Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wiewiora1 napisał(a):
biega sobie po schronisku i jest bardzo zmęczony . do towarzystwaq ma starą białą Azjatkę

Witam,

Dopiero trafiłam na ten wątek - stąd cytat Wiewióry1 z maja - Wiewióra, jeśli wspomniana azjatka jest ciągle w schronisku - czy można prosić o jej wiek, historię, charakter, zdjęcia - spróbuję gdzieś ją umieścić, a nuż poszczęści się jej w życiu na stare lata....

Przepraszam za odbiegnięcie na moment od podstawowego wątku Józia - jest CUDNY i płaci, jak już to ktoś napisał, za nieciekawy stereotyp o swojej rasie.
Powodzenia Józiu i szybko, wielki świąteczny misiu, na święta do nowego domku pod choinkę...

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czesc matusia. Na szczescie naszej Azjatki juz dawno nie ma przygarneli ja ludzie. Czasem mamy wyrzuty . bo ludzie zastanawiali sie miedzy Jozkiem a nia . Moze gdyby poszedl Jozek to Azjatka w szybkim tepie tez by go znalazla i szczescie na calego . A tak Jozek czeka i czeka . Jesli masz pomysl co dalej mozna robic zeby nasz olbrzym nie przesiedzial zimy w schronie to bede wdzieczna, Ja juz\ nie wiem co robic , ta akcja trwa tak dlugo i nie ma odezwu ani jednej osoby pozdrawiam

Posted

Jolek ty wcale nie jestes taki stary, nie wiem dlaczego nikt cie nie chce . ale wierze ze w koncyu cos sie ruszy . Moze chociaz dom tymczasosy . On siedzi w niezbyt duzej klatce. mam nadzieje , ze jest tam teraz wstawiona chociaz buda chroniaca przed zimnem.. moze na okres zimy domek na tymczas, zeby jemu kosci nie zamarzly.... Moze to chociaz jest jakies rozwiazanie... Sama juz nie wiem,, ale musze probowac..

Posted

Niestety jak ja byłam żadnej budki nie było...Józio marznie z ta krótką sierścią...chociaz kumpele ma puchatą to ma go kto tam podgrzać troche...

Posted

Niestety tak:-(
Dlatego to takie ważne dla nas żeby znalazł domek bo to przeciez nie sa warunki...
Może już wstawiono mu budę nie wiem bo byłam pare dni temu...Ale wątpie bo do tak małego "boxu" sie raczej nie zmieści...Chyba ze uda się znaleźć jakieś inne wyjście...Box duzy moze sie zwolni to sie tam towarzystwo przeniesie i tam budy są....

Posted

Ten box w którym teraz jest sam w sobie jest jak buda...Troche wyżej od ziemi więc chociaz od podłoza nie ciagnie,drewnianyz trzech stron z daszkiem...Ale i tak to w sumie żadne schronienie....myśle ze jeżeli w najbliższym czasie nie znajdzie sie dla niego lepsze miejsce to napewno coś z tym zrobią.Poprzekałada się jakos psiaki w maxymalnym ścisku i box duzy sie zwolni, a jak niee to pewnie mu coś wstawią...
Ja niestety nie wiem nic na ten temat.W schronisku jestem tylko raz na tydzien i to w dzień.Może na noc przenoszą go do budynku??Budynek przeszedł własnie remont i jest naprawde świetny.Teraz kończy sie budowa drugiej strony,moze własnie noclegowni Józka??Nie mam pojęcia jak to jest....

Posted

Jutro godzina zero i przed swietami Jozek ma byc w domu.Jade do Poznania,popytam hodowcow,wezme jak najwiecej kontaktow.

I damy ogloszenie w prasie,codziennej.
i wszedzie,gdzie sie tylko da.

Posted

zrobimy piekne portfolio Jozkowi i wszyscy rozeslemy po co lepszych znajomych.Jezeli nie oni,wezma go ich poleceni znajomi.

Akucha,dzis przesle Ci kolejne zdjecia Jozka,jest ich ze 20!

Posted

Akucha,wysylam zdjecia,masz te poprzednie,prawda? I te ,gdzie jest obciety?
Bardzo prosimy Cie o tekst,rzetelny,z uczuciem,tak jak Ty to potrafisz :)
Jezeli tylko mozesz.

Ten test trzeba ladnie polaczyc ze zdjeciami,zeby sie fajnie wysylalo.I do WSZYSTKICH PRZYZWOITYCH znajomych,jakich mamy w obwodzie.

Moja kolezanka zmiesci go w poniedzialek na owczarek.pl

Juzak musi znalezc dom!
dzis dzwonila do mnie pani,mila,ale nieprzygotowana do takiej adopcji i ciesze sie,ze doszlysmy do tego samego wniosku.
Blok,mloda,rozbrykana roczna suka jużaka,a Józek mialby spowodowac,ze suka bedzie miala towarzystwo i stanie sie bardziej usluchana.
Poprosilam o przekazanie dalej info o Józku,im nas wiecej tym lepiej :)

Posted

Józek na dużym wybiegu...Nie umiem sobie tego wyobrazić...Ale przynajmniej ma budę i napewno jest im cieplej...Mam tylko nadzieje ze go tam ktoś wypatrzy.Może zmiana miejsca pociągnie za sobą zmiany jego życia i ktos go weźmie wkońcu?? słyszałam że zmiany lubia chodzić parami

Posted

Dzis dzwonila kolejna osoba-rokowala bardzo,ale coz,ma psa nowofunlanda. Nie bedziemy ryzykowac.
przesylam jej dzis link do tego watku,poprosilam o pomoc w znalezieniu domu.Moze cos sie ruszy?