Jump to content
Dogomania

2xCACIB Oberwart - Szombathely 22-23.07.2006

Recommended Posts

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sirion napisał(a):
Alojzyna, mam Cię więcej, ale dogo nie z gumy. Jak chcesz, to moge wysłać na priva.

my również miałyśmy okazję się poznać. na węgrzech siedzieliśmy niedaleko Was z posokowcami.
pozdrawiam

Posted

donya napisał(a):

na tym samym pudle z drugiej strony stała para moich akit - nie masz może zdjęcia :hmmmm: :lol:
[SIZE=2]Fajne mieliście wakacje :lol: :lol: :lol:

i Akitki tez poznaliśmy :cool3:
ja mam zdjecia, ale chwilowo uwięzione na komputerze który się zepsuł...:angryy: ale jak tylko się naprawi to wyślę. niestety mam tylko z węgier

Posted

annaszustakiewicz napisał(a):
i Akitki tez poznaliśmy :cool3:
ja mam zdjecia, ale chwilowo uwięzione na komputerze który się zepsuł...:angryy: ale jak tylko się naprawi to wyślę. niestety mam tylko z węgier

ooooooooooooooooooo :))))))))))))) to Wy mieszkaliscie razem z nami w Saver????

odnosnie zdjec jak juz zostana uratowane poprosze o wyslanie akitek na @ akita_inu@op.pl najlepiej w wersji oryginalnej :)))

Posted

Agappe napisał(a):
ooooooooooooooooooo :))))))))))))) to Wy mieszkaliscie razem z nami w Saver????

odnosnie zdjec jak juz zostana uratowane poprosze o wyslanie akitek na @ akita_inu@op.pl najlepiej w wersji oryginalnej :)))

świat jest mały:cool3:
ok obiecuję, jak tylko dam radę to wyślę...
pozdrawiam i jeszcze raz wielkie gratulacje!

Posted

annaszustakiewicz napisał(a):
świat jest mały:cool3:

oj mały, mały :lol: :lol: :lol:
Ja też serdecznie pozdrawiam i gratuluję suksesów :lol: :lol: :lol:

• 4 months later...
Posted

hahha przyszedł DZISIAJ!!! dyplom Zw.Austro-Węgier + Rozetka!!!!! rychło w czas ;p a byłam pewna, że tego już nie dostane!!:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

Posted

Ja odebrałam i dyplom i rozetke na miejscu w Oberwart zaraz po wystawie, moim zdanie to i tak plus, że organizatorzy fatygują sie , i robiąc sobie koszty wysyłaja takie rzeczy wygranym, którzy nie odebrali tych rzeczy na miejscu. Do tej pory nie spotkałam sie z takim postepowaniem, zawsze jest tak, że jak sie zgapiłeś to trudno przepadło nikt Ci niczego nie przesyła, Twoja strata, a Zwiąek Kynologiczny w Austrii ma świtna oragnizacje szybką korespondencję, i stały kontakt z wystawcami. Mam 2 psy róznych ras, które tam wystawiam,, i nie moge powiedzieć , ilerazy miałam jakis pytania, zawsze szybko odpowiadali, jak napisałam, krespondecja szybka, rzeczowa. Myslę, że i potwierdzenie Caciba wkrótce dostaniesz.

Posted

Argus Electra napisał(a):
A ja mam pytanie, czy jest ktoś z południa Polski kto jedzie gdzieś do Austrii w najbliższym czasie na wystawę? W najbliższym czasie tzn przed majem / czerwcem?

ja mam w planach kwietniowy Wieselburg - ale czy sie uda zobaczymy :roll:
czekam na obsade sedziowska

Posted

Elitesse napisał(a):
hehe super !! :multi:
a dostalas juz moze potwierdzenia cacibow z tych wystaw ?

z Austrii przyszedł i gdzies sie zagubił..
i interchampionat też przyszedł < zakończony na tych wystawach> i to ponad miesiąc temu

Posted

Elitesse napisał(a):
na potwierdzenie z zeszlego roku czekalam ok 10 mieisecy :evil_lol:

ale faktem jest ze blyskawicznie odpowiadaja na meile !!

no to ja nie wiem... ja kilka razy pisałam do nich po ang nic nie odpisali.. potem napisałam po niemiecku 2 razy i tez nic nie odpisali.. dlatego byłam przekonana, że dyplom i rozetke moge sobie już darowac..

Posted

Myśmy CACIB-y z Oberwartu dawno dostali, natomiast dyplomów zwycieżców Austrowęgier nie dostaliśmy dotąd. A CACIB-y z Szombathely dotąd nie pojawiły się... I dyplomu Intera dla suki ciągle brak.....
Agappe, ty też w sobotę byłaś w Austrii, a w niedzielę na Węgrzech ? I wysłałaś e-maila z kopiami kart ocen do związku austriackiego ?

Posted

[quote name='sirion']Myśmy CACIB-y z Oberwartu dawno dostali, natomiast dyplomów zwycieżców Austrowęgier nie dostaliśmy dotąd. A CACIB-y z Szombathely dotąd nie pojawiły się... I dyplomu Intera dla suki ciągle brak.....
Agappe, ty też w sobotę byłaś w Austrii, a w niedzielę na Węgrzech ? I wysłałaś e-maila z kopiami kart ocen do związku austriackiego ?
tak byłam w sobote w au a w niedziele na wegrzech... @ wysłałam i na wegry i do austrii, ale dyplom z austrii przyszedł
wysyłałam kopie kart ocen i kartoników z CACIBami do zwiazku w austrii i na wegrzech @
pierwszy @ po ang jakies 2 tyg po wystawie.. w tym samym czasie Donya wysłała @ o prawie takiej samej tersći i odpisali tylko jej, że dyplom przyjdzie (chyba do dzisiaj nie przyszedł?).. Potem wysyłałam jeszcze po miesiącu @ po angielsku, żeby sie przypomnieć i znowu brak odpowiedzi.. po kolejnych 2 tygodniach wysłałam @ po niemiecku... i na ten tez nie odpowiedzieli, wiec uznałam, że dyplom przepadł i przestałam się interesować.. a tu taka niespodzianka dzis w skrzynce ;)

potwierdzenie CACIBu z Autsrii przyszło jakoś na poczatku listopada,
Interchampionat kilka dni potem.. potwierdzenia CACIBa z Węgier nadal nie mam

tylko, że u nas mogli się pomylić.. bo na wystawie zgłoszone były 2 akity z Polski BIMBO i ANATA Yamamoto.. oboje dostali po 2 CACIB, właścicielką Anaty jestem ja i właścicielka Bimba.. a @ pisałysmy oddzielne.. wiec mogło im sie coś pomieszać..

Posted

Dyplom Zw. Austro-Węgier i rozetkę dostalismy już w czwartek :multi: :lol: :lol:
Cacib z Oberwartu przyszedł tez jakis czas temu. Natomiast Caciba z Szombathely nie dostałam jeszcze.

Posted

he he i obawiam sie, że szybko nie dostaniesz, Węgrzy maja wybitny b...rdel, ja nie dostałam do dzis potwierdzenia Caciba z Kecskemet z zeszłego roku, ani z Szombathely z tego , ani z Kecskemet z tego roku :angryy: :angryy:
Zasypyawałm ich pytaniami na maile, i czywiście bez odpowiedzi, bo oni sądzą, że jedynym słusznym językiem w Europie jest węgierski:shake: , jak przyciskałam ich w tym roku w Szobathely i Kecskemet za Cacib zeszłoroczny, to sie wymigiwali, że podobno wysłali, może do mnie , a może do Głównego Związku w Warszawie, a tak włascicie to nie wiedzą czy i gdzie wysłali, jestem wściekła :mad: na taka organizację.

Na szczęście Pani w Zarządzie Głównym uświadomiła mi, że niepotrzebne mi potwierdzenie. Wysyła sie do Związku O GŁ, spis wystaw na których pies wziął Cacib, z datami i nazwiskami sedziów pod którym startował, Warszawa śle to do głównego FCI, a główne FCI na podstawie sprawozdań,/czy skrótów ze sprawozdań, / , które otrzynuje od organizatorów wystawy w danym kraju , potwierdza Caciby, tak więc jesli gdzies zgubi sie potwierdzenie Caciba , nic to nie znaczy, ważne aby było to w sprawozdaniu!!