Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale masz piękne kociska:) Ja z tych "psowych" z dziada pradziada, a ostatnio do kotów mnie ciągnie (mojego Kelbiego też więc chyba nie będę jednak mieć kota;)) Znalazłam na jednym ze zdjęć corpus delicti w postaci mokrej plamy na poduszce - czy za to wylądował kocina w garnku? :D

Posted

mmd napisał(a):
Ale masz piękne kociska:) Ja z tych "psowych" z dziada pradziada, a ostatnio do kotów mnie ciągnie (mojego Kelbiego też więc chyba nie będę jednak mieć kota;)) Znalazłam na jednym ze zdjęć corpus delicti w postaci mokrej plamy na poduszce - czy za to wylądował kocina w garnku? :D

Dziękuję, dziękuję. Ja też zawsze bardziej psia byłam , ale z braku mozliwości przygarnęłam Figę... a dzieciaki się jakoś same pojawiły... I tak zostałam kocią mamą.
Corpus delictri dotyczy nie tyle kotów, co ich właścicielki, która postanowiła się smarować oliwką siedząc w łóżku - i tak oto powstała tłusta plama, która, niestety, wepchnęła mi się w kadr. W garnku kotek się umościł zupełnie dobrowolnie, niemniej jednak zamierzam wysłać to zdjęcie do teściowej z komentarzem, że tak właśnie karmię jej syna.

Posted

Wklejam zdjęcia łap Pucka, dalej tylko w linkach bo zdjęcia ciągle drastyczne
Tutaj ta lepsza łapa, od razu po znalezieniu, zdjęcie robiła Malawaszka
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/58a13d8dced32032.html
a tutaj ta sama noga dzisiaj, chyba widać poprawę.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/26665c7e479b3eef.html
A tutaj ta gorsza noga, dalej wygląda okropnie, ale jest dużo lepiej niż tydzień temu, niestety nie mam z czym porównać.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aef3bcffb78a14c6.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/24e688a493a62ac7.html

Posted

Jesli gorsza łapa wyglądała gorzej to podziewiam Cie ULKA naprawde!!!!!!!!!! bo jak zobaczyłam ją teraz to nie nawet myślec jak wyglądała wczesniej, ale dobrze ze jest duza poprawa

Posted

Wszyscy są w szoku, że to tak szybko idzie, niepokoi mnie jednak, że on ta tą lepszą łapę prawie w ogóle nie staje, podobno z kośćmi wszystko w porządku więc dlaczego on na nią nie staje? Mysza 1 te opatrunki od Ciebie są rewelacyjne, dużo łatwiej się odklejają przy wymianie i chyba w ogóle rana ładniej wygląda. Jeszcze raz serdecznie dziękuję :-)
A tak Pucek leży jak mu zmieniam opatrunek, jest naprawdę grzeczniutki, tylko zastrzyku juz sobie nie daje łatwo zrobić, musiałam dzisiaj wołać mamae na pomoc.

Guest Elżbieta481
Posted

Pucuś-my z doskoku,-życzymy szybkiego powrotu do zdrowia!
E/W

Posted

Dzisiaj znowu wizyta u weta, wszystko Ok, ale bez prześwietlenia się chyba nie obejdzie, bo na tą lepszą nogę on powinien już stawać, a jednak tego nie robi, jest też opcja, że ma taki uraz psychiczny i po prostu się boi. Gorsza łapa w coraz lepszym stanie, odstawiono mu jeden antybiotyk został mu tylko betamox, który ma dostać w środę, następna wizyta u weta w piątek, pytałam o koszty leczenia i powiem szczerze trochę ręce mi opadły:shake: Tak w przybliżeniu, bo nie policzył dokładnie wyszło jak na razie około 250zł:placz: Ale nic to oby tylko Pucek sie pozrastał. Czy wie ktoś gdzie można kupić takie preparowane łapki kurze, one są takie białe i jakby napompowane, Pucek je uwielbia, ale u nas one są po 1zł, może ktoś wie gdzie można kupić taniej?

Posted

On to teraz je wszystko i w każdej ilości. Ja podaje mu takie łapki gotowane, tylko tą długą kość wyjmuje ale jak tych białych spróbował to dla nich oszalał.

Posted

malawaszka napisał(a):
ooo a mogę się dołożyć do zamówienia na allegro? i mogłoby być wysłane do uli a ja sobie od niej odbiorę bo moje stadko też uwielbia rapki białe - będzie taniej przesyłka

to co? tą setkę na pół? czy dwie setki w ramach szaleństwa totalnego?