andzia69 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Na prosbę koleżanki z innego forum - psiowego - zakładam ten wątek - o ile go nie ma... cytuję: We Wrocławiu TOZ odebrał pewnej pani koty. Na razie kilka, do odebranie pozostało jeszcze kilkanaście [IMG]http://www.amstaff-pitbull.eu/images/smilies/icon_eek.gif[/IMG] Pozwolę sobie zacytować info jakie otrzymałam: [B]Koty ze skandalicznych warunków,zapchlone,zarobaczone,zakleszczone,koci katar itd. W załączniku zdjęcia,to zobaczycie jak mozna żyć na 2 pietrze w bloku. [IMG]http://i489.photobucket.com/albums/rr255/maximuskennel/Zdjecie0238.jpg[/IMG] [IMG]http://i489.photobucket.com/albums/rr255/maximuskennel/P6240069.jpg[/IMG] Mniejsza z tym,kotów było 8,dwa niestety nie przeżyły,dwa maja domy,zostały 4. Piszę do Was bo może ktoś się chce zakocić, bądź dokocić, może jakiś znajomy szuka kota [IMG]http://www.amstaff-pitbull.eu/images/smilies/icon_e_wink.gif[/IMG] Dwa kocury i dwie kotki,skrócony opis : 1.Kocur rudy z dłuższą sierścią- lat około 5-6,zagłodzony,nie wykastrowany z powodu złego stanu zdrowia.Ale twarda sztuka i pewnie się wykaraska.Oswojony i kontaktowy. [IMG]http://i489.photobucket.com/albums/rr255/maximuskennel/kocur_rudy_dlugo.jpg[/IMG] 2.Kocur rudy (może mu dłuższa sierść urośnie)- młody dupek,już kastrat,reszta jak u kolegi wyżej. [IMG]http://i489.photobucket.com/albums/rr255/maximuskennel/kocur_rudy_krotk.jpg[/IMG] 3.Kotka trikolor - tez raczej młodsza niż starsza,po sterylce aborcyjnej,troszkę wycofana ale czyni postępy. Kocica się przełamuje,fajny sierściuch z niej będzie. [IMG]http://i489.photobucket.com/albums/rr255/maximuskennel/kocica_tri.jpg[/IMG] 4.Kocica biało-ruda - również po sterylce aborcyjnej,miła,kontaktowa,w skrócie fantastyczny kot na kolanka, piękna, bardzo wdzięczna [IMG]http://www.amstaff-pitbull.eu/images/smilies/icon_e_smile.gif[/IMG]. [IMG]http://i489.photobucket.com/albums/rr255/maximuskennel/kocica_bialo-ruda_2.jpg[/IMG] [IMG]http://i489.photobucket.com/albums/rr255/maximuskennel/kocica_bialo-ruda.jpg[/IMG] Kotów zostało tam ok 15-16,część długowłosych, część nie, piękne koty. Koty zagłodzone i ledwo człapiące. Planujemy odebrać w najbliższym czasie kobiecie wszystko co ma 4 łapy, zanim skończą jak reszta kotów mnożona przez długie lata, potrzebujemy miejsca żeby umieścić resztę. Kociaste są po przeglądzie weterynaryjnym, wracają do zdrowia. Bardzo proszę,popytajcie znajomych,może akurat... Kontakt w sprawie adopcji : [COLOR=#BF0000]Inspektor TOZ Joanna Kleszcz 726-905-566 Paweł 883-922-126[/COLOR][/B] Quote
Gamba Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Hej, A miałem sie brać za zakladanie wątku,już nie muszę :) Dzięki śliczne Koty nadal są do adopcji,w kolejce do odebrania czeka ich jeszcze jakiś 15.Trzeba się spieszyć zanim poznikają bądź nie przeżyją.Warunki ich życia są tragiczne (chociaż to i tak za mało powiedziane ).Koty sa przepiękne,długowłose kocury i kotki,krótkowłose buraski,rudzielce i inne. Pani jest zbieraczko-rozmnażaczko-kolekcjonerką,zdecydowany przeciwnik sterylizacji. Nastepnym razem nie obejdzie sie bez interwencji policji. Ta czwórka pomału zaczyna wychodzić na prostą :) Quote
lolka Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 jesoo jeszcze 15 :( ........ a jest szansa zdobycie jakimś cudem fotek tej piętnastki, tak chociaż zbiorowo aby było wiadomo co to za kociaki? ......w ciemno ciężko znaleźć cokolwiek, nawet DT ... bardzo mi szkoda tych futer.... Quote
Gamba Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Pani jest na nas uczulona,nienawidzi nas z całego serca,także narazie zdjęć nie będzie.Dopiero jak koty bedą odebrane. Z tego co pamiętam są tam min 3 rude długowłose kocury,jeden maluch długowłosy rudzielec,kotka długowłosa tri,kotka długowłosa szylkretka,kotka która sie nie pokazała,podobno sierśc też długa,szylkretowa kocica krótka,min 2 krótkowłose buraski,coś czarnego z długą sierścią.Tyle pamiętam.Trzeba pamiętać,że liczba kotów które tam są może być większa. Wszystko zapchlone,niedoożywione,zarobaczone,istnieje spore prawdopodobieństwo,że kocice sa w ciąży tak jak dwie zabrane w pierwszej partii. Quote
lolka Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Gamba a to są dzikuski?.........widzisz to życie jest okrutne, a ludzie w większości to snoby .....u nas w schronisku kotów/burasków całe wiaderka a nikt ich nie chce.....ale tylko pojawi się długowłosy i od razu rezerwacja....... Quote
Gamba Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Koty są oswojone,miłe i towarzyskie.Te które sa na zdjęciach nie sprawiają żadnych kłopotów.Z resztą ktora przyjedzie może być różnie ale nie przewidujemy wiekszych problemów. Z ludźmi zawsze tak było,jak coś jest nie za często spotykane to ustawiają sie kolejki,chociaż teraz i rude koty zaczeły wypadać z łask.Ehhh... Quote
Gamba Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Tak jak w poprzednich postach kociastych jest 4 ( dwa kocury i dwie kotki ). Dzisiaj cała czwórka była w SPA. Są czyściutkie,pachnące,maja wyczyszczone oczka z resztek zaschnietej ropy,wyczyszczone uszy i poobcinane pazurki,full serwis.Cala czwórka zniosła kąpiel bardzo dzielnie,biala-ruda kocica byla zachwycona,że zajmuje nią się tyle osób.Kota świetna tak jak i pozostala trójka.Bardzo kontaktowe i przyjacielskie,każdy kuwetowy.Potrzeba domów stałych bądź dobrych tymczasów,aby reszta ktora tam została mogła zacząć normalne życie.Będzie ich dość sporo,bo jakieś 15 to minimum. Oświęcimek grzeje dziś dupkę w świetnym domku stałym,drugi kociak na dniach też do takowego idzie. Na dniach postaram sie podesłać nowe zdjęcia kociastych. Co do kobiety odpowiedzialnej za ich stan to hmm...jeszcze przyjdzie nam się z nią niestety zobaczyć. Pozdrawiam Paweł Quote
demi Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 ooo moje kociamberki BARDZO dziekuje Wszystkim za pomoc! Dziś wyślę Pani z Łodzi zdjecia kociaków po wizycie w SPA Mam nadzieję, ze tu wrzuci jak nie to w wolnej chwili coś umieszczę. I tak dw. to tricolorka na dniach jedzie do nowego domu, do moich znajomych! Quote
andzia69 Posted July 8, 2010 Author Posted July 8, 2010 Demi - jak będziesz miała zdjecia jakieś dodatkowe to wklej na wątek - dobrze? kociaki powinny chyba szybko znaleźć domki...tak myślę... Quote
demi Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 andzia69 napisał(a):Demi - jak będziesz miała zdjecia jakieś dodatkowe to wklej na wątek - dobrze? kociaki powinny chyba szybko znaleźć domki...tak myślę... tez tak myślałam.... Dzis wkleje na pewno wiecej zdjec Quote
Bazyliszek Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 A co z resztą kiedy następna partia będzie odebrana? Quote
Neigh Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Dzień dobry.... Co jest z tym Wrocławiem:-)? Moja Cleo (pseudohodowla 30 niby persów ) jest z Wrocka, Dakota ( ruda kicia na tymczas u mnie zamieszkała u Ronji ) też z Wrocka..... Ale do rzeczy - jakoże powszechnie wiadomo o mojej słabości do wszystkiego co rude - uprzejmie informuję, że ostatnia trójka moich Powodzian Tymczasowych znalazła już domy. Mam natomiast w zanadrzu jeden dom dla kota - rudego, tricolora itp ( moze być kotka, długowłosy by pewnie rzucił na kolana. Kot nie moze być bardzo wiekowy, ale myślę, ze spoko wodza młody by przeszedł ). Noo jeśli po sterylce lub kastracji to tym lepiej!!!! Ale ciachnąć to zawsze można. Także jakby co......służę kontaktem. Quote
Neigh Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Dokładnie tak. Kiedyś szaleli na punkcie rudych.........a teraz jak to już na 3 wątku piszę - nabrali, namnożyli i cudnie jest...... W tym roku wszyscy pytają o buraskowe whiskaski itp. Latem to w ogole trudno o domy dla kotow do dorosłych, bo sobie można kociaków wiadrami nabrać......tiaaaaaa Quote
Gamba Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Witajcie, U kociaków male zmiany Kotka tri pojechała do DS,ludzie mili i sympatyczni,bedzie miala dziewczynka dobrze.Jutro a raczej juz dziś przychodza ludzie oglądać kocicę biało-rudą,jeśli wszystko pójdzie dobrze już w sobote będzie grzała tyłek w nowym domu. Jeszcze chłopcy czekaja na dom. postaram sie wkleić nowe fotki,wygladaja już zdecydowanie lepiej,chociaż jeszcze troche czasu zajmie im dojście do doskonałości Pozdrawiam Paweł Quote
Gamba Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 [quote name='Bazyliszek']A co z resztą kiedy następna partia będzie odebrana? Reszta przyjedzie dopiero gdy te znajdą dom.Sprawa nie jest taka prosta,bez policji pewnie sie nie da.Zdecydowanie nie należymy do osób z których widoku pani J. się ucieszy :) Dzień dobry.... Co jest z tym Wrocławiem:smile:? Moja Cleo (pseudohodowla 30 niby persów ) jest z Wrocka, Dakota ( ruda kicia na tymczas u mnie zamieszkała u Ronji ) też z Wrocka..... Ale do rzeczy - jakoże powszechnie wiadomo o mojej słabości do wszystkiego co rude - uprzejmie informuję, że ostatnia trójka moich Powodzian Tymczasowych znalazła już domy. Mam natomiast w zanadrzu jeden dom dla kota - rudego, tricolora itp ( moze być kotka, długowłosy by pewnie rzucił na kolana. Kot nie moze być bardzo wiekowy, ale myślę, ze spoko wodza młody by przeszedł ). Noo jeśli po sterylce lub kastracji to tym lepiej!!!! Ale ciachnąć to zawsze można. Także jakby co......służę kontaktem. Masz dobra rękę do wroclawskich rudzielców,wysłac kolejne dwa priorytetem do Ciebie ? :evil_lol: Nie można przeca siedzieć w chalupie bez rudego kota :cool3: A na poważnie z przyjemnościa skorzystalibysmy z kontaktu dla rudzielca.A nóż widelec zakochają się w którymś z żarowców.Oertę zawsze można przedstawić :).Zostaly dwa chłopy,jeden z jajami,drugi bez.Myśle,że problemu z ciachnięciem bimbałków nie będzie tylko,że skurczybyk nadal troszkę charczy. Dokładnie tak. Kiedyś szaleli na punkcie rudych.........a teraz jak to już na 3 wątku piszę - nabrali, namnożyli i cudnie jest...... W tym roku wszyscy pytają o buraskowe whiskaski itp. Latem to w ogole trudno o domy dla kotow do dorosłych, bo sobie można kociaków wiadrami nabrać......tiaaaaaa A na następny rok w modzie będą białe w różone ciapki,fajnie jeszcze z kokardką na ogonie:evil_lol: Quote
