Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja juz nic nie chce mowic, ze titit, tiriririr, bokserowiroza sie rozprzestrzenia!
twoja rodzina (cala) jest dozywotnio zarazona, beznadziejne przypadki.
gratuluje!

• Replies 733
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No bo to jest tak...:roll: ...bezsenne noce, prostowanie psiej łapki, żeby wenflon się nie zagiął, kolekcjonowanie zastrzyków w łazience, liczenie małych kosteczek, oglądanie każdej kupki...ciągle świeża pamięć malutkiego, wymęczonego ciałka leżącego na moich kolanach w schronisku, nagła pewność i jasność tamtego dnia, że muszę ją zabrać, potężny foch, który musiałam strzelić przed mężem i wzmocnić szantażem, płaczem, krzykiem i ogólnie mało racjonalnym zachowaniem...Tak więc pamięć tego wszystkiego sprawia, że absolutnie nie mogę pozwolić na to, żeby ktoś inny oglądał, jak moja Tosia rośnie i staje się dużą bokserką kręcącą grubym tyłeczkiem. Z całych sił starałam się ratować jej życie i mam zamiar ją przez to życie już do końca przeprowadzić.

Dziękuję dr Piotrowi Dąbrowskiemu za Jego determinację, za to, że dzięki Niemu Tosia z dnia na dzień wracała do świata żywych, chociaż długo wszyscy baliśmy się tym cieszyć. Dziękuję kochanym dziewczynom z Jego gabinetu za "bezlitosne" ;-) kłucie Tośki i za całowanie jej w pyszczek na pocieszenie po bolesnym zastrzyku.

Dziękuję Wam wszystkim za pomoc i wsparcie - bez Was Tosia nie dałaby rady. Mam nadzieję, że będę się w stanie kiedyś odwdzięczyć.

Na początku przyszłego tygodnia Tosia zostanie w schronisku zaszczepiona i dopełnię formalności adopcyjnych. I już nikomu jej nie oddam.

Posted

naprawde, gratulacje za walke, za decyzje, za fochy, za wszystko! i naucz sie lepiej krecic tylkiem, wlasciciele bokserow musza! :) zeby psiakowi smutno nie bylo, ze jest osamotniony w tej czynnosci.

TA WALKA BYLA, JEST WIELKA. WIELKIE, WIELKIE WYRAZY SZACUNKU I PODZIWU!

Posted

szmaja napisał(a):
naprawde, gratulacje za walke, za decyzje, za fochy, za wszystko! i naucz sie lepiej krecic tylkiem, wlasciciele bokserow musza! :) zeby psiakowi smutno nie bylo, ze jest osamotniony w tej czynnosci.

Oj, to mi dałaś teraz zadanie...:crazyeye: :lol:

Posted

Wielkie brawa Moniko za wszystko. :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:
A teraz maksymalnie wzruszona i pobeczana z tej okazji udaje sie na nocny spoczynek.

Posted

MonikaP napisał(a):
Mądrale, lepiej mi powiedzcie, jak ją nauczyć schodzenia po schodach? Bo mieszkamy w trzypoziomowym szeregowcu i trochę trudno mi już schodzić z Tosią pod pachą, gdziekolwiek idę :roll: .
3 pekińczyki uczyłem schodzenia po schodach :) żaden nie umiał sam z siebie :)

przyciągasz psinę nad krawędź pierwszego schodka na górze
psina leży na brzuchu ze strachu ;)
bierzesz ją za przednie łapki
delikatnie zdejmujesz i stawiasz na niższym stopniu
mówiąc "przednie łapki schodzą"
tyłek został w górze
teraz łapiesz tylne nogi psa
zdejmujesz i dostawiasz obok przednich
mówiąc "tylne łapki schodzą"
(tak, nie mieszczą się na stopniu za przednimi - muszą być bokiem)

pies się zaczyna orientować, że O_O - nadal żyje i nic się nie stało, a udało się zejść
głaszczesz i mówisz "dobra Tosia, to łatwe, widzisz?"

