Lolalola Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 no i sytuacja wreszcie jasna........czyli musze wysuplac trochce grosza jeszcze pytanie do Kamy-dla Loli zrobione byly 3 kartki przez ciotke ajili i one zostaly sprzedane na bazarku,wiem,ze Anita tez jakas kupowala,czy pieniazki zostaly wplacone na Lole?? zaplace reszte ciotko yumanji na poczatku grudnia oki,mam niestety martwice finansowa:( Quote
Lolalola Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='f-iga']może ja zapłacę różnicę?[/QUOTE] dziekuje bardzo za propozycje,nie ukrywam,ze byloby wspaniale bo mocno sie wyplukalam,figo poczekaj jeszcze sekundke ,bo czekam na odp od ciotki kamy co z tymi pieniazkami za kartki,wtedy byloby mniej:) Quote
kama210 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 ja z kartek mam 27 zł ... /tzn 20 zł ma pudzian - anita niedawno dopiero za nie zapłaciła , ale jeszcze nie odebrała:cool3:... , ja 7 zł / ... miały pójść na ogłoszenia dla Lolki , ale już nie pójdą bo nie ma takiej potrzeby .. mogę przelać a z pudzianem się rozliczę ... problem jest chyba w tym że nie było dogadane do końca chyba ile za hotel płaciłaś, chyba miało być mniej - coś padała kwota 220 zł , bo lLolka miała być w kojcu z innym psem czy jakoś tak ... ... ale że przy tych ustaleniach nie uczestniczyłam ... więc się już nie wtrącam ... edit: i dobrze by było żeby to w koncu wyjaśnić , bo 40 zł z Lolli miały być przeznaczone przez Lolęlolę na Ramzesa i one zostały przelane yumanji jako wsparcie do karmy .. i jak nie da rady to ja muszę teraz pozmieniać w rozliczeniach Ramzesa - i to się w ogóle już bałagan zrobi w dwóch rozliczeniach ... z kasą nie wspomnę .. ... [quote name='kama210'] za hotel od 25.10 płacimy mniej - bo Ramzes je naszą karmę , którą też trzeba rozliczyć, bo sama się nie kupiła :) niestety ; więc - karma zakupiona 23.10 - 210 zł , pieniądze poszły z następujących wpłat : - 114 zł - wpłacone przez wunia /od Tolka/ - specjalnie dla Ramzesa - 40 zł - od Lolalaola - pozostała suma po naszej Lolci - 56 zł - z ogólnych wpłat na szydłowiaki - od zachary .. Quote
Lolalola Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 dzieki Kama,przelej prosze te kaske.. ciociu F-igo jesli propozycja dalej jest aktualna to bardzo prosze o wyrownanie tej roznicy w hoteliku!!!dziekuje za to bardzo:) .......niesympatyczny temat finasowy na tym watku pragne juz zamknac..................... Quote
f-iga Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 jeszcze ostatnie pytanie: 118 - 27 czyli do wpłaty 91. tak? :-) Quote
Lolalola Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='kama210']ja z kartek mam 27 zł ... /tzn 20 zł ma pudzian - anita niedawno dopiero za nie zapłaciła , ale jeszcze nie odebrała:cool3:... , ja 7 zł / ... miały pójść na ogłoszenia dla Lolki , ale już nie pójdą bo nie ma takiej potrzeby .. mogę przelać a z pudzianem się rozliczę ... problem jest chyba w tym że nie było dogadane do końca chyba ile za hotel płaciłaś, chyba miało być mniej - coś padała kwota 220 zł , bo lLolka miała być w kojcu z innym psem czy jakoś tak ... ... ale że przy tych ustaleniach nie uczestniczyłam ... więc się już nie wtrącam ... edit: i dobrze by było żeby to w koncu wyjaśnić , bo 40 zł z Lolli miały być przeznaczone przez Lolęlolę na Ramzesa i one zostały przelane yumanji jako wsparcie do karmy .. i jak nie da rady to ja muszę teraz pozmieniać w rozliczeniach Ramzesa - i to się w ogóle już bałagan zrobi w dwóch rozliczeniach ... z kasą nie wspomnę .. ...[/QUOTE] tak mialy byc przeznaczone,ale w wyniku roznych nieporozumien okazuje sie,ze jeszcze tzreba doplacic:( ciociu f-igo tak to bedzie ta kwota pomniejszona o kartki:)dziekuje Quote
yumanji Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='kama210']ja z kartek mam 27 zł ... /tzn 20 zł ma pudzian - anita niedawno dopiero za nie zapłaciła , ale jeszcze nie odebrała:cool3:... , ja 7 zł / ... miały pójść na ogłoszenia dla Lolki , ale już nie pójdą bo nie ma takiej potrzeby .. mogę przelać a z pudzianem się rozliczę ... problem jest chyba w tym że nie było dogadane do końca chyba ile za hotel płaciłaś, chyba miało być mniej - coś padała kwota 220 zł , bo lLolka miała być w kojcu z innym psem czy jakoś tak ... ... ale że przy tych ustaleniach nie uczestniczyłam ... więc się już nie wtrącam ... edit: i dobrze by było żeby to w koncu wyjaśnić , bo 40 zł z Lolli miały być przeznaczone przez Lolęlolę na Ramzesa i one zostały przelane yumanji jako wsparcie do karmy .. i jak nie da rady to ja muszę teraz pozmieniać w rozliczeniach Ramzesa - i to się w ogóle już bałagan zrobi w dwóch rozliczeniach ... z kasą nie wspomnę .. ...[/QUOTE] Cena za pobyt Loli byla ustalana na 300 zl razem z karma.220 ZL ,to byla cena pobytu Cywila i Miodka ,nie liczac karmy. Quote
kama210 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 przelałam yumanji 27 zł z bazarku http://www.dogomania.pl/threads/191217-dla-ps%C3%B3w-z-Szyd%C5%82owca-quot-hand-made-quot-kartka-na-%C5%BCyczenia-7-Z%C5%81-koniec?p=15222479#post15222479 ....yumanji - kasa jest już na Twoim koncie ... potwierdź że doszła na wątku, bo zmienił się regulamin bazarków i to jest wymagane .. ... anita uwzględnij to w rozliczeniu - bo nie będę mogła zakładać bazarków , jakaś taka zmiana ... od października ... Quote
anita_happy Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 [quote name='yumanji']Moze mod ma b realistyczne podejscie do zycia niz Ty...moze zrozumie,ze moj maz,ktory mieszka w Londynie nie moze teraz urwac sie z roboty i pobiec do netu,zeby sprawdzic wyciagi... A ja ,jak juz dam leki chorym dzieciom,obrobie dwadziescia pare psow,nakarmie koty,poloze wszystkich spac,wstawie pranie,ugotuje obiad na jutro i poodkurzam mieszkanie,to usiade do netu i przekopie sie pzrez watek Loli,zeby sprawdzic ,w ktorym poscie napisalam ,co Lola dostala.Z pewnoscia Ty masz duzo wiecej obowiazkow ,wiec z pzryjemnoscia Cie odciaze. tam kochana yumo - mam mniej obowiązków...przynajmniej do wczoraj...17 października odebrałam swojego tate ze szpitala po wylewie...3 dni było spokoju, apotem mial 40 stopni temp. a nast. 37..i tak w kólko..wczoraj na szcescie zawiozłysmy go z mamą do znajomego chirurga i okazało sie, ze lekarze w szpitalu to konowały - bo oddali nam tate sprawnego neurologicznie, ale ze złamanym barkiem!!!!i nie wiadomo od czego z temperaturą...w poniedziałek ma badanie CRP - i to nam powie czy nie ma spepsy - *****...ASKA opanuj sie..bo nie tylko TY masz obowiazki...wk..mnie i nie bede pisac Ci tego na PRIWA - bo ja tez mam swoje zycie, kt ostatnio sie je..e. Wątków z psami mam od h...ja pana...psó z radomia ze schronu - tez!!!wszystkie ciezkie przypadki i nie pozwole sobie,zeby o jakies durne rozliczenie MOD mi bana załadował - bo jak nie bede lobbowac wątków - to sama ze swojej kieszeni kasy na psy nie wyłoze! przepraszam wszystkich, ale musiam to tutaj napisac...bo yuma poleciała po bandzie. [quote name='yumanji']Jako wlascicielka hotelu,nie wiem,czy moge sie rozliczyc sama ze soba...ale wg mnie wyglada to tak: Wplaty na Lole od Lolalola: 300 zl+105 zl+220zl=625 zl Wplaty z Dogo ogolne: 250 zl (195 zl + 55 zl z konta Aimez) Anita -50 zl (zwrot za transport Nuki) RAZEM: 925 zl Koszty: doba pobytu psa w hotelu plus karma= 10 zl/dziennie. Pies przebywal w hotelu od 20 lipca do 8 pazdziernika ,czyli 81 dni,co nam daje kwote 810 zl. Koszty dodatkowe ; 70 zl- dwukrotnie antybiotyk,niesteryd lek pzreciwzapalny,odrobacz Aniprazolem 63 zl-leki,ktore pies dostal w dniu adopcji ,antybiotyk w tabletkach ,steryd i zastrzyki Catosalu 100 zl-koszt badan laboratoryjnych, RAZEM-233 zl Koszty -hotelowanie plus koszty weterynaryjne= 1043 zl. Do zaplacenia pozostaje 118 zl. i o to chodziło... to tobie powinno zależeć na rozliczeniu..prawda? na koniec kazdej transakcji mamy rozliczenie wpłyneło tyle - wydatki - róznica to sie nazywa bilans..raport..rachunek koncowy [quote name='kama210']przelałam yumanji 27 zł z bazarku http://www.dogomania.pl/threads/191217-dla-ps%C3%B3w-z-Szyd%C5%82owca-quot-hand-made-quot-kartka-na-%C5%BCyczenia-7-Z%C5%81-koniec?p=15222479#post15222479 ....yumanji - kasa jest już na Twoim koncie ... potwierdź że doszła na wątku, bo zmienił się regulamin bazarków i to jest