Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja, jak widzę Pucka, to tylko stają mi przed oczyma wspomnienia, jak dawał w tyłek,jak zginął,jak wrócił wlokąć tylne nóżki.A teraz ma taki kochany domek:loveu: wywalczył sobie swoje miejsce na ziemi,krwawo, bo krwawo i dlatego, tak bardzo zapada w pamięć.Byle gdzie nie będę mieszkał.Taki mały bohater:loveu:

Posted

Puczik dziękuje za komplementy ;) i przesyła soczystego buziaka/lizusa ;) szczególnie dla Felki z bagien ;) za opiekę ;) i dla Ulki ;)

nie chciałabym przeżyć takiej przygody...z moim, ani żadnym innym psem w tle... nie wyobrażam sobie tego...już byłam cała poddenerwowana jak sobie wtedy rozwalił łapę... aż się rozryczałam jak w domu chciał wtedy stanąć i tak zawył...przestraszyłam się...

no,ale zmieniając temat ;)

Wisła u nas wylała i Pucek znów się przyglądał ;) gdzie by tu zwiać ;) jak będzie okazja ;) chociaż powiem Wam w sekrecie, że ostatnio jakby wyluzował i uspokoił się ;) i trzyma się blisko mnie na spacerach, ale albo ejst to spowodowane tym , że cieplej się zrobiło, albo to, że od jakiegos miesiąca może dwóch chodzę z nim właściwie tylko na krótkiej smyczy ;) TŻ chodzi na rozciągałce ;) a ja wolę na krótkiej bo mam wrażenie, że mam lepszą kontrolę na niej i PUczik jest grzeczniejszy ;) najwyżej go puszczam, żeby sobie polatał, ale jakoś nie odbiega od emmnie... a może się postarzał... ogólnie to i tak wydaje mi się ,że on ma wiecej niż było tu napisane.. patrząc na jego zbrązowiałe kły ;)

zadumany...gdzie jego ścieżki ;)

normalnie tędy sobie spacerujemy...jak nie ma tam wody ;)

moje kwiatuszki też poczuły wiosnę ;)

Posted

Cudny, zadumany Pucek.
Moja suka swoje lata już ma.I niestety w ciągu ostatniego roku bardzo starła sobie zęby,bo gryzie patyki.Dodało jej to z pewnością ze 3-5 lat więcej.Myślę,że w pewnym wieku pewne procesy postępują szybciej.Mój labek miał piękne bielutkie ząbki przez 5 lat,i nagle pożółkły,pokryły się lekkim kamieniem.Ale stało się to nagle!Niezauważalnie.

• 2 weeks later...
Posted

wczoraj na porannym spacerku Pucek jak zwykle musiał zajrzeć do każdej dziury napotkanej po drodze i w każdej pokopać :D zachowuje się wtedy jak wariat...kopie jak szalony, warczy...szczeka i dalej kopie:D poczym wyskakuje z takiej dziury i lata jak szalony :D
po takich wariactwach chyba się zmęczył patrze, a on łapami w dziurze, dupkę sobie posadził i dyszy i odpoczywa cfaniaczek ;)

p.s.nie wiem czemu to zdjęcie takie wyszło...chyab widać jego rozbawioną duszę ;)

i z przodu ;)

Posted

trochę już była wykopana :D Pucek lubi do takich zaglądać i je kopać dalej ;)

a teraz dosłownie sekundę temu oglądamy "przyjaciółki" na ipli...a Pucek w tymczasie wykulnął sobie parę kulek z kuli-smakuli, po czym poszedł w stronę miski i jednocześnie kuchni ...myślałam, że zjeść kulki jak zwykle...aż tu nagle trzask więc myślałam, że sobie butelke plastikową dorwał bo koło śmietnika stoi, a ostatnio się bawiliśmy pustą butelką z nim...po czym po chwili Pucek wchodzi do pokoju dumny z siebie z czymś w pysku... a tu TŻ mówi "pizze sobei wziął"...
ja w szoku bo pizzzy wielki kawał leżał na blaszce na piekarniku...i sie pytam jak on tam dosięgnął...a TZ przełożył go z blaszką na krzesło w kuchni... więc mój mały zdobywca upolował sobie jedzenie...
TŻ mówi"dobra już mu zostaw niech sobie zje..." , no...więc sobie zjadł upolowane ;) cfaniak...

