Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 733
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam, byłam większość czasu z dala od komputera, a potem były jakieś problemy z Dogo.
Tosia według domowej wagi waży już 3 kg, ale nie chce mi się w to wierzyć - sprawdzimy u weta, do którego wybieramy się przed 19.
Kupki mają zdecydowanie lepszą konsystencję, ale lepiej nie zapeszać.
Cała Tosia robi się słodka i klopsikowata, przynajmniej w porównaniu z tym, co było dwa tygodnie temu. No i na pewno jest większa! :multi:

Posted

A więc jednak - Tosia waży już prawie 3 kilo!:loveu: Nie muszę jej już nawadniać, został tylko antybiotyk w zastrzyku, żelazo, probiotyk, dużo dobrego jedzonka i dużo przytulania. Od przyszłego tygodnia, o ile kupki nie zmienią się na gorsze, zaczynamy specjalną kurację, która, miejmy nadzieję, pomoże uniknąć nerwowych powikłań nosówki.

Posted

Monika, a propos tych powiklan, popatrz na watek Jasminki - moze warto sie skontaktowac z Macka i Witokretem w sprawie kuracji nosowkowej..
Niestety, pierwsze kuracje, ktore mialy pomoc Jasmince wyjsc z choroby, nie poskutkowaly za dobrze, i pojawily sie powiklania.
Ale dziewczyny trafily do wetki, ktora chyba w koncu rozpoczela porzadne leczenie. I miejmy nadziej, ze nie za pozno.
Nie jestem w stanie powtorzyc wszystkiego ( z listy lekow) - napisz do nich, moze sie przyda.

Posted

Tosia ma się dobrze i mam nadzieję (odpukać!), że już tak pozostanie. Znów troszkę przytyła :loveu: ! Powolutku zaczynam ją wychowywać i kontrolować swoje wybuchy czułości wobec niej :oops: :lol: , chociaż przyznam, że przychodzi mi to z trudem, gdy mała baryłeczka wtula się w moje ramię. Jednak zdecydowanie od wczoraj Tosia dowiaduje się, że do spania służy jej własne legowisko, a nie - moje ;-).

Posted

MonikaP napisał(a):
Jednak zdecydowanie od wczoraj Tosia dowiaduje się, że do spania służy jej własne legowisko, a nie - moje ;-).

hahahaha, jasne :] oszukujesz sie, to dobrze. jak sie ma boksera, to trzeba sie oszukiwac ("dzisiaj juz krocej spal na moim lozku", "czasami to nawet schodzi z lozka jak wchodze do pokoju" - to pozwala zachowac rownowage :)). docenisz "cielsko" tosi, jak ci ogrzeje stopy w zimie :).

a lozko to sobie sprawcie duze i wygodne :cool3:

Posted

szmaja napisał(a):

Oj tak - najlepiej nie za wysokie, żebyście daleko nie spadali, jak Tosia podrośnie i zacznie rozdzielać terytorium łóżkowe :evil_lol:

Posted

szmaja napisał(a):
hahahaha, jasne :] oszukujesz sie, to dobrze. jak sie ma boksera, to trzeba sie oszukiwac ("dzisiaj juz krocej spal na moim lozku", "czasami to nawet schodzi z lozka jak wchodze do pokoju" - to pozwala zachowac rownowage :)). docenisz "cielsko" tosi, jak ci ogrzeje stopy w zimie :).

Łóżko mamy już duże i wygodne, natomiast mamy też innego psa - foksa, który wie, że łóżko, kanapa i fotel to nasze "legowiska", w związku z czym każdy kolejny pies będzie wychowywany dokładnie w ten sam sposób :-).

Posted

Bodziulka napisał(a):
Oj tak - najlepiej nie za wysokie, żebyście daleko nie spadali, jak Tosia podrośnie i zacznie rozdzielać terytorium łóżkowe :evil_lol:

oj tak :loveu: podzial jest zawsze sprawiedliwy i rowny. moze po prostu sobie materacami wylozcie podloge i bedzie git.

Posted

szmaja napisał(a):
oj tak :loveu: podzial jest zawsze sprawiedliwy i rowny. moze po prostu sobie materacami wylozcie podloge i bedzie git.

Nie bójcie się :-). Poradziłam sobie z foksem, poradzę sobie i z boksią :p . Do rozpieszczania są koty, a psy niestety pewnych reguł muszą przestrzegać - dla obupólnego dobra ;-), co nie zmiejsza w żaden sposób mojej do nich miłości.

Posted

andzia69 napisał(a):
tak sobie czytam i czytam co też Moniczka wypisuje... i chyba nie mam wątpliwosci, ze "kolejny" pies wychowywany przez nią to będzie ...TOSIA!!!
A Wy?:evil_lol:

Ja też nie - i nie mam też wątpliwości, że jednak trzeba kupić większe, wygodne łóżko - najlepiej takie ze strefami zgniotu, żeby się Tosi kręgosłup nie pokrzywił :evil_lol:

Posted

MonikaP napisał(a):
Cicho, Wy baby niedobre! :diabloti: Tosia jest do adopcji, nie wiecie? W terminie bliżej nieokreślonym, ale do adopcji. No :eviltong: .

nooooo, przeciez wiemy:evil_lol: