Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja nie chciałem decydować, bo potem by się okazało, że się z tym nie zgadzacie i jeszcze dostałbym ochrzan.
Po leki czy z tym moczem raczej nie ma sensu już z nią jeździć i przysparzać jej kolejnego stresu.
Chodzi o TSH czy o coś innego? Jak będę jutro z tym moczem to zapytam ile kosztuje

Yorija, wiesz może czy Nadia/Lalka ma chipa?

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie słyszałam, żeby w Obornikach chipowano psy
ale może się coś zmieniło...
któraś z dziewczyn wolontariuszek pewnie bedzie wiedziała wiecej

Borys - ja osobiście mam zaufanie do vetów - ze mnie żaden weterynarz - jeżeli przepiszą jakieś leki to je podaję
myślę, że możesz swojemu vetowi zaufać i podawać jej to co przepisze :-)

Nabiegasz się tylko przez taką ostrożnosć - do tego Ty ją widzisz na co dzień i będziesz miał jak najwiecej do powiedzenia - ja się postaram finansowo to zabezpieczyć :-)

Posted

Tak, to badanie z krwi.Kosztuje ok.140 zł , na Parkowej przyjmują materiał.Trzeba zrobić TSH i FT3, ale dopytaj weta. łatwiej zacząć od Furaginu, mniejsze koszty i stres dla małej.Jak po kilku dniach nie będzie efektu, to bardziej prwdopodobna tarczyca. To picie nie podoba mi się , szczególnie ,że nerki i cukier w porządku.Przerobiłam to ze swoim kotem.Rozpoznanie o pół roku później niż powinno być postawione.

Posted

140 zł :shake:

Pewnie dlatego nie wspominał o tym badaniu, ja mu mówiłem, że ona jest ze schronu i drukarni nie mamy, więc z dolarami będzie ciężko ;)

Mam poprosic o coś dobrego czy taniego, może coś lepszego niż furagina?

Posted

Zamówiłem już dla dziewczyn legowiska :)

Wet mówił, żeby mała przetestować i testowaliśmy dzisiaj na schodach. Po długich namowach przekonała się do nich i zrobilismy rundkę z pierwszego piętra i spowrotem, biegłem z nią kawałek po parku. Nie była nie wiadomo jak zmęczona, jak na małego, starszego psiaka nienajgorzej. Po wszystkim stetoskop w ruch i bicie raczej miarowe , dosyć przyspieszone

Posted

Przyczłapałam tu w ślad za banerkiem Yoriji - się melduję i wspierać będę w miarę skromnych możliwości "dolarowych" . Zaraz tu przyleci zawartość poamelciowej skarpetki , bo widzimy, że panna Ofelia luksusowa jest i wymaga nakładów.

Ona chyba chciała skonać w tym rowie... :shake:

Posted

jak tak Borys opisuje, że ona przy dotyku się przewraca to może faktycznie w tym rowie tak przerażona była że po prostu leżała i czekała co dalej

ale z drugiej strony ona na grzbieciku ma guza- może to jakieś stłuczenie po uderzeniu, może samochodu a może jej człowiek przywalił
pierwszy vet opisując zdjęcie wskazywał, że na żebrach są ślady po złamaniu

Witaj Farmerko :-) no to nam się robi miłe zaplecze
proszę się tam rozglądać za starszą samotną osobą, która by tę maliznę na stałe przygarnęła
będę miała konkretny powód, żeby do Was dojechać

Posted

He, he :) Prosiemy, prosiemy :D:D:D

O samotną starszą osobę na wsi ciężko... jeszcze do tego o wysoce humanitarnym stosunku do zwierząt ...yyyy... Ale będę miała na uwadze !

Z psem czy bez - zawsze jesteś mile widziana :)

Posted

Niw wiem jaka temperatura jest teraz we Wrocławiu,ale intensywne spacery dla psa z problemami sercowymi w upał o tej porze dnia są niewskazane.
To dobrze,że wet bierze pod uwagę sytuację finansową psa,ale powinien powiedzieć o wszsytkim i pozwolić opiekunowi na decyzję. bo jeżeli mała ma tę nadczynność, to żadne leczenie nie będzie skuteczne oprócz tego właściwego.
Myślę,że furagin jest wystarczający, bo z badań nie wynika ,że ma zajęte nerki. A tak w ogóle mógł jej dać antybiotyk działający przez 3 dni, który jest bardzo tani.

Posted

Cześć mała jest śliczna ;) z tymi wielkgaśnymi oczami ( choć raczej trzeba by napisać, tak brzydka, że aż śliczna)Trzymam kciuki za małą !!!! ;)
Czy mogę też z małą prywatą ? słyszeliście o schronie w Strzelnie - Klasztornym - jest tam faaaatalnie, więc jeśli możecie to podpiszcie petycję, a może ktoś by tam pojechał, zobaczył ? Ponoć "opiekuje" się tymi psiakami tylko jeden facet, który wszystko ma w du-pie, tzn flaszki w niej nie ma, bo ciągle w ry-ju , a kobieta- wolontariuszka, która zrobiła straszne zdjęcia, została wygoniona ze schronu ;( http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5102 http://www.facebook.com/album.php?aid=17454&id=1763442030

Posted

Tola^^ napisał(a):
Możliwe że z transport o którym pisała Yorija będzie troszkę więcej pieniędzy i będą przekazane na Offelie! :)

no to bedzie jeszcze lepiej niż się spodziewałam :-)

Posted

EKG nie wyszło tak złe jak się spodziewałem, lekko powiekszona lewa strona serca(napisane w inny sposób, ale nie moge się rozczytać), normalny rytm zatorowy z niewielką arytmią oddechową.
Dostalismy Vetmedin i Enarenal

Posted

co się stało?? Nie ma mnie we Wrocławiu.
Jeżeli ekg jest niezłe , to dlaczego od razu Vetmedin, czy to kardiolog zajmował się Ofką? Z teog co zauważylam , to weci dają Vetmedin przy dużych zmianach.