Jump to content
Dogomania

LoLa vel. LOLEX - KOCHAMY NASZĄ LOLITE - kangurzyce...Lola - kosmitka w DS

Recommended Posts

Posted

no i sytuacja wreszcie jasna........czyli musze wysuplac trochce grosza jeszcze
pytanie do Kamy-dla Loli zrobione byly 3 kartki przez ciotke ajili i one zostaly sprzedane na bazarku,wiem,ze Anita tez jakas kupowala,czy pieniazki zostaly wplacone na Lole??
zaplace reszte ciotko yumanji na poczatku grudnia oki,mam niestety martwice finansowa:(

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='f-iga']może ja zapłacę różnicę?[/QUOTE]
dziekuje bardzo za propozycje,nie ukrywam,ze byloby wspaniale bo mocno sie wyplukalam,figo poczekaj jeszcze sekundke ,bo czekam na odp od ciotki kamy co z tymi pieniazkami za kartki,wtedy byloby mniej:)

Posted

ja z kartek mam 27 zł ... /tzn 20 zł ma pudzian - anita niedawno dopiero za nie zapłaciła , ale jeszcze nie odebrała:cool3:... , ja 7 zł / ... miały pójść na ogłoszenia dla Lolki , ale już nie pójdą bo nie ma takiej potrzeby
.. mogę przelać a z pudzianem się rozliczę ...

problem jest chyba w tym że nie było dogadane do końca chyba ile za hotel płaciłaś, chyba miało być mniej - coś padała kwota 220 zł , bo lLolka miała być w kojcu z innym psem czy jakoś tak ...
... ale że przy tych ustaleniach nie uczestniczyłam ... więc się już nie wtrącam ...

edit:
i dobrze by było żeby to w koncu wyjaśnić , bo 40 zł z Lolli miały być przeznaczone przez Lolęlolę na Ramzesa i one zostały przelane yumanji jako wsparcie do karmy .. i jak nie da rady to ja muszę teraz pozmieniać w rozliczeniach Ramzesa - i to się w ogóle już bałagan zrobi w dwóch rozliczeniach ... z kasą nie wspomnę ..
...

[quote name='kama210']

za hotel od 25.10 płacimy mniej - bo Ramzes je naszą karmę , którą też trzeba rozliczyć, bo sama się nie kupiła :) niestety ;

więc - karma zakupiona 23.10 - 210 zł , pieniądze poszły z następujących wpłat :
- 114 zł - wpłacone przez wunia /od Tolka/ - specjalnie dla Ramzesa
- 40 zł - od Lolalaola - pozostała suma po naszej Lolci
- 56 zł - z ogólnych wpłat na szydłowiaki - od zachary ..

Posted

dzieki Kama,przelej prosze te kaske..
ciociu F-igo jesli propozycja dalej jest aktualna to bardzo prosze o wyrownanie tej roznicy w hoteliku!!!dziekuje za to bardzo:)
.......niesympatyczny temat finasowy na tym watku pragne juz zamknac.....................

Posted

[quote name='kama210']ja z kartek mam 27 zł ... /tzn 20 zł ma pudzian - anita niedawno dopiero za nie zapłaciła , ale jeszcze nie odebrała:cool3:... , ja 7 zł / ... miały pójść na ogłoszenia dla Lolki , ale już nie pójdą bo nie ma takiej potrzeby

problem jest chyba w tym że nie było dogadane do końca chyba ile za hotel płaciłaś, chyba miało być mniej - coś padała kwota 220 zł , bo lLolka miała być w kojcu z innym psem czy jakoś tak ...
... ale że przy tych ustaleniach nie uczestniczyłam ... więc się już nie wtrącam ...

edit:
i dobrze by było żeby to w koncu wyjaśnić , bo 40 zł z Lolli miały być przeznaczone przez Lolęlolę na Ramzesa i one zostały przelane yumanji jako wsparcie do karmy .. i jak nie da rady to ja muszę teraz pozmieniać w rozliczeniach Ramzesa - i to się w ogóle już bałagan zrobi w dwóch rozliczeniach ... z kasą nie wspomnę ..
...[/QUOTE]
tak mialy byc przeznaczone,ale w wyniku roznych nieporozumien okazuje sie,ze jeszcze tzreba doplacic:(
ciociu f-igo tak to bedzie ta kwota pomniejszona o kartki:)dziekuje

