lepszy_kosa Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Dziś znalazłem w POZNANIU, na Osiedlu Bajkowym dużego czarnego psa. Miał na sobie czerwoną obrożę, a pod nią drugą przeciwpchelną. Psa zaprowadziłem do schroniska dla zwierząt na ulicy Bukowskiej. Jutro postaram się go odwiedzić i zrobić zdjęcia. Dowiem się również czy ma wszczepionego czipa. Pies jest łagodny, bez problemu szedł na smyczy i reagował na polecenia. Uszy czyste, zęby zadbane. Jutro uzupełnię post o zdjęcia. Quote
lepszy_kosa Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 Pies miał czipa. Właścicielka odebrała go dziś rano. Temat nieaktualny. Quote
MonikaP Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Sądzę, że wiem, o jakim psie piszesz. Właścicielka zasługuje na bliższy kontakt ze Strażą Miejską. Tego psa widuję regularnie od paru lat - jest po prostu wypuszczany luzem na całe dnie, albo jego właścicielka nie dba o zabezpieczenie swojego ogrodu i pozwala mu uciekać. Widziałam ją z tym psem na smyczy może raz czy dwa razy i żałuję bardzo, że nie podeszłam i nie nagadałam jej porządnie. Quote
conceited Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Tez wiem o ktorego chodzi. On wyglada jak by sie zawsze spieszyl.:) Ciagle chodzi luzem po osiedlu. Quote
MonikaP Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Wydaje mi się, że kiedyś miał adresówkę..., ale może właścicielka zdjęła ją z obroży, bo ciągle ktoś do niej w sprawie psa dzwonił... Quote
lepszy_kosa Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 tym razem adresówki nie było :( pies tym razem nigdzie się nie śpieszyła, raczej wyglądało to na błąkanie się :( jeśli potwierdzi się, że ponownie będzie luzem chodził po okolicy poproszę o pomoc straż miejską. Szkoda psa, który jest bardzo fajny. Quote
conceited Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Nie wiem czy o tym samym psie mowa, bo wczoraj znow go widzialam - biegl radosnie wzdluz Brzechwy. Czarny, wysoki pies (ale chyba obroza byla czarna - przejezdzalam autem i dokladnie nie widzialam). Ta baba jest niepowazna. Quote
MonikaP Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 To już chyba recydywa... Widziałam parę dni temu ogłoszenia mówiące o tym, że widziano biegającego luzem czarnego psa w czerwonej obroży... Quote
GoniaP Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 To Was nieco oświecę ;) Po osiedlu Bajkowym biegają luzem 3 czarne psy ;) 1 jest duży, cały czarny z siwiejącym pyszczkiem i z ciemną obrożą, mieszka na Szeherezady. 2 również jest duży, prawie cały czarny z wyjątkiem kilku małych białych znaczeń, ma czerwoną obrożę mieszka niedaleko RENY. Właścicielka pożal się Boże... 3. jest mały, spłoszony, chudy, z czerwoną obrożą i okupuje zwykle teren przy sklepie na Złotowskiej, ale błaka się po całym osiedlu - nie mogę go złapać. Quote
MonikaP Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 GoniaP napisał(a):To Was nieco oświecę ;) Po osiedlu Bajkowym biegają luzem 3 czarne psy ;) 1 jest duży, cały czarny z siwiejącym pyszczkiem i z ciemną obrożą, mieszka na Szeherezady. 2 również jest duży, prawie cały czarny z wyjątkiem kilku małych białych znaczeń, ma czerwoną obrożę mieszka niedaleko RENY. Właścicielka pożal się Boże... 3. jest mały, spłoszony, chudy, z czerwoną obrożą i okupuje zwykle teren przy sklepie na Złotowskiej, ale błaka się po całym osiedlu - nie mogę go złapać. Numer trzy opada, bo ten, którego ja widuję, jest duży. Nota bene bardzo przypomina Twojego Bąbla ;-). Quote
GoniaP Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 MonikaP napisał(a):Numer trzy opada, bo ten, którego ja widuję, jest duży. Nota bene bardzo przypomina Twojego Bąbla ;-). My go nazywamy "Tata Bąbla" :-D Quote
MonikaP Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 GoniaP napisał(a):My go nazywamy "Tata Bąbla" :-D Ja bym raczej powiedziała, że Braciszek ;-). Jak go pierwszy raz zobaczyłam, to chciałam do Ciebie dzwonić, że Bąbel uciekł. Dopiero gdy się przyjrzałam, zobaczyłam, że miał innego kształtu adresówkę 8). Quote
Recommended Posts