majuska Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 ale musi choc troszke to jakos przezywac, na pewno tak to po nim spływa?? Zresztą co tam...niech sie bawi i szaleje, oby Pucku ten normalny dom był szybko!!! Quote
Dzika_Figa Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 majuska napisał(a):ale musi choc troszke to jakos przezywac, na pewno tak to po nim spływa?? Zresztą co tam...niech sie bawi i szaleje, oby Pucku ten normalny dom był szybko!!! Jakośtam pewnie przeżywa, choć od przez tyle domów przeszedł i ludzi, że pewnie też trochę przywykł... Quote
ULKA12 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 A ja się nie mogę do tego jego uchola przyzwyczaić. Quote
malawaszka Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 ULKA12 napisał(a):A ja się nie mogę do tego jego uchola przyzwyczaić. noo :lol: jakies takie nie Puckowe :lol: ale jak stoi to znaczy, że ma w porządku te wszystkie sprawy chrząstkowe - żadnych niedoborów :lol: takiego domku mu trzeba - ciepłego, z ogródkiem najlepiej i z innymi psami/psem do zabawy! Quote
Dzika_Figa Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 W DT Pucka chyba wszyscy posnęli z nudów... Na wątku też zresztą ;) Quote
Florentynka Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 Bo to nudziarz jest, ten Pucek. A, podobno świetnie jeździ samochodem. A z uszami tak bywa. Nasza Flo miała najpierw oba klapniete, potem długo jedno w górę drugie w dół, w końcu oba w górę. Quote
Becia66 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='Florentynka'] Nasza Flo miała najpierw oba klapniete, potem długo jedno w górę drugie w dół, w końcu oba w górę.[/QUOTE] a potem znowu oba w dół :diabloti:. Quote
Florentynka Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 Co powiecie na taki tekścik do ogłoszeń? [RIGHT][RIGHT]Do wszystkich ewentualnie zainteresowanych[/RIGHT][/RIGHT] Pucek, pies W poszukiwaniu stałego adresu zamieszkania Tel…… Proszę o przyjęcie mnie na stanowisko psa rodzinnego i do towarzystwa. Jestem przekonany, że się świetnie nadaję. Moje zalety to: komunikatywność, umiejętność pracy zespołowej ( bardzo dobry kontakt z innymi zwierzętami), otwartość, łatwość w nawiązywaniu kontaktu z ludźmi. Chętnie się uczę i nigdy nie przegapię okazji, żeby pogłębić swoje umiejętności. Umiem się podporządkować i z entuzjazmem wykonuję polecenia kierownictwa. Jestem młody, zdrowy i pełen energii . Moje oczekiwania: oczekuję wynagrodzenia adekwatnego do mojego zaangażowania. Przede wszystkim zależy mi na tym, żeby ktoś mnie kochał – na dobre i złe, w zdrowiu i chorobie, szczęściu i nieszczęściu, w słońcu i deszczu. Chciałbym mieć możliwość spożytkowania swojej energii – chętnie w postaci ćwiczeń fizycznych. Mile widziane bieganie i wszelkie sportowe formy aktywności. Uważam, że moje cechy charakteru predestynują mnie do stanowiska, na którym będę miał wiele kontaktu z innymi psami. Chętnie podejmę się stałej współpracy z drugim psem, z opcją wspólnego zamieszkania. W załączniku przesyłam moje CV. Liczę na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby. [RIGHT][RIGHT] Pies Pucek[/RIGHT] [RIGHT] [/RIGHT] [RIGHT] [/RIGHT][/RIGHT] Quote
Dzika_Figa Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Florentynka napisał(a):Zaraz będzie załącznik - czyli CV Już się boję... Quote
Florentynka Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 CV Pucka Dane osobowe. Imię i nazwisko: Pucek , po adopcji mogę przyjąć nazwisko mojego człowieka Data urodzenia: prawdopodobnie początek 2010 r. Adres: chciałbym mieć jakiś na stałe, obecnie tymczasowo mieszkam pod Warszawą Tel: ……………, grzecznościowy, proszę pytać o Pucka Doświadczenie 2010 – początek do lipca – nie chcę o tym mówić… stanowisko psa wiejskiego. Umowa rozwiązana za nieporozumieniem stron, przez wydalenie z miejsca pracy i pobytu. Pozostawiony przywiązany do barierki przy szosie w 30 stopniowym upale, cudem uratowany przez osobę o dobrym sercu. 