mimi_91 Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Mam problem z moją roczną sunią. Zaczęło się od tego, że dostała biegunki podałam jej smectę niestety nie przeszło jej. Poszłam do weta tam dostała serię zastrzyków i na chwilę było ok. Jednak na 2 dzień od odstawienia zastrzyków znowu dostała rozwolnienia. Nie była to biegunka tylko załatwiała się 4-5 razy dziennie w dość dużych ilościach i kupa nie miała stałej konsystencji tylko była pół płynna. Znowu udałam się do weta i dostała doustny środek. Teraz jest lepiej. ( Dzisiaj odstawiam środek) jednak podczas czesania zauważyłam, że z jej odbytu wydziela się płyn. Jest on bezzapachowy i prawie bezbarwny. Powoduje, że Gajki włosy są tłuste w okolicach odbytu i na ogonie. Miał może ktoś taki przypadek ze swoim psem?? Nie wiem czego to może być objawem:shake: W poniedziałek idę do weta jeszcze raz i poproszę o wykonanie wszystkich badań tj krew, kał i mocz. Wet podejrzewa albo bakterię albo zespół jelita drażliwego i dlatego robię te badania. Quote
ewtos Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Zasugerowałabym badania w kierunku trzustki, opisane objawy wskazują na podrażnienie i upośledzone trawienie (amylaza trzustkowa). Quote
mimi_91 Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 Dziękuję. Zasugeruję wetowi i taką możliwość. Mogłabyś mi powiedzieć na czym polega leczenie tej choroby?? Co do wydzieliny z odbytu okazało się, że psina miała zatkane gruczoły okołoodbytowe. Po ich wyczyszczeniu ten problem znikł ;) Quote
I♥Torro Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Ja również polecam badanie trzustki... sunia może mieć coś nie tak... :] Quote
Recommended Posts