Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cieszę się, że się dogadałyście ;)
Za DT ręczę osobiście - to ten sam, który przygarnął Gackę po tym jak się musiała ewakuować z DT u mojej koleżanki...

Posted

Tak jak pisałam i mówiłam - Andzike, Twoja rekomendacja jest dla mnie absolutnie wiarygodna i wystarczająca.
Mogę napisać tyle, że Pucek będzie mieszkał w domu z ogrodem do dyspozycji i będzie miał towarzystwo psio kocie oraz ludzką opiekę 24 godziny na dobę. Mam nadzieję, że to pomoże mu dojść do siebie w szybkim tempie. DT obiecał mi też sesję foto zaraz po przejęciu Pucka, żeby było z czym startować do ogłoszeń.

Posted

Względem ogłaszania, to uważam, że Pucek jest bardzo w typie Jack Russell Teriera i tak go należy ogłaszać.
Słowo terier, mam nadzieję, podziała tu jako dodatkowe podkreślenie, że jest to pies żywiołowy i potrzebujący ruchu.
A jakakolwiek rasa wpisana w tytule ogłoszeń podnosi oglądalność (widzę po allegro).

Posted

Jutro będę "ogarniać" wszystko. Muszę sobie to we łbie poukładać i obmyślimy jakąś strategię dla Pucka.

Chciałam tylko powiedzieć, że Ulka jest niesłychanie taktowną i powściągliwą osobą - podziwiam za opanowanie. Skoro sama nie ujawniła treści rozmowy telefonicznej to ja tez nic na ten temat nie napiszę, ale czarne kwiatki - zdecydowanie!!!

Posted

ULKA12 napisał(a):
Dzwoniłam dzisiaj to "państwa" niestety nikt nie odbiera, będę próbowała do skutku.

Nie dość że to wszystko tak wygląda, jeszcze nie współpracują. Mogliby oddzwonić.. brak słów.

Posted

Ok, telefon do ludzi przekazany Puckowemu DT, będą się umawiać na jutro.
Chłop nakarmiony, psy nakarmione, to tera mogę myśleć.

PUCEK OD JUTRA ( JEŚLI UDA SIĘ UMÓWIĆ Z WŁAŚCICIELAMI NA ODBIÓR) BĘDZIE W DOMOWYM PŁATNYM DOMU TYMCZASOWYM.
BĘDZIE U OSOBY POLECONEJ ( I "NAGRANEJ" ) PRZEZ ANDZIKE.
DT OSOBIŚCIE NA WĄTKU PUCKA UDZIELAĆ SIĘ NIE BĘDZIE, WSZELKIE INFORMACJE, ZDJĘCIA ITP. BĘDĄ PRZEKAZYWANE MI, A JA BĘDĘ JE TU UPUBLICZNIAĆ.

NIE MAM ZAMIARU ZBIERAĆ DEKLARACJI NA PUCKA - BYŁOBY MI GŁUPIO, BO WIELE JEST PSÓW BARDZIEJ POTRZEBUJĄCYCH WSPARCIA. NIE UKRYWAM NATOMIAST, ŻE SPADŁ MI NA ŁEB DOŚĆ NAGLE, CO WOBEC MOJEGO NOTORYCZNEGO BRAKU PŁYNNOŚCI FINANSOWEJ STANOWI PEWIEN PROBLEM. WSPARCIE PUCKOWEGO POBYTU W DT BĘDZIE WIĘC MILE WIDZIANE. JEDNOCZEŚNIE ZDAJĘ SOBIE SPRAWĘ, ŻE TAKI NIEJAWNY DT MOŻE U NIEKTÓRYCH Z WAS WYWOŁAĆ NIEUFNOŚĆ - ZROZUMIAŁE, PO TYCH WSZYSTKICH AFERACH JAKIE SIĘ PRZEZ DOGO PRZEWALIŁY. DLATEGO NAWET JEŚLI KTOŚ DEKLAROWAŁ WSPARCIE DLA PUCKA A TERAZ SIĘ WYCOFA - ZROZUMIEM I NIE BĘDĘ MIAŁA ZA ZŁE. OSOBIŚCIE JESTEM PRZEKONANA, ŻE JEŚLI DT MA REKOMENDACJĘ ANDZIKE TO MOGĘ Z ZAMKNIĘTYMI OCZAMI POSŁAĆ TAM PSA.
KOSZT UTRZYMANIA PUCKA TO 240 ZŁ / MC + WSPARCIE KARMĄ.

Posted

Ja też deklaruje 50 zł do momentu aż Pucek nie znajdzie prawdziwego domu (mam nadzieję, że będzie mnie stać na to aby co jakiś czas odrzucić coś do tej kwoty) Bardzo przepraszam ale na tą chwilę tylko na tyle mnie stać. Deklaruję również, że gdyby z jakiś względów Pucek nie miał gdzie mieszkać zabiorę go do siebie, ale na chwilę obecną DT blisko Warszawy jest chyba najlepszym rozwiązaniem.