Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam i ja i gratuluję Romka pierwszych osobistych wątków :-)

Gdzie ja mam Cię Morusku zabrać na łowicki wątek jak tam już wszystkie miejsca zajęte, no cóż, będę musiała Cię jakoś upchnąć :-(

Posted

Paula i Kajka zajęte nie miałam sumienia prosić o założenie wątków.A Morusek na zdjęciach Pauli smutny i delikatny zarazem.Założę się jak poznamy go bliżej ,że ma cudny charakter.

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Nieśmiało, ale lepiej niż tydzień temu. Paula zarobiła nawet buziaka :)

No to Paula miała szczescie!Spojrzałam w smutne oczy Morusa i zobaczyłam jakie wrażenie zrobiła na nim Pianka i Fionka.dziewczyny przyszły poznać Moruska i najwyrażniej Morus im sie spodobał.Postanowiłam zamknąc w boksie Amika i wypusiłam Morusa ,zeby oswoic go z nami i ze schroniskiem.Dopóki suczki biegały było wszystko ok ale kiedy zamknęłysmy Fionkę i Piankę...Morus odmówił wejścia do boksu.Miałam bardzo poważne obawy,ze nam ucieknie.Trzeba było na siłę zamknąć go w boksie.Wróciłam do domu cała roztrzęsiona i przerażona.Morus był w ogromnym stresie i cały czas dyszał.Psiak lepiej dogaduje sie z psiakami,ludziom nie ufa.

Posted

Pojechałam dzis do schroniska,zeby zobaczyc jak czuje się Morus!Zawiozłam prezent w postaci kaszanki.Morus wziął ode mnie kaszankę ale kiedy zobaczył p.Damiana,którego nie zna cofnął się.Po ostatnim stresie ani śladu siedzi w boksie w kącie kwarantanników i obserwuje schronisko,ma tez tam cień.Trzeba bedzie znależć sposób na to by go oswoić ale to nie może być sposób,który sprawdził się w stosunku do innych psów.On jeszcze nie ufa ludziom.Patrzył dziś smutno i spokojnie.Tym spojrzeniem,które mnie uwiodło i zwiodło.Ale wszystko jest dobrze i to jest najwazniejsze.

Posted

sylwiaso napisał(a):
PaulaO3 piękne te pierwsze zdjecia Moruska jak pięknie widać jego smutne oczy-gratuluje!!!!!i jak go nie adoptować

Jak to najpierwsze na wątku,ze smutnymi oczami to moje!Też dziękuję!

Posted

dziś nikt nie ryzykował i nie wyprowadzał Morusa z boksu.Morus wprawdzie wziął parówkę ale unikał kontaktu wzrokowego a potem przeciągle szczekał.Coś w rodzaju wycia!