ilon_n Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Piesek wałęsał się w Toruniu, 8 czerwca 2010r. w okolicy ul. Św. Józefa. Utykał na tylną łapkę. Zatrzymał się przy pewnej posesji i wydawało się, że chciał dostać się do środka. Zainteresowałam się psiakiem i zadzwoniłam do tego domu. Właściciel stwierdził, że psa minionej nocy ktoś przerzucił mu przez płot a on go rano wyrzucił z powrotem za ogrodzenie. Zabrałam Go do siebie i zgłosiłam do toruńskiego schroniska znalezienie psa. Nikt jednak Go nie szukał. Nie pojawiły się także żadne ogłoszenia o zaginięciu. Ktoś prawdopodobnie się Go pozbył. Psiak jest radosny, grzeczny, ułożony, pilnuje się. Widać, że był rozpieszczony, początkowo jadł tylko z ręki, teraz nauczył się używać miseczki. Byle czego nie brał na ząb. Ładnie chodzi na smyczy. Szybko uczy się nowych poleceń. Początkowo nie potrafił zostawać w domu, ale po kilku dniach zrozumiał zasadę "wychodzi i wraca" i teraz grzecznie czeka na mój powrót bez robienia hałasu. Moim zdaniem ma około 1 roku. Jest zdrowy, łapka już wróciła do normy. Potrzebuje częstych spacerków, bo zdarza Mu się jeszcze nasiusiać po dłuższej przerwie między spacerami (mały psiak=mały pęcherz). Ładnie zgadza się z innymi psami bez względu na płeć i wiek. Mieszka obecnie z kotem, którego nie ignoruje, ale tez nie prześladuje, choć zdarza Mu się pogonić kota w zabawie. Uwielbia dzieci. Nie wiadomo nic o Jego szczepieniach. Najwyższy czas zacząć szukać Mu dom, bo poprzedni raczej Go już nie chciał. Kontakt: ilon_n 600915044
as_ko Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Jaki śliczny kudłaczek :loveu: Kurde ja to mam słabość do takich psiaków. Wygląda na małego pieska na tych zdjęciach. ilon_n umieściłaś go na wątku kudłaczy? Macie dla niego już jakieś imię?
ilon_n Posted July 6, 2010 Author Posted July 6, 2010 Poker napisał(a):On jest niskopodwoziowy czy tylko ma takie ujęcia? Tak, on jest niski na łapkach :) as_ko napisał(a):Jaki śliczny kudłaczek :loveu: Kurde ja to mam słabość do takich psiaków. Wygląda na małego pieska na tych zdjęciach. ilon_n umieściłaś go na wątku kudłaczy? Macie dla niego już jakieś imię? Pisałam o Nim na wątku Kudłaczy, wklejałam zdjęcie i pytałam się co to za rasa może być, bo wygląda mi na jednorasowca. Ktoś mi odpisał, że wygląda na hawańczyka, ale to będzie chyba jednak PON. Leni356 już wie o psiaczku i czekała na założenie Mu wątku :) Nazwałam Go Trolik i chłopak bardzo ładnie już reaguje na to imię :)
katimal Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 ilon_n napisał(a):Tak, on jest niski na łapkach :) Pisałam o Nim na wątku Kudłaczy, wklejałam zdjęcie i pytałam się co to za rasa może być, bo wygląda mi na jednorasowca. Ktoś mi odpisał, że wygląda na hawańczyka, ale to będzie chyba jednak PON. Leni356 już wie o psiaczku i czekała na założenie Mu wątku :) Nazwałam Go Trolik i chłopak bardzo ładnie już reaguje na to imię :) potrzeba ogłoszenia? mogewrzucic na allegro...
ilon_n Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 katimal napisał(a):potrzeba ogłoszenia? mogewrzucic na allegro... Katimal, dzięki za odzew. Jak najbardziej potrzeba ogłoszeń, dziękuję z góry za allegro.
katimal Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 ilon_n napisał(a):Katimal, dzięki za odzew. Jak najbardziej potrzeba ogłoszeń, dziękuję z góry za allegro. To poproszę fotki jakies fajne, więcej info o piesku (to, co już o nim wiadomo i co mozna umieścić w ogłoszeniu) no i oczywiście kontakt, gdzie potencjalne domki będą mogły dzwonić. Jak już wyskrobię tekt do ogłoszenia, prześlę, żeby ustalić czy wszystko jest ok.pozdrwiam i czekam
DarkWater Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Właśnie! Lud jest żądny fotek! I patrzcie Poker! - jak kudłaczka zwietrzyła.
ilon_n Posted July 12, 2010 Author Posted July 12, 2010 więcej foteczek mojego ulubieńca :) i jeszcze wątek dzielnego psiaczka znalezionego przy barze na trasie do Torunia w miniony piątek:: http://www.dogomania.pl/threads/188952 zapraszam do wstąpienia do czekoladowego Aresa :)
leni356 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Trochę podobny do hawańczyka, ale większy. No kudłate cudo :) W ogłoszeniach koniecznie napisać że jest po kastracji, bo inaczej dzwonią oszołomy :roll: A tak wygląda hawańczyk w umaszczeniu podobnym do Trolika:
ilon_n Posted July 12, 2010 Author Posted July 12, 2010 [quote name='leni356']Trochę podobny do hawańczyka, ale większy. No kudłate cudo :) W ogłoszeniach koniecznie napisać że jest po kastracji, bo inaczej dzwonią oszołomy :roll: A tak wygląda hawańczyk w umaszczeniu podobnym do Trolika: Dokładnie to samo foto wczoraj wyczaiłam w necie i analizowałam podobieństwa (a na foto akurat champion PL :) - Gumiś) .. Trolik wbrew pozorom jest drobny i mały, podobieństwo jest przeogromne .. ale nie widziałam żadnego hawańczyka on live, więc trudno mi się odnieść. Kastracja i tak Mu się przyda, bo przechodzi chyba pierwszą burzę hormonów, wszystko co pachnie suczką by pogwałcił ;)
ilon_n Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 Nasz Trolik już ostatni dzień cieszy się swoimi klejnotami .. jutro z samiuśkiego rana cięcie skarbów .. chłopakowi niestety odbija pierwsza burza hormonów i nie idzie spokojnie z nim wyjść na spacer .. trzymamy kciuki za pomyślny zabieg.