Posted

[quote name='kama210']ja z kartek mam 27 zł ... /tzn 20 zł ma pudzian - anita niedawno dopiero za nie zapłaciła , ale jeszcze nie odebrała:cool3:... , ja 7 zł / ... miały pójść na ogłoszenia dla Lolki , ale już nie pójdą bo nie ma takiej potrzeby

edit:
...[/QUOTE]
Cena za pobyt Loli byla ustalana na 300 zl razem z karma.220 ZL ,to byla cena pobytu Cywila i Miodka ,nie liczac karmy.

Posted

przelałam yumanji 27 zł z bazarku http://www.dogomania.pl/threads/191217-dla-ps%C3%B3w-z-Szyd%C5%82owca-quot-hand-made-quot-kartka-na-%C5%BCyczenia-7-Z%C5%81-koniec?p=15222479#post15222479

....yumanji - kasa jest już na Twoim koncie ... potwierdź że doszła na wątku, bo zmienił się regulamin bazarków i to jest wymagane ..

... anita uwzględnij to w rozliczeniu - bo nie będę mogła zakładać bazarków , jakaś taka zmiana ... od października ...

Posted

[quote name='yumanji']Moze mod ma b realistyczne podejscie do zycia niz Ty...moze zrozumie,ze moj maz,ktory mieszka w Londynie nie moze teraz urwac sie z roboty i pobiec do netu,zeby sprawdzic wyciagi...
A ja ,jak juz dam leki chorym dzieciom,obrobie dwadziescia pare psow,nakarmie koty,poloze wszystkich spac,wstawie pranie,ugotuje obiad na jutro i poodkurzam mieszkanie,to usiade do netu
i przekopie sie pzrez watek Loli,zeby sprawdzic ,w ktorym poscie napisalam ,co Lola dostala.Z pewnoscia Ty masz duzo wiecej obowiazkow ,wiec z pzryjemnoscia Cie odciaze.

tam kochana yumo - mam mniej obowiązków...przynajmniej do wczoraj...17 października odebrałam swojego tate ze szpitala po wylewie...3 dni było spokoju, apotem mial 40 stopni temp. a nast. 37..i tak w kólko..wczoraj na szcescie zawiozłysmy go z mamą do znajomego chirurga i okazało sie, ze lekarze w szpitalu to konowały - bo oddali nam tate sprawnego neurologicznie, ale ze złamanym barkiem!!!!i nie wiadomo od czego z temperaturą...w poniedziałek ma badanie CRP - i to nam powie czy nie ma spepsy - *****...ASKA opanuj sie..bo nie tylko TY masz obowiazki...wk..mnie i nie bede pisac Ci tego na PRIWA - bo ja tez mam swoje zycie, kt ostatnio sie je..e. Wątków z psami mam od h...ja pana...psó z radomia ze schronu - tez!!!wszystkie ciezkie przypadki i nie pozwole sobie,zeby o jakies durne rozliczenie MOD mi bana załadował - bo jak nie bede lobbowac wątków - to sama ze swojej kieszeni kasy na psy nie wyłoze!
przepraszam wszystkich, ale musiam to tutaj napisac...bo yuma poleciała po bandzie.

[quote name='yumanji']Jako wlascicielka hotelu,nie wiem,czy moge sie rozliczyc sama ze soba...ale wg mnie wyglada to tak:
Wplaty na Lole od Lolalola:
300 zl+105 zl+220zl=625 zl

Wplaty z Dogo ogolne:
250 zl (195 zl + 55 zl z konta Aimez)
Anita -50 zl (zwrot za transport Nuki)
RAZEM: 925 zl

Koszty:
doba pobytu psa w hotelu plus karma= 10 zl/dziennie.
Pies przebywal w hotelu od 20 lipca do 8 pazdziernika ,czyli 81 dni,co nam daje kwote 810 zl.
Koszty dodatkowe ;
70 zl- dwukrotnie antybiotyk,niesteryd lek pzreciwzapalny,odrobacz Aniprazolem
63 zl-leki,ktore pies dostal w dniu adopcji ,antybiotyk w tabletkach ,steryd i zastrzyki Catosalu
100 zl-koszt badan laboratoryjnych,
RAZEM-233 zl
Koszty -hotelowanie plus koszty weterynaryjne= 1043 zl.
Do zaplacenia pozostaje 118 zl.

