anita_happy Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 lolalola napisał(a):wlasnie,ze nie wiem cioteczko pipeczko;) aaaaaaaaaaaa piekniejsza to juz byc nie moge;)heheheh no to sie złosc Quote
Lolalola Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Anita.............ja raczej nie otworze tych zdjec,jak juz wiesz.............moze wklej tu chociaz 2..............pewnie inne cioteczki tez by zobaczyly chetnie.............thanks:) Quote
kama210 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 wstawiaj wstawiaj ... monopolu na Lolkę nie masz ;) Quote
Lolalola Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 foty juz widzialam................................Lolcia chudzinka dalej:(,ale widac,ze czuje sie bosko w swoim domku:) co mowi wet?? dzieki za foty:) Quote
f-iga Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Wizyta u weta co tydzień :-) przynajmniej pies się nerwicy na jego widok nie nabawi. Niestety przy enteropatii z utratą białka nabieranie ciała trwa dosyć długo. Dieta zbilansowana, karmienie pod kontrolą lekarską (dawka dzienna sporo większa od przewidzianej na jej wagę). Suczka dobrze trawi, ochoczo pałaszuje porcje ale ma karmę z obniżoną zawartością tłuszczu z wysokim białkiem, do tego sporo biega i na razie przytyła tylko kilogram. Jest już jednak lepiej - to widać po komentarzach na spacerach. Już nie mamy "o losie jaki ten pies zabiedzony" a raczej "o, jaka szczuplutka, śliczna". Ot chart mokotowski. Teraz wystają tylko kości miednicy i żebra, kręgosłup już lekko otłuszczony. Wet daje jej jeszcze około trzech miesięcy na pełne odrobienie zaległości tłuszczowych. Quote
Lolalola Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 no to jestem juz spokojniejsza uffffffffff,czlowiek chcialaby wszystko bardzo szybko a czasem sie nie da i trzeba czasu.....wspaniale opiekujecie sie Lolka-szczesciara:)pani na salonach jak nic!!!! Quote
anita_happy Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 kama210 napisał(a):wstawiaj wstawiaj ... monopolu na Lolkę nie masz ;) też masz dostep do skrzynki :P wstawiaj...ja nie mam czasu po tyłku sie podrapac! buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Quote
anita_happy Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 f-iga napisał(a):Wizyta u weta co tydzień :-) przynajmniej pies się nerwicy na jego widok nie nabawi. Niestety przy enteropatii z utratą białka nabieranie ciała trwa dosyć długo. Dieta zbilansowana, karmienie pod kontrolą lekarską (dawka dzienna sporo większa od przewidzianej na jej wagę). Suczka dobrze trawi, ochoczo pałaszuje porcje ale ma karmę z obniżoną zawartością tłuszczu z wysokim białkiem, do tego sporo biega i na razie przytyła tylko kilogram. Jest już jednak lepiej - to widać po komentarzach na spacerach. Już nie mamy "o losie jaki ten pies zabiedzony" a raczej "o, jaka szczuplutka, śliczna". Ot chart mokotowski. Teraz wystają tylko kości miednicy i żebra, kręgosłup już lekko otłuszczony. Wet daje jej jeszcze około trzech miesięcy na pełne odrobienie zaległości tłuszczowych. jupaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa chart mokotowski dobre Quote
kama210 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [quote name='anita_happy']też masz dostep do skrzynki :P wstawiaj...ja nie mam czasu po tyłku sie podrapac! buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ... mam ale zapominam , że mam ... bo nie moja .. ... trzeba było tak od razu ... więc wstawiam dla wszystkich - Lolcię... Quote
_Goldenek2 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 No jest wyluzowana. To widać. Ale jednak musi koniecznie ciałka nabrać. Nie lubię spasionych psów, ale Lolitka jest straszny "szczupak". Quote
kama210 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 chudzina jeszcze, to prawda... a najważniejsze że trafiła na świetny domek, który robi wszystko żeby to uległo poprawie ... i moje ulubione ... Quote
_Goldenek2 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Normalnie cudo :). Wiem, że domek dba o Lolitkę. Dziękujemy domkowi :) Quote
anita_happy Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 [quote name='kama210']chudzina jeszcze, to prawda... a najważniejsze że trafiła na świetny domek, który robi wszystko żeby to uległo poprawie ... i moje ulubione ... moje tez!mojeeeeeeeeeeeeeee Quote