2010 – lipiec – sierpień: tułaczka po różnych tak zwanych domach tymczasowych, z wciąż wiszącą nad głową groźbą schroniska. Ciągłe zmiany warunków i otoczenia pozwalają mi przekonać się, że jestem elastyczny i umiem się odnaleźć w różnych środowiskach. 2010 - koniec sierpnia: samowolne oddalenie się z domu tymczasowego, zakończone wpadnięciem w sidła. Dzięki determinacji i wrodzonej inteligencji udało mi się samodzielnie uwolnić z sideł i odnaleźć drogę do domu. Odniosłem poważne obrażenia, jednak dzięki zaangażowaniu lekarzy weterynarii i mojej tymczasowej opiekunki zostałem całkowicie wyleczony. Jedyną pozostałością wypadku są blizny i niewielka deformacja lewej tylnej kończyny – bez wpływu na jej sprawne funkcjonowanie. W domu tymczasowym przebywałem do października 2010 r. Przy okazji częstych wizyt u lekarza związanych z leczeniem nogi zostałem wykastrowany. 2010 - październik : zostałem adoptowany. 2011 – marzec: znudziłem się moim właścicielom. Wykształcenie Do szkół nie chodziłem, niestety mam braki w wykształceniu, które staram się nadrabiać pilnością i posłuszeństwem. Jestem otwarty na propozycje w kwestii dokształcania się. Jeśli pojawi się taka możliwość chętnie pójdę do szkoły – obiecuję, że będę wzorowym uczniem! Umiejętności Prawo jazdy kat B – biernie. Świetnie jeżdżę jako pasażer. Informacje dodatkowe: Zainteresowania: biegi przełajowe, jogging, marszobiegi terenowe, rower, pływanie, aporty, psie sporty. Psie zapasy, psie zapasy w błocie. Gryzaki, zabawki. Quote
olalolaa Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Ale super oryginalny tekst :) CV bardzo mi się podoba! Quote
Dzika_Figa Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Super! To co, ruszamy z allegro czy czekamy za zdjęcia? Quote
Florentynka Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 Dzika_Figa napisał(a):Super! To co, ruszamy z allegro czy czekamy za zdjęcia? Poczekamy. DT pisał, że ma aparat, będą foty. Quote
Dzika_Figa Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Brakuje mi czegoś takiego: Oczekiwania " Praca w dynamicznym, różnorodnym zespole (koty, fretki i króliki mile widziani!), przyjazna atmosfera, możliwość rozwijania własnych zainteresowań poprzez pracę. Jego zgodność z innymi zwierzetami jestt wielkim atutem i nalezy ją na każdym kroku podkreślać! E, będziemy go ogłaszać w dziale praca? Quote
mamanabank Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 No nie, znowu aż kipi od pomysłów! Brawo, teksty rewelacyjne! Quote
Felka z Bagien Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Florentynka, ja bym jeszcze dodała, że Pucek jest stanu wolnego, a dla wścibskich, że zwolniony z podatków, -może to zachęci. Tekst - pierwsza klasa,ja bym poszła na to w ciemno.Wspaniale oddaje naturę Pucka.(Dobrze,że już nie ma "klejnotów",bo ten banerek był przerażający.) Quote
ULKA12 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Super, tylko może jakoś łagodniej napisać o tej "niewielkiej deformacji lewej tylnej kończyny" bo ludzie sobie pomyslą, że nie wiadomo jak ona wygląda i może ich to zniechęcić, tak tylko sobie myślę. :-) Quote
Becia66 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Uśmiałam się do łez. No i napisać że bezpłodny chyba że coś przeoczyłam. Quote
olalolaa Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Mogę Pucka wysłać chętnej osobie na adopcje? Jeszcze nic nie sprawdzone, ma razie szuka psa, zadzwonił do mnie ze starego ogłoszenia. Quote
Florentynka Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 olalolaa napisał(a):Mogę Pucka wysłać chętnej osobie na adopcje? Jeszcze nic nie sprawdzone, ma razie szuka psa, zadzwonił do mnie ze starego ogłoszenia. Jasne!!!! Wysyłaj!!!! Quote
asiaf1 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 dziewczyny kto zbiera na Pucka bo się pogubiłam a deklarowałam 50 pln Quote
Florentynka Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 asiaf1 napisał(a):dziewczyny kto zbiera na Pucka bo się pogubiłam a deklarowałam 50 pln A ja zbieram, zaraz wyślę Ci konto, z przyjemnością. Quote
Recommended Posts