ukradnę podstępem :diabloti:

A tak serio - tak jest czasami, zobaczysz zwierza i wiesz że jest ci pisany... pięknie tak odnaleźć swojego nieżyjącego kota w innym. Cieszę się że Tobie się to udało.
Na miau są teraz 2 koty tak umaszczone... gdyby nie ten wirus co u mnie w domu teraz siedzi to kto wie...:oops:

Posted

[quote name='PaulinaT']Przecież ja nie mówię ze masz mi ją oddać... ja ją ukradnę podstępem :diabloti:

A tak serio - tak jest czasami, zobaczysz zwierza i wiesz że jest ci pisany... pięknie tak odnaleźć swojego nieżyjącego kota w innym. Cieszę się że Tobie się to udało.
Na miau są teraz 2 koty tak umaszczone... gdyby nie ten wirus co u mnie w domu teraz siedzi to kto wie...:oops:

Ani podstępem też nie :diabloti: . Tośka jest psem obronno-stróżującym i mysz się nie prześlizgnie. A na punkcie swojego kota jest bardzo czuła :roll: :evil_lol: .