MonikaP Posted May 24, 2006 Author Posted May 24, 2006 Przepraszam, byłam większość czasu z dala od komputera, a potem były jakieś problemy z Dogo. Tosia według domowej wagi waży już 3 kg, ale nie chce mi się w to wierzyć - sprawdzimy u weta, do którego wybieramy się przed 19. Kupki mają zdecydowanie lepszą konsystencję, ale lepiej nie zapeszać. Cała Tosia robi się słodka i klopsikowata, przynajmniej w porównaniu z tym, co było dwa tygodnie temu. No i na pewno jest większa! :multi: Quote
Bodziulka Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 :multi: :multi: :loveu: Buziaki dla maszej mordeczki! Niech zdrowieje! :loveu: Quote
MonikaP Posted May 24, 2006 Author Posted May 24, 2006 A więc jednak - Tosia waży już prawie 3 kilo!:loveu: Nie muszę jej już nawadniać, został tylko antybiotyk w zastrzyku, żelazo, probiotyk, dużo dobrego jedzonka i dużo przytulania. Od przyszłego tygodnia, o ile kupki nie zmienią się na gorsze, zaczynamy specjalną kurację, która, miejmy nadzieję, pomoże uniknąć nerwowych powikłań nosówki. Quote
boksiedwa Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 najważniejsze, że przybiera na wadze, rozrabia i rośnie :) trzymam nadal kciuki :kciuki: Quote
jayo Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 Monika, a propos tych powiklan, popatrz na watek Jasminki - moze warto sie skontaktowac z Macka i Witokretem w sprawie kuracji nosowkowej.. Niestety, pierwsze kuracje, ktore mialy pomoc Jasmince wyjsc z choroby, nie poskutkowaly za dobrze, i pojawily sie powiklania. Ale dziewczyny trafily do wetki, ktora chyba w koncu rozpoczela porzadne leczenie. I miejmy nadziej, ze nie za pozno. Nie jestem w stanie powtorzyc wszystkiego ( z listy lekow) - napisz do nich, moze sie przyda. Quote
jayo Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 link http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24702&page=32 Quote
basiaap Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Trzymamy kciuki za malutką Tosie i jej dzielną opiekunke:klacz: Quote
MonikaP Posted May 26, 2006 Author Posted May 26, 2006 Tosia na razie bez większych zmian, czyli w miarę dobrze :-). Quote
Kika Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 [LEFT]Moniko jak nasza boksia? Daj jakieś nowe informacje !!! [/LEFT] Quote
MonikaP Posted May 28, 2006 Author Posted May 28, 2006 Tosia ma się dobrze i mam nadzieję (odpukać!), że już tak pozostanie. Znów troszkę przytyła :loveu: ! Powolutku zaczynam ją wychowywać i kontrolować swoje wybuchy czułości wobec niej :oops: :lol: , chociaż przyznam, że przychodzi mi to z trudem, gdy mała baryłeczka wtula się w moje ramię. Jednak zdecydowanie od wczoraj Tosia dowiaduje się, że do spania służy jej własne legowisko, a nie - moje ;-). Quote
szmaja Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 MonikaP napisał(a): Jednak zdecydowanie od wczoraj Tosia dowiaduje się, że do spania służy jej własne legowisko, a nie - moje ;-). hahahaha, jasne :] oszukujesz sie, to dobrze. jak sie ma boksera, to trzeba sie oszukiwac ("dzisiaj juz krocej spal na moim lozku", "czasami to nawet schodzi z lozka jak wchodze do pokoju" - to pozwala zachowac rownowage :)). docenisz "cielsko" tosi, jak ci ogrzeje stopy w zimie :). a lozko to sobie sprawcie duze i wygodne :cool3: Quote
Bodziulka Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 szmaja napisał(a): a lozko to sobie sprawcie duze i wygodne :cool3: Oj tak - najlepiej nie za wysokie, żebyście daleko nie spadali, jak Tosia podrośnie i zacznie rozdzielać terytorium łóżkowe :evil_lol: Quote
MonikaP Posted May 28, 2006 Author Posted May 28, 2006 szmaja napisał(a):hahahaha, jasne :] oszukujesz sie, to dobrze. jak sie ma boksera, to trzeba sie oszukiwac ("dzisiaj juz krocej spal na moim lozku", "czasami to nawet schodzi z lozka jak wchodze do pokoju" - to pozwala zachowac rownowage :)). docenisz "cielsko" tosi, jak ci ogrzeje stopy w zimie :). a lozko to sobie sprawcie duze i wygodne :cool3: Łóżko mamy już duże i wygodne, natomiast mamy też innego psa - foksa, który wie, że łóżko, kanapa i fotel to nasze "legowiska", w związku z czym każdy kolejny pies będzie wychowywany dokładnie w ten sam sposób :-). Quote
szmaja Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 Bodziulka napisał(a):Oj tak - najlepiej nie za wysokie, żebyście daleko nie spadali, jak Tosia podrośnie i zacznie rozdzielać terytorium łóżkowe :evil_lol: oj tak :loveu: podzial jest zawsze sprawiedliwy i rowny. moze po prostu sobie materacami wylozcie podloge i bedzie git. Quote
Kika Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 Jak milo usłyszec ,że maleńka boksia już nie jest taka maleńka i zdrowieje. Quote
MonikaP Posted May 28, 2006 Author Posted May 28, 2006 szmaja napisał(a):oj tak :loveu: podzial jest zawsze sprawiedliwy i rowny. moze po prostu sobie materacami wylozcie podloge i bedzie git. Nie bójcie się :-). Poradziłam sobie z foksem, poradzę sobie i z boksią :p . Do rozpieszczania są koty, a psy niestety pewnych reguł muszą przestrzegać - dla obupólnego dobra ;-), co nie zmiejsza w żaden sposób mojej do nich miłości. Quote
andzia69 Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 tak sobie czytam i czytam co też Moniczka wypisuje... i chyba nie mam wątpliwosci, ze "kolejny" pies wychowywany przez nią to będzie ...TOSIA!!! A Wy?:evil_lol: Quote
Bodziulka Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 andzia69 napisał(a):tak sobie czytam i czytam co też Moniczka wypisuje... i chyba nie mam wątpliwosci, ze "kolejny" pies wychowywany przez nią to będzie ...TOSIA!!! A Wy?:evil_lol: Ja też nie - i nie mam też wątpliwości, że jednak trzeba kupić większe, wygodne łóżko - najlepiej takie ze strefami zgniotu, żeby się Tosi kręgosłup nie pokrzywił :evil_lol: Quote
MonikaP Posted May 28, 2006 Author Posted May 28, 2006 Cicho, Wy baby niedobre! :diabloti: Tosia jest do adopcji, nie wiecie? W terminie bliżej nieokreślonym, ale do adopcji. No :eviltong: . Quote
agbar Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 MonikaP napisał(a):Cicho, Wy baby niedobre! :diabloti: Tosia jest do adopcji, nie wiecie? W terminie bliżej nieokreślonym, ale do adopcji. No :eviltong: . nooooo, przeciez wiemy:evil_lol: Quote
andzia69 Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 no wiemy, wiemy....moja Tora też była do adopcji...tylko długo szukam (5 lat minie w sierpniu) :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts