Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wpisuj że to szczurzy terier, ja bym od razu wlazła w aukcję obejrzeć, nie wspomnę, że Pucek idealnie pasuje do tej rasy, mogłybyśmy mu nawet jakiś rodowód spreparować:diabloti: ( jak znam Florentynkę, na pewno by jakiś "wyrzeźbiła ;) )

Posted

Jasne, się zrobi.... póki co robię zawodowe obrzydlistwa. Zaczynam się skądinąd wstydzić swojego zawodu - poszłabym na rurze tańczyć, gdyby nie ten wiek...

O, maila sprawdziłam, jest info o łapce:
Byliśmy u weterynarza z Puckową łapką (żeby nie stresować Pucka, zabraliśmy go z łapką do kompletu). I sprawa wygląda tak: łapka nie boli, weterynarz obejrzał, fachowo pościskał, troszeczkę powykręcał paluszki i tak orzekł. Przyczyny takiego stanu łapki-w sensie różnicy od zdrowej mogą być różne. Po pierwsze-Pucek mógł tę łapkę nadwyrężyć. Z racji kontuzji, jakie przeszedł, łapa może być słabsza. A druga wersja jest taka, że łapka taka po prostu jest, nie dolega nic Puckowi w związku z nią i wszystko jest ok. Zalecenia to obserwacja i sprawdzanie, czy łapka nie puchnie i nie boli. Fakt, faktem, ze Pucek nie kuleje, ani nie widać, ze łapka dolega. Możliwe, że taka ciutkę inna będzie, a pies będzie żył z nią bez bólu. Na razie obserwujemy. Koszt macania łapki=0 zł.

Posted

Florentynka napisał(a):
Jasne, się zrobi.... póki co robię zawodowe obrzydlistwa. Zaczynam się skądinąd wstydzić swojego zawodu - poszłabym na rurze tańczyć, gdyby nie ten wiek...

Ja mam z kolei kryzys korporacyjny i marzy mi się praca, która faktycznie sprawiałaby mi przyjemność (no, ale żyć z czegoś trzeba:shake:).
Jak połączyć przyjemne z dającym zarobić? :razz:

Posted

Andzike napisał(a):
Ja mam z kolei kryzys korporacyjny i marzy mi się praca, która faktycznie sprawiałaby mi przyjemność (no, ale żyć z czegoś trzeba:shake:).

Ja już rzygałam swoja pracą, więc zrobiłam sobie dziecko i jestem na L4:diabloti:
( oczywiście pomysł dla odważnych )

Posted

majuska napisał(a):
Eeej, no weź, Aśka niezła lasencja jest :)

Parówa Matka.
A, jakby kto nie widział - cofnijcie się wyżej - wkleiłam info o wynikach wizyty Puckowej łapki u weterynarza.

Posted

majuska napisał(a):
Ja już rzygałam swoja pracą, więc zrobiłam sobie dziecko i jestem na L4:diabloti:

Mi to nic nie da, bo L4 i tak nie dostanę. Pewnie by mnie jeszcze w zaawansowanej ciąży po rusztowaniach gonili. Wolny zawód ma swoje wady. Ale i zalety, niezaprzeczalne - cały dzień się mogę opierniczać, a pracować w nocy, na przykład. Urlop mam w wymiarze jakim chcę, wystarczy, że natupię, albo powiem że mi się akurat robić nie chce. Za to wszelkie końcówki - jak coś trzeba na termin - to nieprzespane noce, wiadra espresso, niejedzenie lub jedzenie spaghetti ( bo szybko), no i ogólnie ostra jazda.

Posted

majuska napisał(a):

Fakt, pomysł dla odważnych :D

Posted

[quote name='Florentynka']Jasne, się zrobi.... póki co robię zawodowe obrzydlistwa. Zaczynam się skądinąd wstydzić swojego zawodu - poszłabym na rurze tańczyć, gdyby nie ten wiek...

O, maila sprawdziłam, jest info o łapce:
Byliśmy u weterynarza z Puckową łapką (żeby nie stresować Pucka, zabraliśmy go z łapką do kompletu). I sprawa wygląda tak: łapka nie boli, weterynarz obejrzał, fachowo pościskał, troszeczkę powykręcał paluszki i tak orzekł. Przyczyny takiego stanu łapki-w sensie różnicy od zdrowej mogą być różne. Po pierwsze-Pucek mógł tę łapkę nadwyrężyć. Z racji kontuzji, jakie przeszedł, łapa może być słabsza. A druga wersja jest taka, że łapka taka po prostu jest, nie dolega nic Puckowi w związku z nią i wszystko jest ok. Zalecenia to obserwacja i sprawdzanie, czy łapka nie puchnie i nie boli. Fakt, faktem, ze Pucek nie kuleje, ani nie widać, ze łapka dolega. Możliwe, że taka ciutkę inna będzie, a pies będzie żył z nią bez bólu. Na razie obserwujemy. Koszt macania łapki=0 zł.

[quote name='Andzike']Ja mam z kolei kryzys korporacyjny i marzy mi się praca, która faktycznie sprawiałaby mi przyjemność (no, ale żyć z czegoś trzeba:shake:).

Dobrze, że łapka nie boli. Trzymam kciuki, żeby było ok.

Może razem coś wymyślicie w kwestii pracy?
Może nawet taniec na rurze...

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Ale desperadoska sobie nie wypijesz....

Nadrobię straty potem:diabloti:

Wolny zawód wymaga samodyscypliny, nie?
Wiadomo jak jest wszystko ma swoje plusy i minusy.
Dobrze , że z Puckową łapka wszystko w sumie w porządku.

Posted

biedna ta psina, w sumie taka niczyja. Leżą mi teraz pod nogami dwa moje suczydła, takie spokojne, zrelaksowane i bezpieczne bo przy mnie. A Pucek tego swojego ludzia nie ma, co chwila inne twarze, inne miejsca i inne wymagania, brak stabilizacji. Strasznie mi go szkoda.

Posted

Pucek podobno jest specjalistą od wyglądania na najsmutniejszego psa świata - robi takie miny żałosne, a tak naprawdę całymi dniami szaleje z psami, bawi się i wcale nie jest smutny.