author Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 mam problem. pewnie znany wielu forumowiczom dlatego liczę na pomoc. mam od wczoraj dalmatyńczyka, ma 4 miesiące i upodobał sobie sikanie w domu. staram się stosować do wszystkich wskazówek i nie krzyczę na niego, nie wsadzam psa w siki. staram się żeby jak najwięcej czasu spędzał na dworze. niestety np teraz po powrocie z 3 godzinnego spaceru jak tylko wszedł to zsikał się w przedpokoju. za kazdym razem jak się załatwi łapie go i biegnę na dwór, ale mam wrażenie że pies się tylko tym stresuje i oczywiście nie kończy na dworze. macie może jakieś złote rady? albo wiecie ile czasu musi minąć zanim przestanie? Quote
Hanna 1 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Ja moją sunie wyprowadzałam po kilkanaście razy na dobę a też udało jej się zsikać w domu. Musisz wytrzymać bo takie są uroki szczeniaka. Będzie dobrze Łapinka od nas Quote
martaor Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Jeżeli pies nasika na dworze powinno się go nagrodzić smakołykiem i pochwalić. Quote
Martens Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Od wczoraj to tyle co nic; pies nawet nie zdążył poznać dobrze otoczenia, domu, Ciebie - a gdzie mowa o zachowywaniu czystości. Nagradzaj sikanie na zewnątrz, ignoruj to w domu; staraj się przebywać z psem na zewnątrz jak najwięcej. Quote
ASICAiBREGO Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Martens, tyle, że piesek jest już u koleżanki ponad 2 miesiące :) Jak by się jeszcze rada przydała, to: Sprawdzone, dobre i stare sposoby piania z zachwytu i pchania ciastek do dzioba za każde siku na dworze przynoszą dobre efekty, trzymaj się tego. Pies z założenia nie sika jak ma dupkę na podłodze posadzoną. Taki zabieg można zastosować z samego rana (ale do tego potrzebne dwie osoby najlepiej) Jedna osoba sadza szczeniola przed drzwiami i też generalnie sie zachwyca, że piesek tak ładnie siedzi i bla bla ciastka. A druga osoba się w tym czasie przygotowuje na spokojnie do wyjścia z domu. Powinno zadziałać jako rytuał. Quote
Martens Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 [quote name='ASICAiBREGO']Martens, tyle, że piesek jest już u koleżanki ponad 2 miesiące :) [quote name='author']mam od wczoraj dalmatyńczyka, ma 4 miesiące Ekhm... :eviltong: i 10 znaków Quote
Pies Pustyni Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 03-07-2010 21:18 ...napisal author Quote
Recommended Posts