ULKA12 Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Tak myślałam, a ładnemu to we wszystkim ładnie :-) Quote
Felka z Bagien Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 A ja, jak widzę Pucka, to tylko stają mi przed oczyma wspomnienia, jak dawał w tyłek,jak zginął,jak wrócił wlokąć tylne nóżki.A teraz ma taki kochany domek:loveu: wywalczył sobie swoje miejsce na ziemi,krwawo, bo krwawo i dlatego, tak bardzo zapada w pamięć.Byle gdzie nie będę mieszkał.Taki mały bohater:loveu: Quote
malawaszka Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 och miałam taką śliczną obróżkę kiedyś ale mi psiska zniszczyły :mad: Pucuchu ależ miałeś farta!!!! Quote
Alexandra20 Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Puczik dziękuje za komplementy ;) i przesyła soczystego buziaka/lizusa ;) szczególnie dla Felki z bagien ;) za opiekę ;) i dla Ulki ;) nie chciałabym przeżyć takiej przygody...z moim, ani żadnym innym psem w tle... nie wyobrażam sobie tego...już byłam cała poddenerwowana jak sobie wtedy rozwalił łapę... aż się rozryczałam jak w domu chciał wtedy stanąć i tak zawył...przestraszyłam się... no,ale zmieniając temat ;) Wisła u nas wylała i Pucek znów się przyglądał ;) gdzie by tu zwiać ;) jak będzie okazja ;) chociaż powiem Wam w sekrecie, że ostatnio jakby wyluzował i uspokoił się ;) i trzyma się blisko mnie na spacerach, ale albo ejst to spowodowane tym , że cieplej się zrobiło, albo to, że od jakiegos miesiąca może dwóch chodzę z nim właściwie tylko na krótkiej smyczy ;) TŻ chodzi na rozciągałce ;) a ja wolę na krótkiej bo mam wrażenie, że mam lepszą kontrolę na niej i PUczik jest grzeczniejszy ;) najwyżej go puszczam, żeby sobie polatał, ale jakoś nie odbiega od emmnie... a może się postarzał... ogólnie to i tak wydaje mi się ,że on ma wiecej niż było tu napisane.. patrząc na jego zbrązowiałe kły ;) zadumany...gdzie jego ścieżki ;) normalnie tędy sobie spacerujemy...jak nie ma tam wody ;) moje kwiatuszki też poczuły wiosnę ;) Quote
Felka z Bagien Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 Cudny, zadumany Pucek. Moja suka swoje lata już ma.I niestety w ciągu ostatniego roku bardzo starła sobie zęby,bo gryzie patyki.Dodało jej to z pewnością ze 3-5 lat więcej.Myślę,że w pewnym wieku pewne procesy postępują szybciej.Mój labek miał piękne bielutkie ząbki przez 5 lat,i nagle pożółkły,pokryły się lekkim kamieniem.Ale stało się to nagle!Niezauważalnie. Quote
Alexandra20 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 wczoraj na porannym spacerku Pucek jak zwykle musiał zajrzeć do każdej dziury napotkanej po drodze i w każdej pokopać :D zachowuje się wtedy jak wariat...kopie jak szalony, warczy...szczeka i dalej kopie:D poczym wyskakuje z takiej dziury i lata jak szalony :D po takich wariactwach chyba się zmęczył patrze, a on łapami w dziurze, dupkę sobie posadził i dyszy i odpoczywa cfaniaczek ;) p.s.nie wiem czemu to zdjęcie takie wyszło...chyab widać jego rozbawioną duszę ;) i z przodu ;) Quote
jotpeg Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 ale wymyślił!!! :evil_lol: i jaki pracowity - taaaka dziuuura!!!!!!! Quote
Alexandra20 Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 trochę już była wykopana :D Pucek lubi do takich zaglądać i je kopać dalej ;) a teraz dosłownie sekundę temu oglądamy "przyjaciółki" na ipli...a Pucek w tymczasie wykulnął sobie parę kulek z kuli-smakuli, po czym poszedł w stronę miski i jednocześnie kuchni ...myślałam, że zjeść kulki jak zwykle...aż tu nagle trzask więc myślałam, że sobie butelke plastikową dorwał bo koło śmietnika stoi, a ostatnio się bawiliśmy pustą butelką z nim...po czym po chwili Pucek wchodzi do pokoju dumny z siebie z czymś w pysku... a tu TŻ mówi "pizze sobei wziął"... ja w szoku bo pizzzy wielki kawał leżał na blaszce na piekarniku...i sie pytam jak on tam dosięgnął...a TZ przełożył go z blaszką na krzesło w kuchni... więc mój mały zdobywca upolował sobie jedzenie... TŻ mówi"dobra już mu zostaw niech sobie zje..." , no...więc sobie zjadł upolowane ;) cfaniak... jak do nas przyjechał to też łapami na blat wskakiwał, żeby dosięgnąć swoje żarcie lub inne pachnące coś...jak to w kuchni... po czym się oduczył tego niedobrego nawyku ;) Quote