wymagane .. ... anita uwzględnij to w rozliczeniu - bo nie będę mogła zakładać bazarków , jakaś taka zmiana ... od października ... generalnie kama nie czaje o co chodzi...ale sie dostosuje... kartki +20 biore na siebie...na WESELE sie nie przydadzą bo nie jedziemy z bólem serca - brat bedzie zawiedziony!!!ale tata do takiej podózy sie nie nadaje [quote name='f-iga']wpłacone :-) dziękujjjjjemy i za kwaśną atmo sorka..ale musiało to kiedys nastapic... ja generalnie lubie yumanji, ale lubi ona po bandzie poleciec.... zima idzie..słońca ni ma... tego wina...tego wina.... .............................................................................................................. TERAZ TYLKO NA WĄTKU PRZYJMUJE SIĘ DOBR WIEŚCI O LOLEXIE i jej przytyciu ja jak się ogarnę - puerwsza noc w WAW...to zawitam na Pola Mokotowskie i bede obczajac z ukrycia lolexa ujawnie sie z nienacka...... p.s.nie stresujcie sie...10 listopada spadam do Szydłowca mamas trzymać na duchu i coś jeszcze.... Quote
f-iga Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 No to z dobrych wieści mamy takie, że Loleksio jest po badaniach krwi i moczu. W badaniach krwi w czasie choroby sunia miała bardzo niski poziom białka - teraz jest w normie. Sadła jeszcze nie widać za bardzo, choć kręgosłup już nie wystaje. Za to obrożę poluzowaliśmy już o dwa oczka - suka tyje od głowy :-) Quote
Livka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Cudne wieści - ja bardzo proszę o fotki jak już Lolcia będzie miała więcej ciałka ;) Quote
Lolalola Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='f-iga']No to z dobrych wieści mamy takie, że Loleksio jest po badaniach krwi i moczu. W badaniach krwi w czasie choroby sunia miała bardzo niski poziom białka - teraz jest w normie. Sadła jeszcze nie widać za bardzo, choć kręgosłup już nie wystaje. Za to obrożę poluzowaliśmy już o dwa oczka - suka tyje od głowy :-)[/QUOTE] hahahhaaha super wiesci i bardzo to ciekawe:):) Quote
Aimez_moi Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Wspaniale wiesci........ mam nadzieje, ze od szyi pojdzie dalej.......:):) Quote
Lolalola Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 i co slychac kochana Loluniu??? jak sie czujemy?? przytylo cos poza szjka?;) idz daj buziaka panciuni:) Quote
f-iga Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Następne zdjęcia prześlemy jak już na prawdę będzie widać, że pies żre jak dwa psy. Suka zaczęła się bawić sama w domu zabawkami - gryzie je, podrzuca, powarkuje. Na spacerach wygrywa wszystkie biegi z psami. One padają a ta dalej. Yumanji mówiła, że Lola potrafi poszaleć, oj potrafi. Postrach spacerów - chart mokotowski - zmęczy każdego psa . Quote
_Goldenek2 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/1960...3#post15697683 Cioteczki, proszę chociaż o 5 zł dla tej biedy . Quote
Lolalola Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 f-iga napisał(a):Następne zdjęcia prześlemy jak już na prawdę będzie widać, że pies żre jak dwa psy. Suka zaczęła się bawić sama w domu zabawkami - gryzie je, podrzuca, powarkuje. Na spacerach wygrywa wszystkie biegi z psami. One padają a ta dalej. Yumanji mówiła, że Lola potrafi poszaleć, oj potrafi. Postrach spacerów - chart mokotowski - zmęczy każdego psa . kurcze skad ta chudzinka bierze sily na takie bryki?:)ciesze sie,ze tak beztrosko sobie zyje!! Quote
anita_happy Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 Lolaola...i inni... taka sama historia jak u LOLEXA!!! http://www.dogomania.pl/threads/196218-*u%C5%9Bpili%C5%9Bmy-jej-dzieciaki-i-co-ciemny-gara%C5%BC-wyniszczona-SUNIA-bohaterska-mami-DS-DT*?p=15711543#post15711543 tylko, ze tym razem nie udało sie suni aborcyjnie wysterlizowac.... i klops Quote
yumanji Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Chyba ok...mielismy byc w ten weekend na wizycie poadopcyjnej,ale sie dzieciaki pochorowaly. Quote
Lolalola Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 oooo to niefajnie:(niech te chorobska szybko mijaja i hoppp na wizyte:)sama bylam ostatnio znokautowana totalnie,bralam ant.i umieralam:( Quote
Recommended Posts