Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zosia4 napisał(a):
Uszanujmy spokój Józia.
To nie miejsce na ogłoszenia mimo, że cel szlachetny.

Jeżeli cel szlachetny to myślę,że spokoju Józia nie naruszamy, może osoby,które mają w sercu Józka pomogą lub choc pomyślą o suni, a to że patrząc na Lucy wspominamy Jego to jest miłe. Wiele psiaków znalazło domy na wątkach inny psów (mój też:loveu:) i myślę,że bohaterowie wątków czy są z nami czy za TM nie mają nic przeciwko,bo przecież szansy im nie odbieramy. Oni mają już swój dom.

Posted

Dziekuje w imieniu biednej kudlatej przytulanskiej i ladujacej sie na kolana Lucy, ktora bezduszni wlasciciele podrzucili pod drzwi Agnieszce (MET) jak niepotrzebny bagaż ze słowami "chować przecież nie będę a uśpić szkoda"... jak znam mentalność takich ludzi to bardziej załowali by kasy na uśpienie niż suni :-(

Prosze pomozcie. Ona jest kochana nawet koty toleruje. Jedna wielka Kula miłości kudłata z Lucy jest :-) i pilnie domku potrzebuje.
Najlepiej juz na swieta ....

Może Jozek zza Tęczowego Mostu widzi jakis dobry domek dla niej. Może on kogoś natchnie do zaopiekowania się ta wyrośniętą kruszyną.

Posted

a czy ona jest na stronie juzakow?tylko uwaga zeby tylko komus nie przyszlo do glowy ja rozmnazac,,,,,nie wiem ile ona ma z tej rasy ,,ale uwazac rzecz swieta,,,,
ona jest mloda,,,mysle ze szybko znajdzie dom,,,,moze na prawde nowe zdjatka?biala puchata kulka z czewona hustka,,ok ok ,,,mam manie na tym punkcie:diabloti:

Posted

Nie martw sie wiewiora myślę, że MET dopilnuje jej sterylizacji po pierwszej cieczce (sponsor na sterylke Lucy i Majeczki - drugiej podrzutki u MET jest - ale obie sunieczki sa jeszcze za mlode).

• 9 months later...
Posted

Ja też pamiętam...

Ostatnio nawet jak przeglądałam fotki na komputerze, natknełam się na ostatnie fotki Józia, był taki szcześliwy, wesoły, biegał, skakał...
Najważniejsze, że do końca swoich dni byłaś u jego boku, jak my wszyscy, najważniejsze, że do ostatniego tchu był kochany...

Posted

Józek był wspaniały, od momentu jak znalazł się w schronie do samego końca, to był wyjątkowy charakter, taki pies rzadko się zdarza /ja pamiętam dwa tak przyjazne człowiekowi-jednym był właśnie Józek / - nie można go zapomnieć !

Posted

Józiu - zawsze będę cię wspominać, bo masz szczególne miejsce w moim sercu.

Ponka -tym drugim psem to był ( w moim osądzie) Misiu z Waszego schroniska - najłagodniejszy, największy i najkochańszy pies jakiego miałam.

Często go wspominam, bo to było naprawdę coś ważnego w moim życiu.

Posted

To znajdziemy kilka tak cudownych, Misiek był drugim, a Kruszyna /mix kaukaza/ trzecim, którego zawsze będę wspominać. Takie psy jak te i Józek w ogóle nie powinny trafiać do schronu.

Posted

Tak - te duże i wyglądające groźnie - wbrew wszelkim pozorom, nawet niekiedy ze względu na geny rasy jakie zawierają, okazują się być naszymi najwierniejszymi przyjacielami.

Wiesz ponka - o moim Misiu całą prawdę wie do tej pory tylko mój syn. Wszyscy wkoło nie wyłączjąc TZ wiedzą to co im sprzedałam. Czyli, że znalazłam go w lesie przywiązanego do drzewa.

Zrobiłam to w trosce o moje zdrowie psychiczne i o spokój tego psa.
Bo na ludzi inaczej działa opowieść, że uratowałam go od niechybnej śmierci niż to, że tłukłam się po niego przez pół Polski żeby go zabrać ze schroniska.

Jozek mial byc u mnie po smierci Misia.

Spijcie spokojnie wszystkie nasze ukochane pieski.

Posted

ach... to już rok... to był wspaniały pies i jeden z pierwszych jakiego poznałam w schronisku. Spacery z nim wspominam bardzo miło. A czesanie i wycinanie kołtunów? rewelacja. To był niezwykły pies. Taka oaza spokoju i wielkie serce dla ludzi....

• 1 month later...