i jeszcze raz robisz to samo
czyli
za przednie łapki
"przednie łapki"
i stawiasz na niższym schodku
łapiesz zadek i zdejmujesz i dostawiasz niżej
mówisz "i tylne łapki"
i znowu głaszczesz i "dobra Tosia, schodzi po schodach"

i znowu
za przednie łapki i na stopień niżej
i za tylne i dostawiasz

po 3-4 schodkach zejdź kilka stopni poniżej niej i powiedz "Tosia, chodź"
powinna zacząć sama kombinować, jak tu ustawić łapki, żeby zejść
i za moment spróbuje sama
chwalisz po każdym schodku
pierwsze kilka schodków poskacze niezdarnie, ale na samym dole schodów powinna już biec :)

żadnych smakołyków nie trzeba :)
ona się sama ucieszy, że jest bardziej zaradna
i ta satysfakcja będzie wystarczajacą nagrodą

Posted

:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

wiedziałam!!! :p

A do rad Legiona dołączyłabym też smakołyki.
Będzie to dla Tosi jeszcze większa frajda!

Posted

Ja od jakiegoś czasu wiedziałam, że tak się to skończy :cool3: :evil_lol:
Gratuluję jedynej właściwej decyzji :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :lilangel: :lilangel: :sweetCyb: :BIG: :cunao:

Posted

Ja też nie wyobrażałam sobie innego zakończenia. :laola: :laola: Jesteście dla siebie stworzone i kropka. Tosieńka da Wam mnóstwo radości. Bardzo, bardzo się cieszę. :loveu:

Posted

MonikoP doskonale Cię rozumiem.
Ja mam boksereczkę od szczeniaka ale Hakerka wyciągnęłam ze schroniska i umieściłam w hotelu żeby mu szukać domu i po 2 miesiącach wylądował u mnie (właśnie minał rok odkąd jest u nas). W styczniu wzięłam na tymczasowy Murzynka i już został. Teraz od ponad miesiąca mam u siebie zagłodzone szczeniaki (juz teraz odpasione:evil_lol: ) i rozstanie z nimi staje się coraz trudniejsze. Niestety 3 psy to max jaki mogę mieć więc będę musiała się z nimi rozstać:-(

Tosia jest taka śliczna jak cukiereczek do zjedzenia od razu:loveu: Pomiziaj ją ode mnie.

Posted

Zdjęcia oczywiście będą i relacje z życia Tosi, ale to trochę później - teraz sporo mam na głowie różnych..niezbyt przyjemnych spraw i nastrój nie ten...

A Tośka właśnie padła zmęczona po klasycznej szczenięcej głupawce, czyli galopadzie w tę i z powrotem po pokoju z zabawką w pysku. Łomot jest przy tym niesamowity, bo na gładkiej drewnianej podłodze Tosi rozjeżdżają się łapy i co chwilę się o nie potyka :lol: .
Co do schodów - ona nawet na smakołyki nie daje się skusić....

Posted

Ha. No więc Tosia dziś zaczęła schodzić ze schodów :loveu: . Okazało się, że wystarczyło ją kilka razy "ściągnąć" po schodach chwaląc co chwila. A może Tosia po prostu dorosła... ;-).
Poza tym uczy się chodzić na smyczy i idzie jej to już coraz lepiej. Pojutrze idę z nią do schroniska na szczepienie i po "wypis", więc chcę,żeby Tośka pokazała tam, jaka jest duża i jak pięknie chodzi na smyczy :p .

Posted

Moniko, czy tosia jest szczepiona?
jestem przwrazliwiona na tym punkcie, nie pozwalam chodzic szczeniakom po podlodze u weta, ani w schronisku...

Posted

kiwi napisał(a):
Moniko, czy tosia jest szczepiona?
jestem przwrazliwiona na tym punkcie, nie pozwalam chodzic szczeniakom po podlodze u weta, ani w schronisku...

Tosia właśnie będzie szczepiona w schronisku, bo ona jest cały czas schroniskowa i muszę ją tam pokazać przed wypisaniem. Pojutrze ją adoptuję. Z tą smyczą to trochę żartuję, będę ją miała na ręku - ja też boję się zarazków.

Posted

Bodziulka napisał(a):
A może by tak jakieś foteczki pokazać. Bo my nie wierzymy, że ona ze schodów schodzi :evil_lol:

Co zrobić, na razie musicie mi uwierzyć na słowo :eviltong: . Troszkę mi się ostatnio moje "ludzkie" życie poknociło i muszę dojść do siebie, ale obiecuję, że fotki za jakiś czas będą.