Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiedźma napisał(a):
Jak Misiowate?

Bardzo dobrze. Doopka jej odżyła :-)
Biega po całym domu i muchy goni :evil_lol: całę kapcie mi pogryzła :lol:.
Nabrała sił- potrafi sama na łóżko wejść. Pieszczoch z niej nieamowity

Posted

Misia została na Maciejkowicach. Na czas mojego wyjazdu pojechała do pani prezes Fundacji.
Na okrągło załatwia się w domu:shake:. Poza schroniskiem jest już miesiąc. Je jak smok i jest taka chuda jak była! Będzie miała robione USG, bo to nie możliwe jest. Wczoraj wróciłam i nie jestem na bieżąco. W środę będę na Maciejkowicach i będę wiedzieć więcej.

Posted

klaudiaaa napisał(a):
Misia została na Maciejkowicach. Na czas mojego wyjazdu pojechała do pani prezes Fundacji.
Na okrągło załatwia się w domu:shake:. Poza schroniskiem jest już miesiąc. Je jak smok i jest taka chuda jak była! Będzie miała robione USG, bo to nie możliwe jest. Wczoraj wróciłam i nie jestem na bieżąco. W środę będę na Maciejkowicach i będę wiedzieć więcej.

A czy sunia będzie miała coś oprócz USG? Test na lamblie miała robiony? Hormony trzustki? Chodzi mi o to, że jest taka chuda...

Posted

Nie, jeszcze nie. Miała robione badania krwi i wyszło że ma anemie. Myśleliśmy że to przez to że w schronisku siedziała. Wyjechałam na dwa tygodnie a ona nadal chuda jak była.

Posted

To warto by było zrobic oba badania. USG może pomoc jedynie w wyjaśnieniu przyczyny siusiania, chyba, że nieprzybieranie na wadze jest spowodowane jakimiś zmianami nowotworowymi. Na USG nie wyjdą także problemy z jelitami - do tego trzeba by RTG z kontrastem, ale moim zdaniem to bez sensu. Zwykle jak pies chudy i nie tyle to przez hormony trzustki, albo jak po schronisku no to właśnie giardia lamblia, z tym, ze ona raczej objawia się częstymi biegunkami o charakterze przewlekłym...

Posted

Brak wiadomości to brak czasu na ogarnięcie wszystkich tematów, pod bezpośrednią opieką fundacji jest teraz kilkanaście psów i wszystkie z problemami. Tak, że na wieści o Tej suni trzeba poczekać. Najgorsze jest to, ze trudno ja ucywilizować, do schroniska przyszła pół dzika, takich zaniedbań szybko się nie usuwa.

• 2 weeks later...