Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byliśmy wczoraj z Madalleną w potencjalnym domku dla Berty. Zołza jakby wiedziała co się święci najpierw nie chciała wyjść z domu, potem na siłę pakowałem ją do auta. Jak podjechałem do Madalleny nie chciała wyjść choć na chwilę z auta. Na miejscu też nie chciała wyjść z samochodu. Pani ma dwa małe pieski. Pieska i suczkę. Suczka bała się na początku Berty, ale piesek to straszny agresor dominant. Cały czas próbował podgryzać Bertę i szczekał bez przerwy. Berta na początku zdezorientowana była i robiła uniki. Potem zdecydowała że pieska trzeba zeżreć. Tylko to że jest posłuszna uratowało "wypierdka" przed marnym losem.
Tak że Berta w dalszym ciągu szuka domu.

Posted

Okazuje się że Berta nie do końca jest taka odważna. Dziś razem z resztą sfory postanowili pogonić dużego leonbergera, no i niestety nie udało się. Leonberger pogonił Bertę tak że uciekała z piskiem i schowała się za mną. Ma małpa nauczkę że nie wszystkie psy będą jej ustępować. Ciekawe czy to ją czegoś nauczy.

Berta pomału zmienia się. Już nie gania tak psów. Teraz biegnie do psa bardziej żeby się zaprzyjaźnić niż żeby go napaść. Mam na tymczasie 2.5 miesięcznego szczeniaka. Na początku Berta na niego ryczała jak chciał się z nią bawić. Ostatnio szczyl wyczaił że Berta ma duże sutki i próbuje ją ssać. Teraz Berta już nie ryczy na szczyla tylko go broni jak inne psy go pędzą kiedy im za mocno dokucza. Wczuła się małpa w rolę matki, jeszcze dostanie mleka w sutkach, tylko czy po sterylizacji to możliwe ? Nigdy nie spotkałem się z taka reakcją u sterylizowanej suki.

Posted

A to ci mamka...cudna z niej dziewczyna!
Myślę,że każdy dzień da Bercie poczucia spokoju i bezpieczeństwa,a to przemieni ją w ogromniastą przylepę!...
Moje suczysko też takie mądre...wrzasku narobi,ale jak podbiega do niej psiak,to wieje za mnie,a jeszcze na zapas wrzasku potrafi narobić...
Robi się z niej pies obronny...BROŃ MNIE...BROŃ!

Posted

Ostatnio nikt nie dzwoni w sprawie Berty. Ci co dzwonili to chcieli Bertę tylko na dwór, ale ona się do takich warunków nie nadaje. Berta nie odstępuje mnie na krok, chyba że aktualnie śpi. Próbowałem zostawiać Bertę z dobrymi znajomymi na podwórku żeby iść na chwilę do domu czy do sklepu, Berta wyrywała się i robiła taką histerię że trudno było ją utrzymać na smyczy. Próbuje uczyć ją żeby zostawała z innymi ludźmi, przekupują ją przysmakami, ale nie jest to takie proste.
Co do kasy czy wpłynęła to muszę się dowiedzieć