Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
hahaha nie nie na dwie setki się nie piszę :lol: a jak długo to mozna przechowywać?

nie mam bladego pojęcia... chyba się nie psuje, bo wysuszone, ale smierdzi... no i im dłużej przechowujesz tym mniej intensywny ten smród a i smak zarazem - ale myślę, że rok to bez problemu, jak szczelnie zapakowane - bazując na mojej wiedzy n/t suszonej żywności

EDIT: przy czym roku to nie przetrwa, nieważne jak szczelnie zapakujesz - psy wyczują i Cię zmuszą, żebyś im dała :evil_lol:.
Zmykam teraz, będę potem (polskim bladym świtem) - przemyśl sprawę i daj znać na priv która aukcja i jakie ilości Cię interesują.

Posted

malawaszka napisał(a):
mogę brać połowę z tych 100 jak Wam to pasuje - jesli to najtaniej wychodzi ale pewnie tak

te po 4 zł za 10 sztuk niby taniej, bo po 40 gr/ szt ale na przesyłce to by się zdaje się odbiło...
To kupię jutro setkę na pół.
Niech się tylko ta wstrętna Ulka zjawi i da mi swoje dane :mad::evil_lol:

Posted

Łapki zamówione, wspólnie z Malawaszką kupiłam 100 sztuk. Dziękuję Ci Dzika Figo za chęć pomocy, bardzo jest to dla mnie ważne, że zarówno Ty jak i wszyscy na tym wątku tak nas wspieracie, ale tak jak Ci pisałam karma była w cenie tymczasu, a dodatkowe smakołyki mają tylko umilić życie psiakom i pobyt u mnie. No i nie mogłabym Ci obiecać, że łapki będzie jadł tylko Pucek, innym też się coś od życia należy:evil_lol:. Niemniej jednak bardzo jest miło jak się wie, że można na kogoś liczyć. Jeszcze raz dziękuję.:loveu:

P.S. Za "wstrętną Ulkę" to ja się jeszcze zrewanżuję:diabloti:

Posted

Pucek znakomicie nadawał by się na wasz kłótliwy bazarek, pyskuje bez przerwy, fakt troszkę na moje życzenie bo otwieram mu drzwi a on z klatki wygląda sobie na świat i ulicę a tam jest na co szczekać i Pucek drze mordkę aż miło :-)

Posted

majuska napisał(a):
No niezły pomysł z tym oknem na świat, ile on tak jeszcze musi tkwić w tej klatce??

No jak to ile? Aż się nie da znów nawiać;) Teraz przyczajka.

A serio - chyba posiedzi trochę, prawda? te łapki to nie pikuś, i tak cud, że bez amputacji...

Posted

Siedzieć będzie dopóki się nie zagoi, zresztą on sam się oszczędza i do klatki sam włazi. Mam nadzieję, że stosunkowo szybko będzie brykał. Zresztą wet mówi, że te łapy to i tak się rewelacyjnie szybko goją.

Posted

Florentynka napisał(a):
Zapędził Ulkę do tego lochu, zamknął w klatce i dał Żeromskiego do czytania...

a to też wysoce prawdopodobne - taka wersja light
może nawet dał audiobooka, jak myślicie?

Posted

z Ulką wczoraj pisałam - była cała i zdrowa. Nic nie wspominała o ucieczkach i Żeromskich.
Widziałam, że na wątku Chanel pisała, że nie będzie mieć internetu.
Nie ma się czym martwić - Pucek w klatce a Ulka pewnie już ma przygotowane stopery...

Posted

Jestem, Pucek próbuje mnie złamać ale ja się nie daję. Wczoraj byliśmy u weta i po południu wiozłam psy z naszego schroniska do nowych domów dlatego byłam nieobecna ciałem. Jedna noga Pucka jest prawie wygojona, niestety musi się tam coś dziać w środku w stawie bo jest opuchnięty i Pucek nie staje na te nogę, wet twierdzi, że tam nie ma złamania i po prostu trzeba czasu aby się tam wszystko wygoiło, zobaczymy, druga noga też bardzo ładna niestety dalej opuchnięta ale goi się szybko, co prawda widac jeszcze kosteczki ale cała reszta jest w świetnym stanie. Pukam trzy razy w niemalowane, aby nie zapeszyć. Mam zdjęcia ale wkleję je dopiero jutro bo dzisiaj mam dzień gospodarczy i bardzo mało czasu. Zaraz przyjeżdża Chanelka i trzeba dziewczynę właściwie ugościć.

Posted

Widziałam dziś Pucusia i zrobiłam kilka fotek - kochany jest i mam wielką nadzieję, ze zacznie chodzić normalnie na tych łapinach - ale przecież nie minęło jeszcze duzo czasu od kiedy rozpoczęto leczenie więc myślę, że będzie dobrze i że Pucek nie zrobi sobie nawyku cyrkowego chodzenia, opiera się na łapach jak stoi, jak stróżuje, jak sika, ale jak idzie to na dwóch :shake:

nie chce obciążać łapek - widać, że jakby na palcach stoi

ale idziemy tak :(

Posted

Oj... żeby mu tylko te cyrkowe sztuczki nie weszły w nawyk... Przecież MUSI tych łap uzywać, żeby wróciły do farmy, a takie łażenie na przednich pewnie obciążą kręgosłup... Pucek, zdrowiej!
Malawaszko, piękne zdjęcia, zwłaszcza to ostatnie - w sam raz do ogłoszeń - dzięki!

Posted

Dzięki za fotki, Malawaszko. Ja myślę, że te łapki mogą jeszcze boleć, to raz, a dwa - może Pucek się po prostu boi ich używać normalnie, bo ma jakiś uraz psychiczny. Liczę, że to się naprawi.