Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Berta została jakiś czas temu znaleziona pod Warszawą. Podobno wyrzuconą ją z samochodu.
To młoda, ok 1,5 roczna sunia w typie bernardyna. Nie jest wysoka.
Jest przyzwyczajona do życia w mieszkaniu.
Uwielbia dzieci. Toleruje też inne psy.
Do adopcji zostanie oddana po zabiegu sterylizacji.
Nie oddamy jej do kojca ani na łańcuch!
Berta przebywa w Warszawie
Kontakt:
500 083 868
512-922-167

[IMG]http://img101.imageshack.us/img101/111/berta3.jpg[/IMG]

[IMG]http://img704.imageshack.us/img704/6756/obraz006lh.jpg[/IMG]

[IMG]http://img134.imageshack.us/img134/6678/obraz012a.jpg[/IMG]

[IMG]http://img576.imageshack.us/img576/1508/berta1.jpg[/IMG]

-------------------------------------------------

Sunia juz jest w DT. Ma ok półtora roku, 65cm w klębie i prawdopodobnie kończy cieczkę

-------------------
Dostaliśmy zgloszenie, że pojawiła się młoda bernardynka. Prawdopodobnie ktoś ją wyrzucił, bo takiego psa nigdzie w okolicy nie było. Teraz chodzi po ulicy w Grójcu. Podobno jeszcze szczenie - ok 7-8 miesięcy. Potrzebna pilna pomoc! Potrzebny chociaż chwilowy DT!!

tel 512-922-167

----------------------
[SIZE=4]
[/SIZE] [COLOR=Red][SIZE=4][COLOR=Red][B]KONTO DO WPŁAT:[/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=4]

[/SIZE] [COLOR=Black][SIZE=4][B]Fundacja Noga w Łapę. Razem idziemy przez świat. [/B]Warszawa, ul. Hawajska 5/9
Rachunek bankowy: 87 2490 0005 0000 4500 5605 8992
z dopiskiem - BERTA i nick z dogo
[/SIZE]

[SIZE=3][B][COLOR=Red]WPŁATY:[/COLOR][/B]

[/SIZE][/COLOR][/COLOR][SIZE=3]100zł - hesia[/SIZE]
[SIZE=3]60zł - Anettta[/SIZE]
[SIZE=3]151,90zl - stefka[/SIZE]
[SIZE=3]127 zł - ANETTA[/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=Red][B]WYDATKI[/B][/COLOR]

karma - 200zł
leczenie - ok 300zł
sterylizacja - 504zł

[/SIZE] [COLOR=Red][COLOR=Black]
[/COLOR][/COLOR]

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Juz rozmawialam z dziewczyna do której mariolka podala tel.
Chcialam zaproponowac awaryjny tymczas na chwile, poki nic sie nie wyklarue ale okazalo sie, ze sunia juz ma zapewniony DT :)
Tak więc czekam na wieści i sluże pomoca w ogloszeniach :)

Posted

tak w miedzy czasie znalazl się tymczas dla suni. trzeba bedzie spr czy ma chipa. potrzebne bedzie tez jedzenie dla malej.
dziekuje karolina za chec pomocy.

trzeba jeszcze zobaczyc jak psy sie dogadują. Marek ma neizly zwierzyniec i sa to duze psy.

Posted

tam Marek ma 8 psów ...w tym stara kaukazkę ...
licze na to ze sunia jest młoda i nie agresywna i wszystko sie uda ..

sunia jutro ma trafic na dt
a do jutra niestety koczuje

ale gdyby cos nie wpaliło prosze cie zostań z nami i czy w razie czego mielibyśmy prosbe do ciebie o tymczas ....

Posted

No z ośmioma toście troszkę przesadziły :-) Są 3 duze, dwa małe i dwa do czwartku to jakby nie liczyć siedem. od czwartku bedzie tylko pięć, plus benia , jak sie dogada z kaukazką. Ale jeżeli to szczeniak to nie powinno być problemów, zobaczymy. dziś o 18 ma być u mnie.

Posted

O matko! Dopiero tu dotarłam!
Świetnie, że jest dla niej tymczas. Bo jak pies się błąka w Grójcu... to jest telefon do hycla i...... Kiedyś psy trafiały do Biedrzyckiej a teraz to nie wiem...
Tak czy inaczej - świetnie że ryzyko zażegnane.

Posted

taaaaaaaak sunia dotarła do Marka
jest słodka kochna nie za duża jak na bernardyna

młoda

kaukazka ja tylko poniuchała i poszła wiec chyba to wrózy zgode w domu ....i tymczasc dla suni

sunie oblepili ludziska głasków nie było konca dzieci toleruje

licze że szybko ja ktos dojrzy i pokocha ....boje sie że nie udziwgnę tej adopcji ....licze na dobre wieści że Fundacja ja nakarmi !!!

same plusy jesli chodzi o sunie

mam nadzieje że jest zdrowa....i nie szczenna !!

czekam na fotki ..:multi::multi:

Posted

Sunia już u mnie, będzie się nazywała Berta. Jest strasznie zmęczona. Wypiła 2,5 litrową miskę wody pojadła i poszła spać na moje łóżko. Ciekawe gdzie ja będę spał :-) Jej wiek oceniam na około 1,5 roku, jest nieduża ma 65 cm w kłębie. Ma początek cieczki albo koniec, jutro sprawdzę. Podobno molestowała ją zgraja psów, nic dziwnego ze taka zmęczona. Jest bardzo zadbana, trochę chuda ale sierść ładna wyczesana. Zero agresji do ludzi i zwierząt, próbowała zaczepiać dzieci. jutro pójdę do weta i sprawdzę czy nie ma chipa. Suczka bedzie pod opieką fundacji Noga w Łapę, tak że michę i leczenie ma zapewnione.

więcej zdjęć z innego komputera bo tym łącze się z netem przez telefon.

Posted

fajnie qeram ze jestes na watku :)
przede wszystkim spr czy ma chipa. druga sprawa, osoba , ktora ją zglaszala ofiarowala się, że rozklei ogloszenia.
Jesli nie znajdzie sie wlasciciel trzeba bedzie ciachnąć. A na to będą potrzebne fundusze.
Fundacja, fundacją, ale na razie jeszcze za dużo kasy nie mają ;) więc każda pomoc będzie potrzebna

Posted

Tez prawda, tym bardziej że najprawdopodobniej jest w ciąży. Jest bardzo grzeczna, na spacerze nie odchodzi od nogi i jak to benki zaczepia ludzi zeby ja głaskali.

Posted

mariolka napisał(a):
fajnie qeram ze jestes na watku :)
przede wszystkim spr czy ma chipa. druga sprawa, osoba , ktora ją zglaszala ofiarowala się, że rozklei ogloszenia.
Jesli nie znajdzie sie wlasciciel trzeba bedzie ciachnąć. A na to będą potrzebne fundusze.
Fundacja, fundacją, ale na razie jeszcze za dużo kasy nie mają ;) więc każda pomoc będzie potrzebna

Na znalezienie właściciela są małe szanse bo podobno ktoś wyrzucił ją z auta. Prawdopodobnie cieczka pokrzyżowała by plany urlopowe. Chciałbym kiedyś takiego bydlaka złapać na goracym uczynku i zrobić mu sprawę w sądzie , nagłośnić sprawę w mediach. Może kilka osób by się zastanowiło, zanim wyrzuciło by psa.

Posted

aaaaaaa napierdzielic po ryju takiemu !!!!az zęby wypluje

tylko tak pobijesz skurwys....a za człwieka odpowiesz :mad:

ciesze sie ze z sunią BErta nie masz problemów
że sunia bzepieczna

trzebaby jej sterylke aborcyjna zrobic ..

Posted

Berta jest bardzo grzeczna, chodzi bez smyczy i przychodzi na każde zawołanie. Chipa niestety nie ma. jest zdrowa i w dobrej formie. Ma końcówkę cieczki, tak że na pewno jest w ciąży. Na sterylizację niestety nie może czekać w nieskończoność.
Berta jest bardzo otwarta do ludzi, co do dzieci to jeszcze sprawdzę, ale nie powinno być problemów. Nie ma problemów z innymi psami, chyba że któryś za bardzo ją molestuje. Wtedy potrafi skutecznie pogonić natręta. kotami też się nie interesuje. Jednym słowem pies ideał. Suczka mieszkała w domu i takiego nowego domu szuka.