Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiem jakie to nerwy, my z Becią też przy każdej adopcji pazury gryziemy....będzie dobrze, przcież Pucek jest szczęściarzem :)
Napisz jak tam powitanie wyglądało..:cool3:

Posted

Tak wyglądała ranka na łapie Pucka dzisiaj, czyli była tak nie wielka, że można mówić, że jest prawie wygojona.

A to nowi opiekunowie Pucka, niestety Pucek nie chciał współpracować :-)

Posted

Państwo w Pucku zakochani każde jego zachowanie komentowali w stylu: ale mądry, ale super, jaki mądry, ale inteligenty, jaki fajny. a jak pokazywałam jak duża jest ta ranka a Pucek zrobił numer z rozwaleniem, czyli wyciągnął się kołami do góry a ja mu zmieniałam opatrunek to ich rozwalił totalnie, potem poprosiłam pana aby go mi przytrzymał a Pucuś zaczął go lizać po rękach pan był kupiony. Pies został zapakowany do samochodu i przywiązany do siedzenia co by nie uciekł. Mowa o adresatce była, chyba panstwa wystarczająca nastraszyłam:diabloti: Co jeszcze chcecie wiedzieć?

Posted

Ranka to już maleńkie zadrapanie zaledwie! A widok Pucka ( nawet niechętnego do współpracy - jeszcze) z własnymi ludźmi - bezcenny!!!

No to:
po pierwsze - ufff, nareszcie!!!
po wtóre - bardzo serdecznie i głęboko i wylewnie dziękuję wszystkim obecnym na wątku. Ulka - Tobie należą się specjalne podziękowania, za to że go nie udusiłaś i za całą resztę i to tak bardzo, że nie wiem co napisać, ale Ty wiesz... Dziękuję wszystkim którzy nas wspierali dobrym słowem, groszem, ogłoszeniami, trzymaniem kciuków, niezłomną wiarą w szczęście Pucka.
po trzecie:
Szanowna Pani Mamo Ulki!
Onegdaj złożyłam tu wobec licznych świadków obietnicę wynagrodzenia Pani straty wyjątkowo urodziwej dalii stratowanej przez Pucka.
Przysięgłam, że w ramach zadośćuczynienia w zębach przyniosę dowolnie przez Panią wybraną roślinę, jak Pucek pójdzie do własnego domu.
Przyszedł wobec tego czas na realizację obietnicy. Bardzo proszę o dokonanie wyboru rośliny, w najbliższych dniach postaram się ją dostarczyć osobiście.

Posted

ULKA12 napisał(a):
Florentynka nie bądźmy drobiazgowi, ale na kawkę zapraszam :-)

A wiesz...tak knuję, żeby się u Ciebie pojawić. Wstępnie knuję na środę, co Ty na to? Oczywiście mi się to może zmienić, bo jak coś planuję z dłuższym niż pół dnia wyprzedzeniem, to zawsze ktoś coś wymyśli, ale tak sobie knuję po cichu...

Posted

[quote name='Florentynka']
Szanowna Pani Mamo Ulki!
Onegdaj złożyłam tu wobec licznych świadków obietnicę wynagrodzenia Pani straty wyjątkowo urodziwej dalii stratowanej przez Pucka.
Przysięgłam, że w ramach zadośćuczynienia w zębach przyniosę dowolnie przez Panią wybraną roślinę, jak Pucek pójdzie do własnego domu.
Przyszedł wobec tego czas na realizację obietnicy. Bardzo proszę o dokonanie wyboru rośliny, w najbliższych dniach postaram się ją dostarczyć osobiście.

w zębach????????? :diabloti: jak tak to ja też wpadnę popatrzeć :errrr:

Posted

W zębach, w zębach... Jak mnie sprawa przerośnie, to użyję zębów Jego Wysokości, najwyżej.
Ulka, ja proszę o poważne potraktowanie tej sprawy, bo potem całe dogo będzie mnie uważać za osobę gołosłowną i niepoważną!!! Ja serio mówię - poproś mamę, żeby wybrała sobie roślinę!

Posted

Ale się cieszę dziewczyny że Pucek pojechał. :multi:
Pucku życzymy ci szczęścia w nowym domku, naczekałeś się trochę chłopie i nacierpiałeś.... no ale co tam, wiadomo było że wszystko dobrze sie skończy bo Ty przecież masz szczęście - jak od początku założyła Florentynka.

Posted

Florentynka napisał(a):
Ulka...no nie płacz, nie płacz, znajdziemy Ci nowego Pucka, albo coś jeszcze gorszego.
Opowiadaj!

Musi być coś gorszego:)
No i pojechał, i do kogo będę zaglądać - bardzo proszę - jak znajdziecie Ulce to gorsze to dajcie znać koniecznie;)

Posted

Ja oczywiście dzwoniłam do nich jak już jechali. Podobno Pucek jest strasznie grzeczny, śpi sobie a czasami jak się obudzi kładzie głowę na ramieniu pani, on mnie tez tak zaczepiał jak gdzieś jechaliśmy:-(

Posted

Gorszy to jest chyba tylko Bugi od E-S:evil_lol: tyle, że on ma dom :)

Ale słodziak z Pucka, główkę na ramieniu pańci kładzie...to chyba już " kupioną " ją ma ...cwaniak jeden :evil_lol: