Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Zgaduję zagadkę - to pachwina, widać kawałek łapy i brzuch

Myślę, że masz rację. Może być jeszcze pacha.

Jutro Pucek jedzie do weterynarza, bo tylna łapka jednak spuchnięta i ciepła. W samą porę został odebrany od tych ludzi!

Posted

Florentynka napisał(a):
Myślę, że masz rację. Może być jeszcze pacha.

Jutro Pucek jedzie do weterynarza, bo tylna łapka jednak spuchnięta i ciepła. W samą porę został odebrany od tych ludzi!

Oj! To trzymamy kciuki, żeby to nie było nic poważnego!

Posted

U Florentyki Pucek był grzeczny, u Ulki był grzeczny, na obecnym DT też jest....a u tych ludzi był bestią, dziwne nie?

Fotka zagadka - wg mnie to jest jakiś fragment - klaty-brzucha

Posted

no proszę. Czyli pies bezproblemowy :) Super :)

Znajoma z Legionowa niedawno wyadoptowała psa rodzinie z małym dzieckiem i dorastającym synem. Pies, który nie bał się dzieci po miesiącu wrócił z adopcji bojący się dzieci i obroży :crazyeye: Co się tam musiało dziać, że po tak krótkim czasie pies nabrał takich lęków?! (ten psiak chyba nie ma wątku na dogo). Dobrze, że z Puckiem wszystko ok.

Posted

Mail z DT - pod znamiennym tytułem "Nudny dzień 3"

Jak w temacie...;) Kurcze, ale ja na prawdę nie mam nic ciekawego do napisania. Spacer był, jedzenie było, demolki i wszystkich plag egipskich natomiast nie. Noc spokojna. Pobyt Pucka ma jeszcze dodatkowy plus. Mój młodszy kotek zawsze, kiedy jest w domu nowy pies uspakaja się i pozwala nam się wyspać. Tak, to mam sajgon i katowanie innych zwierzat przez burego świra.

O już wiem, co mogę napisać. Wczoraj grzebałam Puckowi w misce i zabierałam mu kość, która ogryzał. 0 reakcji. Spojrzał na mnie tymi swoimi osiołkowymi ślepiami...i nic. No cóż.Tak, jak pisałaś, przygotowałam się na większe emocje, a tu nic. Więc nadmiar adrenaliny rozładowuję poprzez głupie pomysły, takie jak wyżej. A tak, na serio, to chciałam zobaczyć, czy będzie bronił, czy kłapnie zębami. Czasami ludzie w wielkim szoku oddają psa, bo jest agresywny, kiedy broni miski. Pucek nie broni.
Myślę, że lepiej, żeby trafił do rodziny, która ma podrośnięte dzieci np. w wieku ok.12 lat ( i starsze). Pucek to bystry pies. Od razu zobaczył, kto w domu jest na jakiej pozycji i może być tak, że będzie próbował ustawiać młodsze dzieci pod siebie. Czyli zostanie stwierdzona "agresja do dzieci". Agresywny nie jest, po prostu ustala hierarchię.

Fotka-zagadka to kawałek brzucha i uda:) On ma fajnie łaciatą skórę. Jak foksterrier. I nie wiem, czy ktoś nie próbował go podrasować na foksika tnąc mu ogon.

No i wychodzi na to , że Becia zgadła!

Posted

No ja tez pisałam, że udziec!
A Pucek jest jack russell terier, jak nic!
Siostra, poprawiłaś już mój tekst?

Bardzo się cieszę, że jednak ta Puckowa trudnośc to tylko metka...
A od przyszłego domu trzeba się domagać podpisania cyrografu, że będą na bieżąco dzwonic lub pisać, przysyłać zdjęcia i meldować o każdym dziwnym zachowaniu. Dożywotnio.

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
No ja tez pisałam, że udziec!
A pucek jest jack russell terier, jak nic!
Siostra, poprawiłaś już mój tekst?

zgadza się, pisałaś. Za duży chyba na jack russella , ale nie wiem, w terierach nie oblatanam.
Tekst kończę poprawiać, dziś pół dnia goniłam "za mięsem" a potem porcjowałam, a potem płakałam przed zamrażalnikiem, bo mi się nie mieści.
Zamrażalnik w domu wegetarian - nic prócz mięsa. Nawet zamrożone ciasto na tartę musiałam wyciągnąć, bo nie wchodziło. Dziś na kolację tarta.

Posted

Florentynka napisał(a):
zgadza się, pisałaś. Za duży chyba na jack russella , ale nie wiem, w terierach nie oblatanam.
Tekst kończę poprawiać, dziś pół dnia goniłam "za mięsem" a potem porcjowałam, a potem płakałam przed zamrażalnikiem, bo mi się nie mieści.
Zamrażalnik w domu wegetarian - nic prócz mięsa. Nawet zamrożone ciasto na tartę musiałam wyciągnąć, bo nie wchodziło. Dziś na kolację tarta.

Może być przerośnięty, to nie ma znaczenia. I tak nalezy go ogłaszać jako jack russella.
Wszystkie aukcje z jakąś rasą w tytule od razu mają więcej wejść.

A Ty myślisz, że co ja mam w zamrażalniku? Mięso, mięso, jeszcze trochę mięsa... i trochę odpadów organicznych (mrożę a potem raz w tygodniu wywozimy)... Jednak u mnie wszystko na mniejszą skalę, bo koty mniejsze... Powiedz psom, że robicie zrzutę na zamrażarkę. W końcu to w ich interesie leży, nie w Twoim...

EDIT:

Prawdziwy Jack Russell ma

od 25 do 38 cm
i waży 6-8 kg

Czyli Pucek jakoś bardzo strasznie przerośnięty nie jest...

Posted

Florentynka napisał(a):

o kurcze, to może jednak niszczenie było spowodowane bólem łapy?

Posted

Jak będę cokolwiek wiedzieć, to napiszę.
Ja bym raczej podejrzewała, że Pucek teraz mógł łapkę sforsować - bo odkąd jest w DT biega i kłębi się z psami całymi dniami. Do tej pory pewnie wychodził na sznurku, to nie miał jak zmęczyć łapki. Boleć go chyba nie boli, bo jak najbardziej jej używa i skłonny jest do szaleństw. No ale mógł się przeforsować, po długim okresie zastania.

Posted

Florentynka napisał(a):
Jak będę cokolwiek wiedzieć, to napiszę.
Ja bym raczej podejrzewała, że Pucek teraz mógł łapkę sforsować - bo odkąd jest w DT biega i kłębi się z psami całymi dniami. Do tej pory pewnie wychodził na sznurku, to nie miał jak zmęczyć łapki. Boleć go chyba nie boli, bo jak najbardziej jej używa i skłonny jest do szaleństw. No ale mógł się przeforsować, po długim okresie zastania.

Ano mógł, mógł. Wiesz, zadzwoniłabym do DT i poprosiła, żeby skonsultować z wetem ( i z Ulkowym wetem też) czy on powinien raczej oszczędzać łapę czy własnie korzystać z niej dużo. Bo chcemy go ogłaszac jako psa dla aktywnych, ale jak go ktoś weźnie na 30 km bieg, to może mu zaszkodzić... Lepiej chyba wiedzieć, na ile weci oceniają jego możliwości.

Posted

Becia66 napisał(a):
może my nie wiemy, a Pucek jest psem wyjątkowo rzadkiej rasy jak Czerwony Mastif Tybetański ? :diabloti: np. Olbrzym Russel Terrier vel Puc ? :diabloti:

byle nie vel Buc :lol: