Jump to content
Dogomania

2xCACIB Oberwart - Szombathely 22-23.07.2006

Recommended Posts

Posted

To dwie wystawy międzynarodowe w odległości 40 km z tak ustawionymi grupami, że można brać udział jednego dnia np. na Węgrzech (Szombathely) a drugiego w Austrii (Oberwart) lub odwrotnie, czyli za jednym weekendowym wyjazdem zaliczyć wystawy w dwóch różnych krajach. Pierwszy termin zgłoszenia na obie wystawy mija 26 maja.

Czy ktoś się na nie wybiera i ewentualnie ma miejsce dla jednej osoby (plus pies oczywiście)?

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ala! Zastanawiamy się nad tymi wystawami, ale ponieważ to okres wakacji, to jechałabym z dziećmi, aby posiedzieć trochę nad Balatonem i to jeszcze w dodatku prosto z Koszyc.

Posted

Witaj Kasiu - wielkie gratulacje za Sarajewo.:klacz: :klacz: :klacz:

Szkoda, że nie jedziecie z Polski, wtedy w ostateczności dołączyłabym do was swoim autkiem. Sama jeszcze nie wybierałam się tak daleko i trochę mam cykora. A w dwa samochody to trochę raźniej...
Chyba, że zastosuję zasadę "MÓJ PIERWSZY RAZ" :evil_lol:

Posted

Elitesse napisał(a):
czyli ja moje zabrac kogos z grup 1, 2 lub 9

To może mnie zabierzesz :cool3: , od 2 lat jeżdżę na te wystawki i w tym roku również planowałam się wybrać :loveu: .

Posted

Ala! Zastosuj zasadę "Mój pierwszy raz", bo naprawdę diabeł nie taki straszny, jak go malują :evil_lol: . A tak na poważnie, jak raz pojedziesz, to potem będziesz śmigać po całej Europie ;) .
Gdyby moja trasa się zmieniła, to dam Ci znać!
Dzięki za gratulki! :buzi:
Pozdrawiam, Kasia

Posted

marisia napisał(a):
To może mnie zabierzesz :cool3: , od 2 lat jeżdżę na te wystawki i w tym roku również planowałam się wybrać :loveu: .

a nie boisz sie ze ci konkurenta drzwiami przytrzasne albo cos ? hihih :diabloti:

Posted

Elitesse napisał(a):
a nie boisz sie ze ci konkurenta drzwiami przytrzasne albo cos ? hihih :diabloti:

Tak się boisz tego konkurenta, że takie myśli Ci przychodzą do głowy :nono: ?

Posted

Elitesse napisał(a):
nie wiem czy sie boje bo nigdy go nie widzialam :) ale sama mowilas ze bys mi go do strzyzenia nie dala hihih :evil_lol:

Jak widać miałam rację, skoro chodzą Ci po głowie takie myśli :shake: ? Czyli ze wspólnej wycieczki nici :placz: .

Posted

a dlaczego ? tylko jeszcze nie wiem czy bedziemy jechac juz w piatek rano zeby nocowac czy dopiero w nocy zeby byc od razu na wystawe, no i musialabys do Wroclawia dojechac
a nocowac bedziemy pewno tam gdzie w zeszlym roku - Buk 10 eur za noc za osobe

Posted

Ja tam jadę po raz trzeci już, ale nikogo nie jestem w stanie zabrać, bo łaczymu to z wczasami w Austrii i sami jedziemy w trzy osoby + 3 psy. Ale miło będzie kogos spotkać :multi: Ogólnie to te wystawy są dla nas szczęśliwe (Szombathely nawet bardziej). Dzięki nim moje wszystkie mają interchampionaty.

Posted

Elitesse napisał(a):
a dlaczego ? tylko jeszcze nie wiem czy bedziemy jechac juz w piatek rano zeby nocowac czy dopiero w nocy zeby byc od razu na wystawe, no i musialabys do Wroclawia dojechac
a nocowac bedziemy pewno tam gdzie w zeszlym roku - Buk 10 eur za noc za osobe

Dzięki za dobre chęci :cool3: , Wrocław to moje rodzinne miasto i bywam dosyć często a teraz po skończeniu nowej drogi to tylko 2,5h ode mnie ze wsi :lol: . Serio to jeszcze nie wiem, czy się wybiorę :lol: . Fakt, że bardzo lubię te 2 wystawki :Cool!: . A do jakiej klasy zgłosiłaś swojego królewicza, pewnie do pośredniej :cool3: ?

