Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sylrwia napisał(a):
:shake: Ciekawe jak one znoszą te wszystkie durne pomysły właścicieli.:angryy:

Mi sie to kojarzy z wyborami małych miss w stanach...takie malutkie dziewczynki ubierają, czeszą i malują jak dorosłe kobitki...ohyda!!!!

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sylrwia']:shake: Powiesili biednego psa. Ciekawe za co? I co na to Straż dla Zwierząt i TOZ

A ten co taki kontuzjowany, że mu uszy w gips wsadzili;) A niby to zwierze ma byc na wystawie w dobrej kondycji a nie jakies po wypadku połamane:evil_lol:

A takich dziwnych kolesi różnego rozmiaru i koloru było pełno na wystawie.:hmmmm: Ciekawe jak one znoszą te wszystkie durne pomysły właścicieli.:angryy:

:megagrin: :megagrin: :megagrin: musze kiedys tak jednego z moich ubrac i pare fotek cyknac :megagrin: :megagrin: :megagrin:

PS. a te rozowe futerko przy bamboszach ... :evil_lol:

Posted

[quote name='gochgoch']dla uczczenia 100 strony wkleję pare fotek z Hugolowej młodości...takie ulubione różne...
a to wszystko za namowa mamybazyla

O Matyldo :mdleje:Ale ma garniturek a czapka i sandałki gdzie się zapodziały ????????:evil_lol: :evil_lol:

Posted

Nugatowa napisał(a):
O Matyldo :mdleje:Ale ma garniturek a czapka i sandałki gdzie się zapodziały ????????:evil_lol: :evil_lol:

no no Pani Mądralińska :mad::mad:
ten Twój to włochacz a malutki Hugol to miał zamszowe króciutkie, zupełnie niezimowie futerko....:angryy: trzebabyło ubrać dziecko na mróz!!!!!

się czułam jak z jorkiem...jak miał kwarantanne to go w dodatku na rece nosiłam....:megagrin::megagrin::megagrin:

Posted

Honey napisał(a):
:megagrin: :megagrin: :megagrin: musze kiedys tak jednego z moich ubrac i pare fotek cyknac :megagrin: :megagrin: :megagrin:

no to juz wiem co będzie hitem jak tylko szczeniaki się urodzą....wyobrazam sobie 8 psiaków w sweterkach. dziewczynki w różowych, chłopaki w błękitnych....:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Posted

OOOOOOOOOOO, widzę, że Hugolinek ma ubranko:razz:
Ostatnio wet mi powiedział, że powinnam kupić na zimę Bigolkowi (jest cały czas osłabiony po babeszjozie i dla jego bezpieczeństwa przydałby się taki kubraczek)

Czy to się sprawdza?
I czy jak psiak biegnie to mu się to nie zsuwa, nie przeszkadza?
No i ile taka kreacja kosztuje jeśli można wiedzieć?

Posted

probowalas takich metod? http://www.dogs.gd.pl/kliker/ -> jak nauczyc psa-> chodzenie na luznej smyczy.
a jak sie szkolicie wogole? nie jestem ortodoksem i nie rozpaczam, jesli psa sie szarpie, byle z glowa;)
aktualnie nie uzywam klikera, ale musze przyznac, ze sporo nim wypracowalam.
i do czego sie szkolicie (przepraszam, jesli pisalas:oops:)?

dlaczego Cie szarpie? otoczenie jest dla niego atrakcyjniejsze, smakol skupia go tylko na moment;) moznaby zezygnowac z kamienia w misce i dawac zarcie tylko podczas szkolenia.

a te mamuty z fotek kojarze, staly obok ringu flaciej mlodziezy:)

Posted

[quote name='bigos']

OOOOOOOOOOO, widzę, że Hugolinek ma ubranko:razz:
Ostatnio wet mi powiedział, że powinnam kupić na zimę Bigolkowi (jest cały czas osłabiony po babeszjozie i dla jego bezpieczeństwa przydałby się taki kubraczek)

Czy to się sprawdza?
I czy jak psiak biegnie to mu się to nie zsuwa, nie przeszkadza?
No i ile taka kreacja kosztuje jeśli można wiedzieć?

