author Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 gdzieś widziałem opinie ze dalmatyńczykom nie można zmieniać karmy bo źle na to reagują. czy to prawda? Quote
Martens Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Żaden pies nie reaguje dobrze na nagłe zmiany żywienia, czy rodzaju karmy. Nową karmę zawsze należy wprowadzać stopniowo. Quote
Delph Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Dalmatyńczyki to wrażliwe psy i mogą gorzej znosić zmiany karmy (chociaż mój jakoś był wyjątkiem od tej reguły ;) niestety tylko jeśli chodzi o żywienie...). Zmieniać można, ale stopniowo i należy starannie wybrać nową karmę. Quote
olekg89 Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Martens-skąd taki wniosek ,że KAŻDY pies reaguje źle na zmiane karmy?:cool3:Ja zmieniam co 15kg i nigdy nie było żadnych problemów. Quote
Martens Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Bo po x tygodniach monotonnego żywienia u żadnego psa nie odbywa się to bezkolizyjnie z punktu widzenia fizjologii ;) Ale nie u każdego psa daje to niepokojące objawy zewnętrzne. Quote
Recommended Posts