ANETTTA Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 suczka pokazała ząbki ...już sie zadomowiła to dominantka dom tylko dla jedengo psa lub doswiadczonego człowieka sunia ma miche i doch nad głową i to mnie bradzo cieszy ... jednak ... potrzebujemy kasy na sterylkę jest podejrzenie że sunia może byc juz w ciązy kochani pomózcie plis .. Quote
zuzlikowa Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Och suniu...umknęłaś mi...zaznaczam sobie,już padam więc zajrzę rankiem. Quote
AniaB Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 a jaka jest cena sterylki? Jaką kwote trzeba uzbierać? Czy sunie mozna zgłosić na watku sterylkowym? Moze udałoby sie w ten sposób szybko zrobic zabieg.. Quote
Aimez_moi Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Ale piekna sunieczka....:) Pokazuj sie sliczna panienko.....:) Quote
ANETTTA Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 suma sterylki to ok 500 zł takei ceny w warszawie prosze pomózcie plisssssssss Quote
baronka23 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 madallena może załatwić sterylkę za 350 zł! Anetto - wrzuciłabyś małą na wątek sterylkowy ? Quote
AniaB Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 wątek sterylizacji jest tutaj http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-(by-bezdomniaków-było-mniej)-NOWE-Konto-!!! Czesć trzeba uzbierac, ale sporo pomóc moze tez konto akcji sterylizacji. Tylko ktoś kto bedzie nadzorował sterylke musi zgłosić małą na tym wątku. Quote
baronka23 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 dzięki , Malwi zaraz wejdzie na dogo to zgłosi ;) Quote
pumcia02 Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 czeekajcie. SUnia jeszcze nie skonczyla nawet cieczki. Trzeba czekac az skonczy i od razu tez nie ciachac tylko chwile odczekac bo macica bedzie ukrwiona. Skarbonke sterylkowa chyba mozna odpuscic. Sunia jest pod opieka fundacji Noga wŁapę. Wrzuce nr konta, prosimy o pomoc, a ressztę dolozy fundacja. Skarbonka sterylkowa raczej sie przyda na zwierzaki ktore nie maja zadnych "wspomagaczy". Tak myślę. Quote
Malwi Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 mariolko - wlasnie z tego co wiem to gdy trafiła do qerama kończyła jej się cieczka więc na 99% jest w ciąży! Quote
pumcia02 Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 sunia jeszcze nie skonczyla cieczki wiec trzeba jeszcze troche odczekac. Quote
qeram Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Berta ma zapalenie dróg rodnych.Z pochwy wypływał jej zielonkawy galaretowaty śluz. Pewnie jak się błąkała po Grójcu pokrył ja jakiś pies i zaraził jakimś paskudztwem. Zrobiłem Usg i nie ma na razie ropomacicza. Berta bierze antybiotyki i już jest lepiej. Spadł mi kamień z serca. Wolałbym ja wysterylizować miesiąc po cieczce. W przypadku ropomacicza trzeba by było operować natychmiast. Sunia jest jeszcze trochę smutna, ale juz jest coraz lepiej. Poprzedni własciciel dużo ją nauczył, jest bardzo posłuszna i można ja odwołać nawet od awantury z innym psem. Aż mi sie wierzyć nie chce że była porzucona. Jest w bardzo dobrej formie, sierść w idealnym stanie, wyczesana, nie wychodzi z niej ani jeden włos. Jest bardzo dobrze zbudowana i mocno umiesniona. waży 50 kg chociaż wcale po niej tego nie widac. Tylko ten jej dominujacy charakter, ale udaje mi sie nad tym panować. Quote
ANETTTA Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 zbieramy na sterylkę ja daje 50 zł dorzuc plisss grosikiem ... Quote
pumcia02 Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 to ja wrzucam konto: Fundacja Noga w Łapę. Razem idziemy przez świat. Warszawa, ul. Hawajska 5/9 Rachunek bankowy: 87 2490 0005 0000 4500 5605 8992 z dopiskiem - BERTA i nick z dogo Quote
pumcia02 Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 poszly pierwsze ogłoszenia sunki http://allegro.pl/item1170033343_berta_mloda_duza_w_typie_bernardyn_ka.html Quote
qeram Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Berta uporała się już z zapaleniem dróg rodnych. Wszystko jest OK. Opanowałem juz jej agresję do innych psów. Przychodzi bezwzględnie na każde zawołanie. Berta jest bardzo inteligentnym psem, rozumie wszystko co się do niej mówi. Nie odstępuje mnie na krok. Po prostu pies idealny. Można by było już ją wysterylizować, ale jak zwykle chodzi o fundusze. Miałem już kilka potencjalnych domów dla Berty, ale większość była nie odpowiednia. Albo żeby nie sterylizować suki (wiadomo o co chodzi), albo tylko na podwórko, bez wstępu do mieszkania co absolutnie odpada bo Berta musi być przy człowieku. Może być dom z ogrodem, ale swoje posłanie i miejsce ma mieć w mieszkaniu z bliskim kontaktem z właścicielem. Quote
pumcia02 Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 Ale z ogloszen byly telefony? no to trzeba zaczac zbierac na sterylizację. Quote
ANETTTA Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 pomózcie zbierac kase na strylizacje suni bez tego nie możemy szukac jej domu ja daje 50 zł kto jeszcze pomoze grosz do grosza i cos uzbieramy Quote
pumcia02 Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 jakby co nr konta wstawilam do pierwszego postu. wielkie dzieki ANETTTA :) Quote
Volt Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 ANETTTA napisał(a):pomózcie zbierac kase na strylizacje suni bez tego nie możemy szukac jej domu ja daje 50 zł kto jeszcze pomoze grosz do grosza i cos uzbieramy Brak rozliczen. Zgłaszam do moderacji. Quote
Malwi Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Volt napisał(a):Brak rozliczen. Zgłaszam do moderacji. :O ... nie mam pytań ... konto fundacyjne chyba ma inne reguły rozliczeń ... Quote
Volt Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Malwi napisał(a)::O ... nie mam pytań ... konto fundacyjne chyba ma inne reguły rozliczeń ... Pewien moderator kiedyś rzekł że regulamin dogomani regulaminem dogomani. Quote
Malwi Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 regulamin regulaminem, moderatorstwo moderatorstwem ... nie mam pytań ... Quote
Malwi Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 tak w gwoli jasności żeby nie zawracać moderatorowi głowy: 13. W wypadku gdy na watku zbierane sa fundusze konieczne jest wklejanie na bieżąco max. raz na tydzień (nie po skończonej akcji) rozliczeń w 1 poście tzn. wpłat, wydatków i salda końcowego. a. gdy fundusze zbierane są na konto fundacji/ schroniska na ogólne potrzeby rozliczenia nie sa potrzebne b. gdy fundusze zbierane sa na konto fundacji/ schroniska na KONKRETNE potrzeby/zwierzaki wklejanie rozliczeń jest koniecznie. Jednak po skończonej akcji, gdy pieniądze juz nie są potrzebne, a została nadyżwka nie ma obowiązku pytania userów na co chcą przekazać reszte pieniędzy. Fundacja/schronisko infromuje o tym ile zostało pieniędzy i że wykorzystuje je na inne potrzeby. c. gdy fundusze zbierane są na konto prywatnej osoby należy robić dokładne rozliczenia, a po skończonej akcji zapytać userów na co chca przekazać reszte pieniędzy. d. W WYPADKU GDY ROZLICZEŃ NIE BĘDĄ ZAMIESZCZANE W 1 POŚCIE WATKI BĘDĄ USUWANE, A OSOBY ZBIERAJĄCE PIENIADZE BĘDĄ BANOWANE VOLT - na przyszłość najpierw czytaj regulamin a później że sie tak wyrażę zawracaj moderatorowi d*** .... a regulamin jest po to żeby go przestrzegać ... Quote
Recommended Posts