MonikaP Posted June 26, 2006 Author Posted June 26, 2006 Faro napisał(a):Malucha nie należy zbytnio forsować, by nie obciażać stawów . Co innego dorosły boksiu - co innego maluch, który sie rozwija No właśnie, o to mi chodziło - czy taki wyjazd nie jest zbyt obciążający. Chociaż z drugiej strony to my sami też się forsować nie będziemy, raczej chodzi o spokojne spacery dla całej rodziny. W tym samym miejscu byliśmy zimą i wielkich gór tam nie ma ;-). Quote
Faro Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 A poza tym mozna boksinke wziąć na rączki , by nózek nie męczyła :diabloti: Quote
MonikaP Posted June 26, 2006 Author Posted June 26, 2006 :mad: Wy się doigracie kiedyś :mad: :razz: A kto mnie będzie wtedy nosił, bo Tosia do sierpnia pewnie jeszcze troszkę zwiększy wagę? :p Quote
asiaf1 Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 Bodziulka napisał(a):albo wózeczek albo nosidełko :evil_lol: Bodziulka Ty to masz zawsze dobre pomysły. Popieram:evil_lol: Quote
kiwi Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 MonikaP napisał(a)::mad: Wy się doigracie kiedyś :mad: :razz: A kto mnie będzie wtedy nosił, bo Tosia do sierpnia pewnie jeszcze troszkę zwiększy wagę? :p no prosze! wydalo sie sierpien z tosia juz zaplanowany :loveu: a nam tu kit wciska ze domu szuka :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: Quote
MonikaP Posted June 26, 2006 Author Posted June 26, 2006 [quote name='kiwi']no prosze! wydalo sie sierpien z tosia juz zaplanowany :loveu: a nam tu kit wciska ze domu szuka :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: Nie nie nie, to tak na wszelki wypadek, czy tego nie widać??? :razz: Na razie nikt odpowiedni się nie zgłosił, zresztą pewnie każdy, kto słyszy, że pies był ciężko chory i że może mieć jeszcze kiedyś kłopoty ze zdrowiem, zaczyna się zastanawiać... Dopóki była mowa o tym, że Tosia jest wycieńczona i zagłodzona, to miałam kilka osób chcących ją adoptować, a gdy okazało się, że ma nosówkę, to już zainteresowanie było jakby mniejsze :roll: . Może to i lepiej...:p Quote
Bodziulka Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 MonikaP napisał(a):. Może to i lepiej...:p :D :evil_lol: Quote
MonikaP Posted June 26, 2006 Author Posted June 26, 2006 Mądrale, lepiej mi powiedzcie, jak ją nauczyć schodzenia po schodach? Bo mieszkamy w trzypoziomowym szeregowcu i trochę trudno mi już schodzić z Tosią pod pachą, gdziekolwiek idę :roll: . Quote
Bodziulka Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 A sama nie ma ochoty spróbować? :hmmmm: No nie wiem, może stój na dole schodów i ją wołaj, aż do skutku, albo pokaż na 4 łapkach, jak się schodzi :evil_lol: Quote
kiwi Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 Bodziulka napisał(a): albo pokaż na 4 łapkach, jak się schodzi :evil_lol: i koniecznie zrob zdjecie jak jej pokazujesz!!! :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
PaulinaT Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Ja mam na punkcie stawów kompletnego hopla i moje cc nosiłam po 6 schodkach (mieszkamy na parterze) do czasu jak miały ponad 20 kilo - a wtedy to już same też umiały po nich wchodzic i schodzić. I w góry takiego malca też bym nie wzięła. No chyba że napwrawdę spacerki mini mini, ale mnie zawsze uczono żeby młodych molosków nie forsowac, zeby same sobie dawkowały ile chcą biegać. A Tosia to przeciez mini ale molosek ;) Quote
gdgt Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 PaulinaT napisał(a):Ja mam na punkcie stawów kompletnego hopla i moje cc nosiłam po 6 schodkach (mieszkamy na parterze) do czasu jak miały ponad 20 kilo Paulina, uważaj, bo jak tak dalej pójdzie to ty będziesz miała problemy ze stawami ;) Quote
PaulinaT Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Hihi jest taka opcja, stawów albo kręgosłupa - ale na razie nowych piesów szczeniorków nie planuję :p mam 2 laski i mi wystarczy :p to się na za te parenaście lat chyba zdążę zregenerować.... Quote
MonikaP Posted June 27, 2006 Author Posted June 27, 2006 No tak, tylko wiecie, ja nie mam wyjścia - muszę Tosię zabrać ze sobą. Quote
boksiedwa Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Nic jej sie nie stanie, juz jest troszke podpasiona a jak sobie pobiega to i masy nabierze :) W końcu nie bedzie tam sama i Monika potrafi kontrolowac co by sucz za duzo nie brykała. Chodzenia po schodach spróbuj uczyc na smakołyczki, jak zejdzie czy wejdzie 1 czy 2 schodki to nagroda i stopniowo zwiekszaj ilośc schodów. Napewno sie nauczy, w końcu boksie to mądre psiaki :) Quote
MonikaP Posted June 28, 2006 Author Posted June 28, 2006 Nie wiem, czemu nie mogę zmienić tematu, coś się pokrzaczyło z edycją. A weźcie przenieście ten wątek do innego działu. Na przykład "w nowym domu". Bo co tu dużo kryć...Tosia jest w swoim domu. Poddaję się. Idę spać. Jutro rozwinę temat. Quote
AgaiTheta Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Moniko - piękny bukiet Ci się należy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
PaulinaT Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 OOooooo proszę a jednak... Monika - strasznie się cieszę!!!:multi: Strasznie strasznie - czasem warto słuchac serca... :cunao: Quote
Faro Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Moniko, aż mi łezki z rana popłynęły z radości (choć przyznam sie ciuchutko, ze nie wierzyłam ,byś po takiej walce o zycie malutkiej potrafiła ja oddać, skoro nawet Pan Mąż uległ jej urokowi :lol: ) Quote
Bodziulka Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 "Ja wiedziałam, że tak będzie" :evil_lol: :Rose: :Rose: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
pixie Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 prosze wpisujcie sie do MAPY POMOCY DOGO !!! to trwa chwile , mozna UZUPELNIC potem... PO NAMYSLE...ona jest "w budowie" WPIS WOJEWODZTWAMI !!! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23645 Quote
andzia69 Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Moniczko - to wiedziałam od początku - jej się nie da nie kochać (moja Torcia też była do wydania bo miałam już swoje 2 psiury...ale jakos długo nie mogłam się z nią rozstać!) To ucałuj ode mnie ją w noseczek i aksamitny pusiolek - i kicię też! Quote
Kika Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 [LEFT]Monika rewelacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [/LEFT] Quote
Recommended Posts