jak do nas przyjechał to też łapami na blat wskakiwał, żeby dosięgnąć swoje żarcie lub inne pachnące coś...jak to w kuchni... po czym się oduczył tego niedobrego nawyku ;)

Posted (edited)

chciałam Wam pokazać jak wariuje na punkcie tych dziur...TŻ podpowiedział- "mogłaś nagrać film" no,ale dziś Pucek był na nie obojętny... musiałam go namawiać co słychać w tle ;)

[video=youtube_share;R-99E0-UY8o]http://youtu.be/R-99E0-UY8o[/video]

Edited by Alexandra20
Posted

hmm...nie rozumiem jak jedni widzą ,a inni nie ;) ale może za glupia jestem ;D w końcu blondynka .... ;)

Pucek jak tylko kucam przy kwiatach to od razu ładuje mi się na kolana ;) i się tuli ;) a zawsze mu powtarzam, że gdyby był małym pieskiem to co innego...a nie wielki koń na kolana się ładuje...a giry zwisają ;)

Posted

Jaki fajny, zadowolony Pucek! Piękne legowisko i wygląda na wygodne.
A przytulanki - wzruszające.
Co do Puckowego wieku i zębów - na 100% w momencie kiedy u mnie rezydował przez chwilę był jeszcze nie całkiem dorosłym psem. Weterynarzom trudno czasem ocenić czy pies ma 3, 5 czy 7 lat, ale w przypadku takich niedorostków nie ma wątpliwości. Pucek w momencie założenia tego wątku najprawdopodobniej nie miał jeszcze roku, o ile pamiętam mowa była o jakichś 10 miesiącach.

Posted

A biedny zając umarł na zawał... Alexandra, widziałaś, że Taks otworzyła bazarek?

A w ogóle czyściłam ostatnio komputer z jakichś zaszłości, poznajdywałam jakieś antyczne zdjęcia Pucka, jakieś plakaty z nim i ogłoszenia... I tak sobie pomyślałam, że naczekał się ten pies i wiele przeszedł w drodze do swojego domu, ale jak już znalazł ten dom to absolutnie najlepszy, wymarzony, bajkowy po prostu!
Patrzę na te zdjęcia Pucka teraz, czytam co u niego słychać i widzę i słyszę jedno - że Pucek jest obdarzony miłością i szczęśliwy. Tak bym chciała, żeby wszystkie biedne bezdomniaki poznajdywały takie fajne rodziny!

Posted

dzięki za tyle komplementów ;) jak są jakieś puckowe nawet antyczne zdjęcia to porposzę na maila ;) alexandra20@o2.pl , bazaarek widziałam, ale już późno było ;) więc dziś albo nawet jutro na spokojnie przejżę,
;)

właśnie się czaimy na spacer...bo ciągle pada... a Puczik nie lubi moczyć łap ;) a ja bym chciała , żeby on się trochę uspokoił bo czasami mnie wnerwia ;) ale jakoś musze coś wymyślić... za miesiąc jedziemy z Puczikiem i rodzinką nad morze ;) znów do Rowów... tym razem będą 3 psy i dziecko i nasza 6stka ;) 2 domki... mam nadzieję , że nie dostaniemy w głowę ;) i że będzie ciepło i psy będą w związku z tym zmęczone i spokojne ;)mało tego jedziemy prawdopodobnie dwoma samochodami...jak się pomieścimy...?? nie wiem ;) ale jakoś musimy :D

a pokazywałam jak rok temu Puczik pływał w morzu?? :D

• 2 weeks later...