Kasiula to jest fotka z poprzedniej zimy kiedy Hugolek był malusi i miał cieniutkie futerko.
Sweterek uszyła moja mama z polarku...z reszta były dwa, bo szybko wyrósł...
Nic mu się nie zsuwało..nie przeszkadzało...i miał nawet golfik...

Posted

gochgoch napisał(a):
no to juz wiem co będzie hitem jak tylko szczeniaki się urodzą....wyobrazam sobie 8 psiaków w sweterkach. dziewczynki w różowych, chłopaki w błękitnych....:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Dobry pomysl !!! :lol:
Przeciez to srodek zimy bedzie, a to 'francuskie pieski' ! :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

gochgoch napisał(a):
Kasiula to jest fotka z poprzedniej zimy kiedy Hugolek był malusi i miał cieniutkie futerko.
Sweterek uszyła moja mama z polarku...z reszta były dwa, bo szybko wyrósł...
Nic mu się nie zsuwało..nie przeszkadzało...i miał nawet golfik...

sama powiadasz:hmmmm:na rzepki????
a ja mam kawał zbędnego polarku, więc mogę cosik uknuć:knuje:

Posted

bigos napisał(a):
sama powiadasz:hmmmm:na rzepki????
a ja mam kawał zbędnego polarku, więc mogę cosik uknuć:knuje:

no...
na klatce z przodu był pas gumowy i pod brzuszkiem też zapinany na rzep. na większego psiaka mogłyby być np. dwa paski... z reszta se zobacz w sklepie jaki ma kształt...ważne zeby nereczki mialy ciepło

Posted

[quote name='wiq']probowalas takich metod? http://www.dogs.gd.pl/kliker/ -> jak nauczyc psa-> chodzenie na luznej smyczy.
a jak sie szkolicie wogole? nie jestem ortodoksem i nie rozpaczam, jesli psa sie szarpie, byle z glowa;)
aktualnie nie uzywam klikera, ale musze przyznac, ze sporo nim wypracowalam.
i do czego sie szkolicie (przepraszam, jesli pisalas:oops:)?

dlaczego Cie szarpie? otoczenie jest dla niego atrakcyjniejsze, smakol skupia go tylko na moment;) moznaby zezygnowac z kamienia w misce i dawac zarcie tylko podczas szkolenia.

a te mamuty z fotek kojarze, staly obok ringu flaciej mlodziezy:)

na razie chodzimy z Hugolem na szkolenie. sami nie mamy niestety takich umiejetnosci i wolimy robic to pod dyktando trenera.
o klikerze troche czytałam..ale to chyba zostawimy na potem..
on szarpie tak jak to wszystkie książki opisują: ewidentnie po to , żeby mnie czuć na końcu linki. on mnie chce wyprowadzać i pilnowac.
na poczatku bylismy trochę podłamani, ze nie potrafimy dać sobie rady, ale teraz wygląda na to, że się poprawia....

Posted

Honey napisał(a):
Gochgoch, opinia opinią, a Ty sie kieruj wlasnymi odczuciami.
Moze po kolejnych lekcjach przekonasz sie do jego metod. I tego Ci zycze.
Ale jezeli nie - zrezygnuj i poszukaj kogos innego. Naprawde od serca Ci radze, widzialam psy zniszczone przez ludzi majacych najlepsze referencje, bo trafil im sie akurat inny, bardziej wrazliwy czy odmiennie reagujacy egzemplarz, a oni do wszystkich psow sztampowo podchodzili.
Poprostu obserwuj, wyciagaj wnioski i... pytaj. Jak Ci cos nie bedzie pasowalo, pytaj prowadzacego dlaczego to robi i jaki efekt chce osiagnac.
Powodzenia !