Alexandra20 Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 (edited) chciałam Wam pokazać jak wariuje na punkcie tych dziur...TŻ podpowiedział- "mogłaś nagrać film" no,ale dziś Pucek był na nie obojętny... musiałam go namawiać co słychać w tle ;) [video=youtube_share;R-99E0-UY8o]http://youtu.be/R-99E0-UY8o[/video] Edited June 8, 2013 by Alexandra20 Quote
ULKA12 Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Ja widziałam filmik. Pucek cudowny, jak będziesz sadzić kwiaty przyda Ci się jako pomocnik. Quote
Alexandra20 Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 hmm...nie rozumiem jak jedni widzą ,a inni nie ;) ale może za glupia jestem ;D w końcu blondynka .... ;) Pucek jak tylko kucam przy kwiatach to od razu ładuje mi się na kolana ;) i się tuli ;) a zawsze mu powtarzam, że gdyby był małym pieskiem to co innego...a nie wielki koń na kolana się ładuje...a giry zwisają ;) Quote
ULKA12 Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Jak wchodzę tutaj to od razu lepiej mi się robi, wizja Pucka na kolanach powalająca :-) Quote
Alexandra20 Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 a to proszę bardzo ;) tu akurat rozmawiam przez tel.podłączony do ładowarki więc kucam...a Puczik jak zwykle w takim momencie wciska się na mnie i na kolana :D i się przytula ;) Quote
ULKA12 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Teraz musisz mu sprawić również obróżkę w kropeczki bo bardzo mu do twarzy :-) Quote
Alexandra20 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 no właśnie też o tym myślałam ;) i tak czekam na jakiś bazarek od taks ;) Quote
Florentynka Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 Jaki fajny, zadowolony Pucek! Piękne legowisko i wygląda na wygodne. A przytulanki - wzruszające. Co do Puckowego wieku i zębów - na 100% w momencie kiedy u mnie rezydował przez chwilę był jeszcze nie całkiem dorosłym psem. Weterynarzom trudno czasem ocenić czy pies ma 3, 5 czy 7 lat, ale w przypadku takich niedorostków nie ma wątpliwości. Pucek w momencie założenia tego wątku najprawdopodobniej nie miał jeszcze roku, o ile pamiętam mowa była o jakichś 10 miesiącach. Quote
Alexandra20 Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 on w ogóle na tym zdjęciu na legowisku jakoś młodo wyszedł ;) dziś chyba jakiegoś zająca gonił na polu co prawda na rozciągałce a nie luzem , ale zawsze coś ;D Quote
Florentynka Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 A biedny zając umarł na zawał... Alexandra, widziałaś, że Taks otworzyła bazarek? A w ogóle czyściłam ostatnio komputer z jakichś zaszłości, poznajdywałam jakieś antyczne zdjęcia Pucka, jakieś plakaty z nim i ogłoszenia... I tak sobie pomyślałam, że naczekał się ten pies i wiele przeszedł w drodze do swojego domu, ale jak już znalazł ten dom to absolutnie najlepszy, wymarzony, bajkowy po prostu! Patrzę na te zdjęcia Pucka teraz, czytam co u niego słychać i widzę i słyszę jedno - że Pucek jest obdarzony miłością i szczęśliwy. Tak bym chciała, żeby wszystkie biedne bezdomniaki poznajdywały takie fajne rodziny! Quote
Alexandra20 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 dzięki za tyle komplementów ;) jak są jakieś puckowe nawet antyczne zdjęcia to porposzę na maila ;) alexandra20@o2.pl , bazaarek widziałam, ale już późno było ;) więc dziś albo nawet jutro na spokojnie przejżę, ;) właśnie się czaimy na spacer...bo ciągle pada... a Puczik nie lubi moczyć łap ;) a ja bym chciała , żeby on się trochę uspokoił bo czasami mnie wnerwia ;) ale jakoś musze coś wymyślić... za miesiąc jedziemy z Puczikiem i rodzinką nad morze ;) znów do Rowów... tym razem będą 3 psy i dziecko i nasza 6stka ;) 2 domki... mam nadzieję , że nie dostaniemy w głowę ;) i że będzie ciepło i psy będą w związku z tym zmęczone i spokojne ;)mało tego jedziemy prawdopodobnie dwoma samochodami...jak się pomieścimy...?? nie wiem ;) ale jakoś musimy :D a pokazywałam jak rok temu Puczik pływał w morzu?? :D Quote
Alexandra20 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 jakie zdjęcia?? ;D ja filmik chciałam pokazać :D Quote
Alexandra20 Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 no to wreszcie filmik z zeszłorocznych wakacji ;D Pucek w morzu ;) na mnie proszę nie zwracać uwagi ;) [video=youtube_share;8Nh3TRMyayc]http://youtu.be/8Nh3TRMyayc[/video] Quote
Recommended Posts