Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piękne fotki :D Spacer konno z wyżełkiem przy boku - to moje niezrealizowane marzenie - z powodu mojego wyżła który na takich spacerkach koniecznie chciał siedzieć ze mną w siodle :diabloti:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gonek']Piękne fotki :D Spacer konno z wyżełkiem przy boku - to moje niezrealizowane marzenie - z powodu mojego wyżła który na takich spacerkach koniecznie chciał siedzieć ze mną w siodle :diabloti:

Czy wszystkie galeryjne wyżły mają końskie kuku na muniu ??? Oprócz Hugonka oczywiście :p
Gosiu ? Gdzie się podziałaś ???

Posted

HankaRupczewska napisał(a):
Czy wszystkie galeryjne wyżły mają końskie kuku na muniu ???

:lol::lol::lol::lol: mój to ma nie tylko końskie :evil_lol:

Posted

[quote name='an3czka']Świetne!:multi:
Kiedyś jakiś koń sięgał głową na nasz teren, po liście rosnące na drzewie. Basco go opieprzył i liście zjadł sam:evil_lol:

:roflt::roflt::roflt::roflt:
co za charakterek...niezły ten Basculec!!!!!!!!!!!!!!! taki twardziel! Hugo w sumie to bardziej się boi niż kogoś ustawia..do teraz jeszcze potrafi spieprzyćkiedy coś szczeknie (mimo, że tego prawie nie widać...):cool3:

Posted

[quote name='mamabazyla']

Oj jak zazdroszczę!!!!!! Ostatni raz siediałam w siodle ... hmmm z pięć lat temu... ;(

to może czas nadrobić zaległości zamiast mi tu z zazdrostkami skakać....:cool3::cool3:

Posted

[quote name='Patka']

boska boska boska :loveu: :cool3: Myslę, ze konie paradoksalnie mniej sie boją dużych psów (pare razy juz to miałam okazję zaobserowować) na Lilith reagowały dziwnie ona kocha konie ten zapach ale krowy chce gonic :lol: chyba w celach obiadowych :evil_lol:

hm...Hugol miał bliskie spotkanie z krową tylko raz...nie wiem w jakich celach..bardziej chyba poznawczych.:evil_lol:A wyglądało to tak:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

anetta napisał(a):
:mdleje: REWELACYJENE! :mdleje:
:loveu::loveu::loveu::loveu:
Na ostatnim jezyk mu do kolan siega :evil_lol:

Jakże mi miło, że wpadłaś do nas ... coś długo Cię nie było.....
no i cieszę się, że się podoba! :cool3:

Posted

Gosiu, czy przypadkiem nie wpadłaś w sidła ???

Hanna Czepialska :p

Haniu Czepialska i mamobazyla! PROSZĘ O SPOKÓJ!!!!!!!!!!!!!!
Mimo wszystko baaardzo miło Was widzieć!!!!!!!

A w sidła....hmmm...jakiś czas temu ...owszem...niejedno sidło....:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

gonek napisał(a):
Piękne fotki :D Spacer konno z wyżełkiem przy boku - to moje niezrealizowane marzenie - z powodu mojego wyżła który na takich spacerkach koniecznie chciał siedzieć ze mną w siodle :diabloti:

Wiem coś o tych marzeniach....mój poprzedni piesek chciał mi rudą pożreć!!!!! A ja zawsze chciałam żeby się dogadali.................:-(
No i teraz na reszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale czeka nas jeszcze sporo pracy do pełni szczęścia. Musimy sie uczyć równania do konika i takich tam różnych spraw...

Posted

Czy wszystkie galeryjne wyżły mają końskie kuku na muniu ??? Oprócz Hugonka oczywiście :p
Gosiu ? Gdzie się podziałaś ???

Haneczko jak miło, że o mnie pamietasz...( i to w mojej galerii:-D)
Ja właśnie powróciłam z zagranicy...:cool3::cool3::cool3: Taka mała wycieczka łikendowa...

Posted

[quote name='gochgoch']Luthien!!!!! Nie uważałaś na lekcjach!!!!!!!!!!!!! :mad::mad:Już dawno przedstawiałam rudą...:loveu:
ups:oops: :oops: :oops:

to teraz kilka pytań:evil_lol:

Jaka rasa?
Ile kosztowala?

Możesz tak na niej jeżdżić po ulicach/parkach itd.? Sa jakieś przepisy dotyczące jazdy konnej w miejscach publicznych? A jak narobi na jezdni?:evil_lol:

Posted

[quote name='*luthien*']ups:oops: :oops: :oops:

to teraz kilka pytań:evil_lol:

Jaka rasa?
Ile kosztowala?

