Jump to content
Dogomania

LoLa vel. LOLEX - KOCHAMY NASZĄ LOLITE - kangurzyce...Lola - kosmitka w DS

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anita.............ja raczej nie otworze tych zdjec,jak juz wiesz.............moze wklej tu chociaz 2..............pewnie inne cioteczki tez by zobaczyly chetnie.............thanks:)

Posted

Wizyta u weta co tydzień :-) przynajmniej pies się nerwicy na jego widok nie nabawi. Niestety przy enteropatii z utratą białka nabieranie ciała trwa dosyć długo. Dieta zbilansowana, karmienie pod kontrolą lekarską (dawka dzienna sporo większa od przewidzianej na jej wagę). Suczka dobrze trawi, ochoczo pałaszuje porcje ale ma karmę z obniżoną zawartością tłuszczu z wysokim białkiem, do tego sporo biega i na razie przytyła tylko kilogram. Jest już jednak lepiej - to widać po komentarzach na spacerach. Już nie mamy "o losie jaki ten pies zabiedzony" a raczej "o, jaka szczuplutka, śliczna". Ot chart mokotowski. Teraz wystają tylko kości miednicy i żebra, kręgosłup już lekko otłuszczony. Wet daje jej jeszcze około trzech miesięcy na pełne odrobienie zaległości tłuszczowych.

Posted

no to jestem juz spokojniejsza uffffffffff,czlowiek chcialaby wszystko bardzo szybko a czasem sie nie da i trzeba czasu.....wspaniale opiekujecie sie Lolka-szczesciara:)pani na salonach jak nic!!!!

Posted

f-iga napisał(a):
Wizyta u weta co tydzień :-) przynajmniej pies się nerwicy na jego widok nie nabawi. Niestety przy enteropatii z utratą białka nabieranie ciała trwa dosyć długo. Dieta zbilansowana, karmienie pod kontrolą lekarską (dawka dzienna sporo większa od przewidzianej na jej wagę). Suczka dobrze trawi, ochoczo pałaszuje porcje ale ma karmę z obniżoną zawartością tłuszczu z wysokim białkiem, do tego sporo biega i na razie przytyła tylko kilogram. Jest już jednak lepiej - to widać po komentarzach na spacerach. Już nie mamy "o losie jaki ten pies zabiedzony" a raczej "o, jaka szczuplutka, śliczna". Ot chart mokotowski. Teraz wystają tylko kości miednicy i żebra, kręgosłup już lekko otłuszczony. Wet daje jej jeszcze około trzech miesięcy na pełne odrobienie zaległości tłuszczowych.

jupaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

chart mokotowski

dobre

Posted

[quote name='anita_happy']też masz dostep do skrzynki :P
wstawiaj...ja nie mam czasu po tyłku sie podrapac!
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

... mam ale zapominam , że mam ... bo nie moja ..
... trzeba było tak od razu ...

więc wstawiam dla wszystkich - Lolcię...

Posted

[quote name='kama210']chudzina jeszcze, to prawda...
a najważniejsze że trafiła na świetny domek, który robi wszystko żeby to uległo poprawie ...

i moje ulubione ...

moje tez!mojeeeeeeeeeeeeeee

Posted

Ale chudzina :( Dlaczego ona jest w takim stanie? Przepraszam, że pytam, ale nie czytam wątku na bieżąco... A na wcześniejszych zdjęciach wyglądała znacznie lepiej :(

Posted

koosiek napisał(a):
Ale chudzina :( Dlaczego ona jest w takim stanie? Przepraszam, że pytam, ale nie czytam wątku na bieżąco... A na wcześniejszych zdjęciach wyglądała znacznie lepiej :(

pochorowała się :( załapała jakiegoś syfa od Ramzesa pewnie...

ja juz sie pogubilam dlaczego lolex sie pochorowal..

aha - ja sie przypominam z rozliczeniem, kt jest 2 storny back...

Posted

Wcześniejsi opiekunowie pewnie uzupełnią :-) Lolka ma enteropatię białkogubną, słabo przyswaja białko z pożywienia. Nic straszliwie poważnego. Taki piesek karmiony jednak zwykłą karmą chudnie aż przestaje jeść. Lolka jest po takim strajku głodowym, który sobie zafundowała. Doprowadziły ją jej jelita do stanu "szkielet obciągnięty skórą". Diagnoza w porę, wielka praca Yumanji i weterynarza o to, żeby się pies sam nie zagłodził. Trzy tygodnie temu była już w dobrej formie, ale strasznie wychudzona. Teraz jest tylko lub aż - wychudzona. Pieski z tą przypadłością słabiej trawią, muszą mieć karmę z lekko przyswajalnym białkiem i niskim poziomem tłuszczu. Dieta z której ciężko jest utyć w kilka tygodni. Dopóki pies jest wychudzony, je dawkę sporo większą niż ta przewidziana na jego wagę i je kilka razy dziennie - żeby nie rozciągnąć żołądka. Leczenie takiego psiaka to po pierwsze reagowanie w porę - dłuższa biegunka lub brak apetytu w tym wypadku to nie przejściowe problemy a powody do szybkiej wizyty u weta. Idziemy kontrolnie jutro, jak co tydzień. Nasze pomiary wskazują, że pies przytył kilogram. Ja się cieszę z każdego grama :)

Posted

niefajne chorobsko dotknelo nasza Locie i dlatego bije poklony przed panciostwem:modla::modla: za to,ze dali dom suni wiedzac,ze jest chora i bedzie wymagac specjalnej opieki,wierze,ze za pare tygodni Lolcia zyska normalna wage:lol:

Posted

Sunia jest słodka i cudowna a taka choroba to na prawdę żaden problem, psy niestety czasem chorują i trzeba się z tym liczyć. Przynajmniej wiemy na co zwracać uwagę. Poza żarciem - rodzajem karmy i częstotliwością karmienia - żadnych kłopotów, żadnych. Piesek o samych zaletach, nawet z naddatkiem :-)

Posted

co napisac.....co napisac...........

LOLEX nawet nie wie,z e tutaj ja wszyscy kochają..ona sobie mysli, ze ma tylko TYCH DWOJE swoich...a tutaj jeszcze tyle milosci dla niej....

A my kochamy Pańciostwo, ze LOLEXA pokochało!
bo jak nie kochac takiego OZORA ;;;;coooooooo
i OCZU
ja sie na te oczy napatrzec nie moge...
a ona to len patentowany czy tak na zdjeciach wychodzi...bo chyba ciągle ziewa??CO?

Posted

mam takie wplaty:
195,00 od Agnieszki Siwik,
55,00 od aIMEZ,
220,00 od Loli,
byl tez w pierwszym m-u przelew na konto mojego bylego meza,chyba maja romans,ale w funtach,Lola bedzie pamietala ile,tm bylo troche wiecej niz 300 zl ,z tego co pamietam,bylo nierowno...
Lola na wyjsciu dostala synergal ,steryd i dwa zastrzyki z Catosalu do zrob w domu-63 zl
przedtem dostala antyb i niesteryd pzreciwzapalny w odstepie doby,to powinno byc na watku...moj wet pewnie juz nawet nie pamieta ,co to bylo,moze udaloby sie to znalezc...
to byl ten pierwszy raz,kiedy byla "niewyrazna" i myslelismy,ze ma jakas infekcje