Posted

marisia napisał(a):
Dzięki za dobre chęci :cool3: , Wrocław to moje rodzinne miasto i bywam dosyć często a teraz po skończeniu nowej drogi to tylko 2,5h ode mnie ze wsi :lol: . Serio to jeszcze nie wiem, czy się wybiorę :lol: . Fakt, że bardzo lubię te 2 wystawki :Cool!: . A do jakiej klasy zgłosiłaś swojego królewicza, pewnie do pośredniej :cool3: ?

jak sie zdecydujesz to daj znac - wolne jest miejsce z przodu, ja z tylu upycham sie z 3 psami, Wacius do posredniej zgloszony na Szombathely a do Oberwartu go nie zglaszam - cos nie przepadam za ta sedzina

Posted

Nie wypalil mi Salzburg wiec zaczynam myslec o tych wystawach.
Z tym,ze z racji faktu iz wszystko rozchodzi sie o transport,to szukam kogos dysponujacego autem i mogacego nas zabrac.Oczywiscie dokladamy sie do kosztow... :roll:
Aha,jestem ze Slaska,obecnie niezmotoryzowana wiec dolaczanie sie w innym rejonie Polski byloby raczej problematyczne...
BTW.W Ob... idziemy w sobote,zas w niedziele w Szo.. :roll:

Posted

[quote name='carragan']
Aha,jestem ze Slaska,obecnie niezmotoryzowana wiec dolaczanie sie w innym rejonie Polski byloby raczej problematyczne...
BTW.W Ob... idziemy w sobote,zas w niedziele w Szo.. :roll:

carragan, może jakby nas było kilka osób z tego rejonu to udałoby się skompletowć busik? Z wynajęciem busa chyba nie byłoby problemu a na Śląsku psów rasowych jest pod dostatkiem.

Posted

Dla wszystkich, którzy wybierają się na wystawę do Oberwartu polecam spozób spędzenia wolnego czasu po południu - w Europejskim Muzeum Psa.
To jest pałac (?) Kloster Marienberg (były klasztor) . Znajduje się we wschodniej Austrii - Burgerland. Jest tam Europejskie Muzeum Psa, niewielka ekspozycja poświęcona koniom szczególnie arabom, trochę resztek archeologicznych dotyczących samego miejsca. Ja tam byłam w zeszłym roku. Wtedy była tam ekspozycja poświęcona specjalnie terrierom zorganizowana przez mojego znajomego Otto Krcala. Obiecuję sobie, że latem podrzucę mu parę medali z naszych wystaw do ekspozycji, szczególnie tych starszych, kiedy były nie masówką, ale rzeczywiście projektowane przez medalierów. Nasze medale są unikatem, bo takto za granicą wstążeczka, opis, czasem rozeta. Tylko u nas są medale za miejsca. Jesienią jest tam specjalne świeto kasztana jadalnego (raj dla łasuchów), bo w okolicy są duże sady. A jakie latem są tam czereśnie i morele:multi: Muzeum jest otwarte 1 maj -26 październik, piątek, sobota niedziela 14-17, a także po wcześniejszym uzgodnieniu. Jak ktoś jedzie na wystawę do Oberwatu to może pomysleć o zwiedzeniu go, bo to niedaleko.
A jeszcze link www.kulturimkloster.at

Posted

[quote name='Alojzyna']carragan, może jakby nas było kilka osób z tego rejonu to udałoby się skompletowć busik? Z wynajęciem busa chyba nie byłoby problemu a na Śląsku psów rasowych jest pod dostatkiem.

W razie czego ja chetnie... Bo placenie i nie dojezdzanie to nie najlepsza wystawowa polityka ;)

Posted

Elitesse napisał(a):
jak sie zdecydujesz to daj znac - wolne jest miejsce z przodu, ja z tylu upycham sie z 3 psami, Wacius do posredniej zgloszony na Szombathely a do Oberwartu go nie zglaszam - cos nie przepadam za ta sedzina

A co to do Oberwart się nie wybierasz :shake: ?
Dlaczego Ci się Austriaczka nie podoba :roll: ?
Trzymam kciuki za udaną wyprawę w ten weekend :thumbs: .