i o to chodziło...
to tobie powinno zależeć na rozliczeniu..prawda?
na koniec kazdej transakcji mamy rozliczenie

wpłyneło tyle - wydatki - róznica
to sie nazywa bilans..raport..rachunek koncowy

[quote name='kama210']przelałam yumanji 27 zł z bazarku http://www.dogomania.pl/threads/191217-dla-ps%C3%B3w-z-Szyd%C5%82owca-quot-hand-made-quot-kartka-na-%C5%BCyczenia-7-Z%C5%81-koniec?p=15222479#post15222479

....yumanji - kasa jest już na Twoim koncie ... potwierdź że doszła na wątku, bo zmienił się regulamin bazarków i to jest wymagane ..

... anita uwzględnij to w rozliczeniu - bo nie będę mogła zakładać bazarków , jakaś taka zmiana ... od października ...
generalnie kama nie czaje o co chodzi...ale sie dostosuje...
kartki +20 biore na siebie...na WESELE sie nie przydadzą bo nie jedziemy z bólem serca - brat bedzie zawiedziony!!!ale tata do takiej podózy sie nie nadaje

[quote name='f-iga']wpłacone :-)

dziękujjjjjemy i za kwaśną atmo sorka..ale musiało to kiedys nastapic...
ja generalnie lubie yumanji, ale lubi ona po bandzie poleciec....
zima idzie..słońca ni ma...
tego wina...tego wina....
..............................................................................................................

TERAZ TYLKO NA WĄTKU PRZYJMUJE SIĘ DOBR WIEŚCI O LOLEXIE i jej przytyciu
ja jak się ogarnę - puerwsza noc w WAW...to zawitam na Pola Mokotowskie i bede obczajac z ukrycia lolexa
ujawnie sie z nienacka......
p.s.nie stresujcie sie...10 listopada spadam do Szydłowca mamas trzymać na duchu i coś jeszcze....

Posted

No to z dobrych wieści mamy takie, że Loleksio jest po badaniach krwi i moczu. W badaniach krwi w czasie choroby sunia miała bardzo niski poziom białka - teraz jest w normie. Sadła jeszcze nie widać za bardzo, choć kręgosłup już nie wystaje. Za to obrożę poluzowaliśmy już o dwa oczka - suka tyje od głowy :-)

Posted

[quote name='f-iga']No to z dobrych wieści mamy takie, że Loleksio jest po badaniach krwi i moczu. W badaniach krwi w czasie choroby sunia miała bardzo niski poziom białka - teraz jest w normie. Sadła jeszcze nie widać za bardzo, choć kręgosłup już nie wystaje. Za to obrożę poluzowaliśmy już o dwa oczka - suka tyje od głowy :-)[/QUOTE]
hahahhaaha super wiesci i bardzo to ciekawe:):)

Posted

Następne zdjęcia prześlemy jak już na prawdę będzie widać, że pies żre jak dwa psy. Suka zaczęła się bawić sama w domu zabawkami - gryzie je, podrzuca, powarkuje. Na spacerach wygrywa wszystkie biegi z psami. One padają a ta dalej. Yumanji mówiła, że Lola potrafi poszaleć, oj potrafi. Postrach spacerów - chart mokotowski - zmęczy każdego psa .

Posted

f-iga napisał(a):
Następne zdjęcia prześlemy jak już na prawdę będzie widać, że pies żre jak dwa psy. Suka zaczęła się bawić sama w domu zabawkami - gryzie je, podrzuca, powarkuje. Na spacerach wygrywa wszystkie biegi z psami. One padają a ta dalej. Yumanji mówiła, że Lola potrafi poszaleć, oj potrafi. Postrach spacerów - chart mokotowski - zmęczy każdego psa .

kurcze skad ta chudzinka bierze sily na takie bryki?:)ciesze sie,ze tak beztrosko sobie zyje!!