Gamba Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Neigh Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Jennnnnnnnny klony - jak dogo kocham:-). Zakładam, że spokrewnione.... Nooo dobra to ja tym chętnym poślę kandydatów. Niech sobie podziwiają z pełną świadomością zasług, jakie przed nimi lec mogą......np. konkurencja w tuczeniu kota. One tam wszystkie takie super odżywione? Śmiem twierdzić, ze w piwnicy by miały większe szanse..... Różowe w ciapki powiadasz? Ano możliwe. Mnie już nic nie zdziwi - ostatnio dopominam się zrobienia wstępnej selekcji wśród potencjalnych ds ( koleżanka co robi ogłoszenia posyła na drzewo idiotów na 1 rzut oka)..... bo ja za długo już w tym siedzę i sie deczko hmm nooo niemiła zrobiłam. Pytania dziwne zadaję np. czy pan/pani odróżnia psa od kota... Nooo dobra pożartowaliśmy - rozsyłam tych malowańców....... Quote
Neigh Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/1890...acyjne-horrory .......kotów nie widziałam, płci nie znamy, wieku nie znamy:smile: zdjęć na razie nie ma.......naprawdę ciekawie sie zapowiada powyższy wątek To Wam tak dla niemal rozrywki wkleiłam - polecam w chwilach nudy Quote
demi Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Tak, kontakt sie przyda:) I Neigh wszystkie niedość, ze z Wro, to i ode mnie:P tak jak te...:) Quote
Neigh Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 To akurat czysta przyjemność, że od Ciebie:-) A wiecie, ze to wszystko dlatego, że JA zawsze marzyłam, żeby mieć rudego kota? i co? I nie mam.... Mam to co mi zostało, bo za długo domu szukało.......oho rymuję wiec się z dogo ewakuuję ps. Państwu zdjecia posłałam odpowiedzi się na razie nie doczekałam... Quote
Neigh Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Póki inni śpią - to ja się pochwalę tym co wiem:-) Otóż dwa rude kocury poszły w pakiecie:-) - stwierdzono, że dobrze poszły. Pozostała jedynie biało - ruda kicia. Jest też nowa dostawa - ale o tym już bardziej poinformowani:-) Quote
andzia69 Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 Neigh napisał(a):Póki inni śpią - to ja się pochwalę tym co wiem:-) Otóż dwa rude kocury poszły w pakiecie:-) - stwierdzono, że dobrze poszły. Pozostała jedynie biało - ruda kicia. Jest też nowa dostawa - ale o tym już bardziej poinformowani:-) to jestes chociaż dobrze poinformowana:):) ja prosiłam, zeby mnie informować gdyby cos się zmieniło, zebym mogła pisac...no ale jakoś nikt nie chce mi nic powiedziec:( Quote
Neigh Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 andzia69 napisał(a):to jestes chociaż dobrze poinformowana:):) ja prosiłam, zeby mnie informować gdyby cos się zmieniło, zebym mogła pisac...no ale jakoś nikt nie chce mi nic powiedziec:( Widać jestem bardziej upiardliwa i mam ku temu pewne powody. Ale się nimi na prawo i lewo nie chwalę....;-) Quote
Recommended Posts