koosiek Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Ale chudzina :( Dlaczego ona jest w takim stanie? Przepraszam, że pytam, ale nie czytam wątku na bieżąco... A na wcześniejszych zdjęciach wyglądała znacznie lepiej :( Quote
anita_happy Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 koosiek napisał(a):Ale chudzina :( Dlaczego ona jest w takim stanie? Przepraszam, że pytam, ale nie czytam wątku na bieżąco... A na wcześniejszych zdjęciach wyglądała znacznie lepiej :( pochorowała się :( załapała jakiegoś syfa od Ramzesa pewnie... ja juz sie pogubilam dlaczego lolex sie pochorowal.. aha - ja sie przypominam z rozliczeniem, kt jest 2 storny back... Quote
f-iga Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Wcześniejsi opiekunowie pewnie uzupełnią :-) Lolka ma enteropatię białkogubną, słabo przyswaja białko z pożywienia. Nic straszliwie poważnego. Taki piesek karmiony jednak zwykłą karmą chudnie aż przestaje jeść. Lolka jest po takim strajku głodowym, który sobie zafundowała. Doprowadziły ją jej jelita do stanu "szkielet obciągnięty skórą". Diagnoza w porę, wielka praca Yumanji i weterynarza o to, żeby się pies sam nie zagłodził. Trzy tygodnie temu była już w dobrej formie, ale strasznie wychudzona. Teraz jest tylko lub aż - wychudzona. Pieski z tą przypadłością słabiej trawią, muszą mieć karmę z lekko przyswajalnym białkiem i niskim poziomem tłuszczu. Dieta z której ciężko jest utyć w kilka tygodni. Dopóki pies jest wychudzony, je dawkę sporo większą niż ta przewidziana na jego wagę i je kilka razy dziennie - żeby nie rozciągnąć żołądka. Leczenie takiego psiaka to po pierwsze reagowanie w porę - dłuższa biegunka lub brak apetytu w tym wypadku to nie przejściowe problemy a powody do szybkiej wizyty u weta. Idziemy kontrolnie jutro, jak co tydzień. Nasze pomiary wskazują, że pies przytył kilogram. Ja się cieszę z każdego grama :) Quote
_Goldenek2 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Wiemy Iga, że bardzo dbasz o Lolę.... ale ciotki by chciały cudów ;). A my wiemy, że rzeczy niemożliwe załatwiasz od ręki, a na cud musimy chwilę poczekać :):):) Quote
Aimez_moi Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 O Boziu.....jakbym Ramzia ogladala..... ja sie nie znam ale tym to chyba nie mozna sie zarazic....... Quote
f-iga Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Nie można, to taka cecha osobnicza. Na szczęście można całkiem przyzwoicie zaleczyć karmiąc długo i odpowiednio. Quote
Lolalola Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 niefajne chorobsko dotknelo nasza Locie i dlatego bije poklony przed panciostwem:modla::modla: za to,ze dali dom suni wiedzac,ze jest chora i bedzie wymagac specjalnej opieki,wierze,ze za pare tygodni Lolcia zyska normalna wage:lol: Quote
f-iga Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Sunia jest słodka i cudowna a taka choroba to na prawdę żaden problem, psy niestety czasem chorują i trzeba się z tym liczyć. Przynajmniej wiemy na co zwracać uwagę. Poza żarciem - rodzajem karmy i częstotliwością karmienia - żadnych kłopotów, żadnych. Piesek o samych zaletach, nawet z naddatkiem :-) Quote
anita_happy Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 co napisac.....co napisac........... LOLEX nawet nie wie,z e tutaj ja wszyscy kochają..ona sobie mysli, ze ma tylko TYCH DWOJE swoich...a tutaj jeszcze tyle milosci dla niej.... A my kochamy Pańciostwo, ze LOLEXA pokochało! bo jak nie kochac takiego OZORA ;;;;coooooooo i OCZU ja sie na te oczy napatrzec nie moge... a ona to len patentowany czy tak na zdjeciach wychodzi...bo chyba ciągle ziewa??CO? Quote
yumanji Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 mam takie wplaty: 195,00 od Agnieszki Siwik, 55,00 od aIMEZ, 220,00 od Loli, byl tez w pierwszym m-u przelew na konto mojego bylego meza,chyba maja romans,ale w funtach,Lola bedzie pamietala ile,tm bylo troche wiecej niz 300 zl ,z tego co pamietam,bylo nierowno... Lola na wyjsciu dostala synergal ,steryd i dwa zastrzyki z Catosalu do zrob w domu-63 zl przedtem dostala antyb i niesteryd pzreciwzapalny w odstepie doby,to powinno byc na watku...moj wet pewnie juz nawet nie pamieta ,co to bylo,moze udaloby sie to znalezc... to byl ten pierwszy raz,kiedy byla "niewyrazna" i myslelismy,ze ma jakas infekcje Quote
Recommended Posts