Droga Kasiu!
Wiem, że tarz nie masz do tego głowy...ale napiszę...
Jesteśmy po drugich zajeciach w szkole Hugola i wszystkie moje watpliwości są już rozwiane. Tym razem było inaczej. Może wtedy jakos wyjątkowo żle..
Tym razem pan trener był bardzo ok. Wszystko szczegółowo tłumaczył, jak coś nie wychodziło tłumaczył dlaczego, każdemu poswięcał czas...Wszystko było klarowne i profesjonalne. Na prawdę jestem zadowolona. Na koniec powiedział nam, że to fajny pies i będziemy z niego zadowoleni. (to pewnie tez dobrze wpłynęło na nasze samopoczucie...) Rzeczywiście tym razem nie miałam się do czego przyczepić.
Jutro następne zajęcia. Juz się cieszę.
(wiedz jednak, że moja czujność nie została uśpiona)

Pozdrawiamy i czekamy na maleństwa!!!

Posted

a teraz pokaże to co mnie najbardziej zastanowiło na tej wystawie wielkiej...skąd się wzięli??? jest ich mnóstwo!!!!!
kazdy w garniturku, elegancki , wymuskany jak ich psy...czeszą je, pieszczą całują...biegaja w pląsach...
byłam w szoku :crazyeye:
kiedyś takimi pieskami zajmowałys się głównie paniusie...plotły im warkoczyki itp...
teraz oni...

Posted

witaj
mnie td nie przekonuje zupelnie, ale masz wlasne zdanie.
najwazniejsze, zebyscie dogadali sie z Hugolem;)
co do trenera - sama chetnie gdzies bym sie wybrala (znow;)), bo czuje(wiem:evil_lol:), ze mase bledow robie.
swietne fotki!
na jakich ustawieniach robisz? mnie malo wyszlo:angryy:

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Gosiu TEN pan to ABSOLUTNIE MÓJ TYP !!!
Czyż on nie jast fantastyczny ??? :evil_lol:

Oj prawdziwy twardziel !!!!!!!! Masz racje Haniu :cool3::cool3:
To co pisze Gosia to najprawdziwsze prada!!! Tych panów jest coraz więcej... Ale zauważcie jacy oni są wymuskani ...

Posted

mamabazyla napisał(a):
Oj prawdziwy twardziel !!!!!!!! Masz racje Haniu :cool3::cool3:
To co pisze Gosia to najprawdziwsze prada!!! Tych panów jest coraz więcej... Ale zauważcie jacy oni są wymuskani ...

Pan jest boski!!! idealnie pasuje do niego ten potworek, choć nie jestem pewna czy nie prezentowałby się jeszcze piękniej z yorkiem :evil_lol:

Posted

[quote name='gochgoch']

ci to równocześnie tapirowali jedną panią...chyba tym samym grzebieniem..a psu prostownicą po uszach....:-o

no i dla kontrastu ten pan....

Buhahahahahhahaha :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: Padłam....
Gośka teraz mnie odklejaj z parkietu

Posted

wiq napisał(a):
witaj
mnie td nie przekonuje zupelnie, ale masz wlasne zdanie.
najwazniejsze, zebyscie dogadali sie z Hugolem;)
co do trenera - sama chetnie gdzies bym sie wybrala (znow;)), bo czuje(wiem:evil_lol:), ze mase bledow robie.
swietne fotki!
na jakich ustawieniach robisz? mnie malo wyszlo:angryy:

kurcze widzisz sama nie wiem jak to z tym td jest. niby mi się wszystkie elementy 'książkowe' potwierdzają...mimo to
zaczyna wyglądać na to, że się coś nam uda zrobić..szczególnie, że nie jesteśmy ekspertami w dziedzinie szkolenia..polegamy na książkach i trenerze naszym nowym.. on też twierdzi, że Hugol to dominant, ale nie tragiczny - skłonny do współpracy :p

a fotki robiłam po prostu na wysokiej czułości...ważna też jest jakość i jasność obiektywu, no i balans bieli...a kiedy sie robi w tym tempie dobrze robic na półautomacie.