katimal Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 ilon_n napisał(a):Nasz Trolik już ostatni dzień cieszy się swoimi klejnotami .. jutro z samiuśkiego rana cięcie skarbów .. chłopakowi niestety odbija pierwsza burza hormonów i nie idzie spokojnie z nim wyjść na spacer .. trzymamy kciuki za pomyślny zabieg. I jak się psiak czuje po zabiegu?Zrobiłam mu allegro, będzie tez miał ogłoszenie na gratce i gumtree. Pozwoliłam sobie sama stworzyc tekst, ponieważ ewakuuję się na 10 dni i na konfrontacje zabrakło czasu. Jak wrócę, jeśli będzie trzeba, będziemy oczywiście zmieniać. pozdrawiam i trzymam kciuki za nowy domekhttp://allegro.pl/show_item.php?item=1149938466
ilon_n Posted July 17, 2010 Author Posted July 17, 2010 [quote name='katimal']I jak się psiak czuje po zabiegu?Zrobiłam mu allegro, będzie tez miał ogłoszenie na gratce i gumtree. Pozwoliłam sobie sama stworzyc tekst, ponieważ ewakuuję się na 10 dni i na konfrontacje zabrakło czasu. Jak wrócę, jeśli będzie trzeba, będziemy oczywiście zmieniać. pozdrawiam i trzymam kciuki za nowy domekhttp://allegro.pl/show_item.php?item=1149938466 Trolik po zabiegu ma się całkiem nieźle. Niestety musiałam zapakować Go w klosz, bo strasznie ciamkał sobie w miejscu po skarbach .. wygląda teraz bardzo pociesznie i jeszcze pocieszniej zawadza o wszystko rantem kołnierza .. właściwie to można nazwać Go chwilowo spychaczem ;) Bardzo dziękuję za ogłoszenia!!
blacky. Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Może psiakowi przydadzą się banerki ? :) Jeśli tak to wejdź w poniższy link przeczytaj #1 post i wyślij mi wszystkie potrzebne informacje. http://www.dogomania.pl/threads/189412-Zrobi%C4%99-banerki-dla-zwierzaczk%C3%B3w-!-PISZCIE-W-TYM-TEMACIE.-INFO-W-1-po%C5%9Bcie.?p=15056335#post15056335 Pozdrawiam - blacky764
katimal Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Witam po powrocie! Jakiś odzew po ogłoszeniach czy cisza?
ilon_n Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 Cajus JB napisał(a):Co u Chłopaka? dobrze wiesz, codziennie Go widujesz. katimal napisał(a):Witam po powrocie! Jakiś odzew po ogłoszeniach czy cisza? Był jeden telefon z Bydgoszczy. Pani miała przedyskutować z mężem i oddzwonić. Jak dotąd cisza.
as_ko Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Kurcze takie cudo a chętnych nie ma? :( Jeśli trzeba to mogę zrobić banerek, jakieś ładne allegro z dużą ilością zdjęć? Dajcie znać jak mogę pomóc :)
ilon_n Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 Dzięki as_ko! Był jeszcze odzew z dwóch domów, wczoraj i dziś, ale na zapytanie o zgodę na wizytę przedadopcyjną zapada grobowa cisza. To chyba dość wymowne.
Olga7 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Udalo mi się trafić na wątek tego kudlacza o ktorym wspominala chyba Leni356 - na wątku czy pw o Teodorze -też cudnym kudlaczu ..Jak "ludzie " moga wyrzucać tak cudne psy ? Chyba są zupelnie bez serc i sumienia . A tu wątek drugiego cudnego kudlacza -Teodora : http://www.dogomania.pl/threads/189908-Uciekinier-ze-schronu.-Cudny-kosmaty-TEODOR.-Poszukajmy-mu-domu-pom%C3%B3%C5%BCmy-w-DT.
ilon_n Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 olga7 napisał(a):Udalo mi się trafić na wątek tego kudlacza o ktorym wspominala chyba Leni356 - na wątku czy pw o Teodorze -też cudnym kudlaczu ..Jak "ludzie " moga wyrzucać tak cudne psy ? Chyba są zupelnie bez serc i sumienia . Ludzie niestety wyrzucają wszystko co jest im niewygodne .. dziś właśnie zgarnęłam z parkingu przeraźliwie chudą i maksymalnie oswojona koteczkę, ma około roku, wybiegła mi naprzeciw z takim miaukiem o pomoc, że nawet moich psów się nie zlękła .. w najszerszym miejscu ma może 3 cm, wersja szkieletowa .. a myślenie takich ludzi to "na wakacje wystawimy kota za drzwi, jakoś sobie poradzi" - ta koteczka widać nie umiała zdobyć pożywienia, niewiele jej brakowało do totalnego zagłodzenia.
Olga7 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 A żeby tych podlych "ludzi " też tak kiedyś potraktowano : na ulicę wyrzucono, aby glodowali i chorowali tam dlugo ..Na poniewierkę .:angryy:
Onaa Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Właśnie się zastanawiałam czy ten słodziak ma swój wątek i wreszcie dzisiaj trafiłam tutaj z wątku Teodora :).
Recommended Posts