Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

majuska napisał(a):
ale musi choc troszke to jakos przezywac, na pewno tak to po nim spływa?? Zresztą co tam...niech sie bawi i szaleje, oby Pucku ten normalny dom był szybko!!!

Jakośtam pewnie przeżywa, choć od przez tyle domów przeszedł i ludzi, że pewnie też trochę przywykł...

Posted

ULKA12 napisał(a):
A ja się nie mogę do tego jego uchola przyzwyczaić.

noo :lol: jakies takie nie Puckowe :lol: ale jak stoi to znaczy, że ma w porządku te wszystkie sprawy chrząstkowe - żadnych niedoborów :lol:
takiego domku mu trzeba - ciepłego, z ogródkiem najlepiej i z innymi psami/psem do zabawy!

Posted

Bo to nudziarz jest, ten Pucek. A, podobno świetnie jeździ samochodem.
A z uszami tak bywa. Nasza Flo miała najpierw oba klapniete, potem długo jedno w górę drugie w dół, w końcu oba w górę.

Posted

[quote name='Florentynka'] Nasza Flo miała najpierw oba klapniete, potem długo jedno w górę drugie w dół, w końcu oba w górę.[/QUOTE]

a potem znowu oba w dół :diabloti:.

Posted

Co powiecie na taki tekścik do ogłoszeń?

[RIGHT][RIGHT]Do wszystkich ewentualnie zainteresowanych[/RIGHT][/RIGHT]

Pucek, pies
W poszukiwaniu stałego adresu zamieszkania
Tel……

Proszę o przyjęcie mnie na stanowisko psa rodzinnego i do towarzystwa.
Jestem przekonany, że się świetnie nadaję.

Moje zalety to: komunikatywność, umiejętność pracy zespołowej ( bardzo dobry kontakt z innymi zwierzętami), otwartość, łatwość w nawiązywaniu kontaktu z ludźmi. Chętnie się uczę i nigdy nie przegapię okazji, żeby pogłębić swoje umiejętności. Umiem się podporządkować i z entuzjazmem wykonuję polecenia kierownictwa. Jestem młody, zdrowy i pełen energii .

Moje oczekiwania: oczekuję wynagrodzenia adekwatnego do mojego zaangażowania. Przede wszystkim zależy mi na tym, żeby ktoś mnie kochał – na dobre i złe, w zdrowiu i chorobie, szczęściu i nieszczęściu, w słońcu i deszczu. Chciałbym mieć możliwość spożytkowania swojej energii – chętnie w postaci ćwiczeń fizycznych. Mile widziane bieganie i wszelkie sportowe formy aktywności. Uważam, że moje cechy charakteru predestynują mnie do stanowiska, na którym będę miał wiele kontaktu z innymi psami. Chętnie podejmę się stałej współpracy z drugim psem, z opcją wspólnego zamieszkania.

W załączniku przesyłam moje CV. Liczę na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.

[RIGHT][RIGHT] Pies Pucek[/RIGHT]
[RIGHT]
[/RIGHT]
[RIGHT]
[/RIGHT][/RIGHT]

Posted

CV Pucka

Dane osobowe.

Imię i nazwisko: Pucek , po adopcji mogę przyjąć nazwisko mojego człowieka

Data urodzenia: prawdopodobnie początek 2010 r.

Adres: chciałbym mieć jakiś na stałe, obecnie tymczasowo mieszkam pod Warszawą

Tel: ……………, grzecznościowy, proszę pytać o Pucka

Doświadczenie

2010 – początek do lipca – nie chcę o tym mówić… stanowisko psa wiejskiego. Umowa rozwiązana za nieporozumieniem stron, przez wydalenie z miejsca pracy i pobytu. Pozostawiony przywiązany do barierki przy szosie w 30 stopniowym upale, cudem uratowany przez osobę o dobrym sercu.

2010 – lipiec – sierpień: tułaczka po różnych tak zwanych domach tymczasowych, z wciąż wiszącą nad głową groźbą schroniska. Ciągłe zmiany warunków i otoczenia pozwalają mi przekonać się, że jestem elastyczny i umiem się odnaleźć w różnych środowiskach.

2010 - koniec sierpnia: samowolne oddalenie się z domu tymczasowego, zakończone wpadnięciem w sidła. Dzięki determinacji i wrodzonej inteligencji udało mi się samodzielnie uwolnić z sideł i odnaleźć drogę do domu. Odniosłem poważne obrażenia, jednak dzięki zaangażowaniu lekarzy weterynarii i mojej tymczasowej opiekunki zostałem całkowicie wyleczony. Jedyną pozostałością wypadku są blizny i niewielka deformacja lewej tylnej kończyny – bez wpływu na jej sprawne funkcjonowanie.

W domu tymczasowym przebywałem do października 2010 r. Przy okazji częstych wizyt u lekarza związanych z leczeniem nogi zostałem wykastrowany.

2010 - październik : zostałem adoptowany.

2011 – marzec: znudziłem się moim właścicielom.

Wykształcenie

Do szkół nie chodziłem, niestety mam braki w wykształceniu, które staram się nadrabiać pilnością i posłuszeństwem. Jestem otwarty na propozycje w kwestii dokształcania się. Jeśli pojawi się taka możliwość chętnie pójdę do szkoły – obiecuję, że będę wzorowym uczniem!

Umiejętności

Prawo jazdy kat B – biernie. Świetnie jeżdżę jako pasażer.

Informacje dodatkowe:

Zainteresowania: biegi przełajowe, jogging, marszobiegi terenowe, rower, pływanie, aporty, psie sporty. Psie zapasy, psie zapasy w błocie. Gryzaki, zabawki.

Posted

Brakuje mi czegoś takiego:

Oczekiwania " Praca w dynamicznym, różnorodnym zespole (koty, fretki i króliki mile widziani!), przyjazna atmosfera, możliwość rozwijania własnych zainteresowań poprzez pracę.

Jego zgodność z innymi zwierzetami jestt wielkim atutem i nalezy ją na każdym kroku podkreślać!

E, będziemy go ogłaszać w dziale praca?

Posted

Florentynka, ja bym jeszcze dodała, że Pucek jest stanu wolnego, a dla wścibskich, że zwolniony z podatków, -może to zachęci.
Tekst - pierwsza klasa,ja bym poszła na to w ciemno.Wspaniale oddaje naturę Pucka.(Dobrze,że już nie ma "klejnotów",bo ten banerek był przerażający.)

Posted

Super, tylko może jakoś łagodniej napisać o tej "niewielkiej deformacji lewej tylnej kończyny" bo ludzie sobie pomyslą, że nie wiadomo jak ona wygląda i może ich to zniechęcić, tak tylko sobie myślę. :-)