Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Faro napisał(a):
Malucha nie należy zbytnio forsować, by nie obciażać stawów . Co innego dorosły boksiu - co innego maluch, który sie rozwija

No właśnie, o to mi chodziło - czy taki wyjazd nie jest zbyt obciążający. Chociaż z drugiej strony to my sami też się forsować nie będziemy, raczej chodzi o spokojne spacery dla całej rodziny. W tym samym miejscu byliśmy zimą i wielkich gór tam nie ma ;-).

• Replies 733
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MonikaP napisał(a):
:mad: Wy się doigracie kiedyś :mad: :razz:

A kto mnie będzie wtedy nosił, bo Tosia do sierpnia pewnie jeszcze troszkę zwiększy wagę? :p

no prosze!
wydalo sie sierpien z tosia juz zaplanowany :loveu:
a nam tu kit wciska ze domu szuka :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:

Posted

[quote name='kiwi']no prosze!
wydalo sie sierpien z tosia juz zaplanowany :loveu:
a nam tu kit wciska ze domu szuka :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:

Nie nie nie, to tak na wszelki wypadek, czy tego nie widać??? :razz:
Na razie nikt odpowiedni się nie zgłosił, zresztą pewnie każdy, kto słyszy, że pies był ciężko chory i że może mieć jeszcze kiedyś kłopoty ze zdrowiem, zaczyna się zastanawiać... Dopóki była mowa o tym, że Tosia jest wycieńczona i zagłodzona, to miałam kilka osób chcących ją adoptować, a gdy okazało się, że ma nosówkę, to już zainteresowanie było jakby mniejsze :roll: .
Może to i lepiej...:p

Posted

Mądrale, lepiej mi powiedzcie, jak ją nauczyć schodzenia po schodach? Bo mieszkamy w trzypoziomowym szeregowcu i trochę trudno mi już schodzić z Tosią pod pachą, gdziekolwiek idę :roll: .

Posted

Bodziulka napisał(a):
albo pokaż na 4 łapkach, jak się schodzi :evil_lol:

i koniecznie zrob zdjecie jak jej pokazujesz!!!

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Ja mam na punkcie stawów kompletnego hopla i moje cc nosiłam po 6 schodkach (mieszkamy na parterze) do czasu jak miały ponad 20 kilo - a wtedy to już same też umiały po nich wchodzic i schodzić.
I w góry takiego malca też bym nie wzięła. No chyba że napwrawdę spacerki mini mini, ale mnie zawsze uczono żeby młodych molosków nie forsowac, zeby same sobie dawkowały ile chcą biegać. A Tosia to przeciez mini ale molosek ;)

Posted

PaulinaT napisał(a):
Ja mam na punkcie stawów kompletnego hopla i moje cc nosiłam po 6 schodkach (mieszkamy na parterze) do czasu jak miały ponad 20 kilo

Paulina, uważaj, bo jak tak dalej pójdzie to ty będziesz miała problemy ze stawami ;)

Posted

Hihi jest taka opcja, stawów albo kręgosłupa - ale na razie nowych piesów szczeniorków nie planuję :p mam 2 laski i mi wystarczy :p to się na za te parenaście lat chyba zdążę zregenerować....

Posted

Nic jej sie nie stanie, juz jest troszke podpasiona a jak sobie pobiega to i masy nabierze :) W końcu nie bedzie tam sama i Monika potrafi kontrolowac co by sucz za duzo nie brykała.
Chodzenia po schodach spróbuj uczyc na smakołyczki, jak zejdzie czy wejdzie 1 czy 2 schodki to nagroda i stopniowo zwiekszaj ilośc schodów. Napewno sie nauczy, w końcu boksie to mądre psiaki :)

Posted

Nie wiem, czemu nie mogę zmienić tematu, coś się pokrzaczyło z edycją.
A weźcie przenieście ten wątek do innego działu. Na przykład "w nowym domu". Bo co tu dużo kryć...Tosia jest w swoim domu. Poddaję się. Idę spać. Jutro rozwinę temat.

Posted

Moniko, aż mi łezki z rana popłynęły z radości (choć przyznam sie ciuchutko, ze nie wierzyłam ,byś po takiej walce o zycie malutkiej potrafiła ja oddać, skoro nawet Pan Mąż uległ jej urokowi :lol: )

Posted

Moniczko - to wiedziałam od początku - jej się nie da nie kochać (moja Torcia też była do wydania bo miałam już swoje 2 psiury...ale jakos długo nie mogłam się z nią rozstać!)
To ucałuj ode mnie ją w noseczek i aksamitny pusiolek - i kicię też!