Możesz tak na niej jeżdżić po ulicach/parkach itd.? Sa jakieś przepisy dotyczące jazdy konnej w miejscach publicznych? A jak narobi na jezdni?:evil_lol:

W sumie to klaczka Rasy Wielkopolskiej , bo takiej krwi ma połowę, ale reszta to przodkowie arabscy i angloarabscy.
Jeśli chodzi o jazdę po ulicach to ja tylko przemykam nad jezioro taką krótką dróżką rowerową i zawsze staram się jechać trawiastym poboczem, żeby właśnie nie zafajdać ewentualnie. Nie wiem jakie są przepisy na ten temat.

Parku u nas nie ma tylko las, a tam są wyznaczone ścieżki dla koni (chociaż ja nie bardzo lubie..wolę sama decydować gdzie biegamy....chyba ryzykuję mandatem).

Posted

gochgoch napisał(a):
Ja właśnie powróciłam z zagranicy...:cool3::cool3::cool3: Taka mała wycieczka łikendowa...

A gdzie bylas ? I jaka tam byla pogoda ? :cool3:

Posted

[quote name='gochgoch']hm...Hugol miał bliskie spotkanie z krową tylko raz...nie wiem w jakich celach..bardziej chyba poznawczych.:evil_lol:A wyglądało to tak:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Cześć GochGochu :multi:

No nie mogę....

Posted

[quote name='gochgoch']W sumie to klaczka Rasy Wielkopolskiej , bo takiej krwi ma połowę, ale reszta to przodkowie arabscy i angloarabscy.
Jeśli chodzi o jazdę po ulicach to ja tylko przemykam nad jezioro taką krótką dróżką rowerową i zawsze staram się jechać trawiastym poboczem, żeby właśnie nie zafajdać ewentualnie. Nie wiem jakie są przepisy na ten temat.
Parku u nas nie ma tylko las, a tam są wyznaczone ścieżki dla koni (chociaż ja nie bardzo lubie..wolę sama decydować gdzie biegamy....chyba ryzykuję mandatem).
dzięki za odpowiedzi :)
Ja widzialam w jakiejs ksiazce jak 2 konie przechodzily na swiatlach razem z przechodniami (w miescie).
I ile razy w tygodniu na nim jezdzisz:p

Posted

[quote name='Honey']A gdzie bylas ? I jaka tam byla pogoda ? :cool3:

Byłam w Berlinowie i było bezdeszczowo, ale baaardzo zimno!!
Widzę, że problemy pogodowe dominują i nie chcemy żeby inni mięli lepiej...? :megagrin:

[quote name='Nugatowa']Cześć GochGochu :multi:

No nie mogę....

Ja też nie mogłam.....:evil_lol:

[quote name='Daga_i_Oskar']
Hahaha czyżby Hugonkowi się duża DALMATYNKA nie spodobała :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

nie bardzo wiedział co to jest...chciał podejść, ale się bał...a ona też się zbliżała czase, a wtedy odskakiwał...
najlepsze, że dziś też nam się podobna sytucja zdażyła....:lol::lol: tym razem krowa nawet się w jego stronę rozpędzała..:crazyeye:nie mięliśmy pewności czy łańcuch ją zatrzyma....

[quote name='*luthien*']dzięki za odpowiedzi :)
Ja widzialam w jakiejs ksiazce jak 2 konie przechodzily na swiatlach razem z przechodniami (w miescie).
I ile razy w tygodniu na nim jezdzisz:p

hmmmmm.....nie próbowałam.....:p

Posted

bigos napisał(a):
Witajcie podróżnicy:hand:

ABC zaliczone?

hej Bigoski!
hmmm...pierwsza lekcja była....
na razie wiemy, że z naszym psem nie będzie łatwo bo to dominant...
ale ogólnie mam mieszane uczucia...na razie.:roll:

A jak nowe mieszkanko?

Posted

gochgoch napisał(a):
hej Bigoski!

A jak nowe mieszkanko?

A te mieszane uczucia czego dotycza? szkoly, metodyki nauczania?

Posted

gochgoch napisał(a):
hej Bigoski!

A jak nowe mieszkanko?

Dlaczego mieszane?
Co Wam dokładnie p. Lisiecki powiedział?

A do nowego mieszkanka zapraszam:p
Zakupiłam nawet wczoraj kanapę co by było na czym siedzieć:razz:..i wypić wieczorne winko:p