Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Koszt kastracji to około 150 zł. Z Puckiem jest coraz lepiej nawet zaczął brykać :-). Problem jest jednak z czystością w domu, wczoraj to patrząc na mnie nalał na ścianę, oczywiście było fe itp ale jemu to nie przeszkadzało:mad: Gdy rano wchodzę do psów to zawsze znajdę kałużę, a przecież ostatni raz jest na spacerku około 23 a wypuszczam go tak około 8 - 9.
A teraz off. Proszę wszystkich o zajrzenie na ten wątek i chociaż podnoszenie do góry, to tego psa ratowałyśmy we wtorek i dalej nie wiadomo co z nim będzie.
http://www.dogomania.pl/threads/190338-POMOCY-!!!-Chow-Chow-w-ci%C4%99%C5%BCkim-stanie-%28transfuzja-krwi%29

Posted

a ja mam prośbę:cool1:
Pucek ma bardzo ładne zdjęcia , ale ja jak zwykle odczuwam niedosyt smutnych i chwytających za serce zdjęć
czy może Florentynka masz takowe w swoich archiwach , a może Uli udało by się zrobić np. na rączkach albo inne ze smutną puckową minką..:cool3:

Posted

Są takie psy którym nie idzie zrobić smutnej foty, taki Terry np....chociaż jak go Becia kąpała to miał niewyraźną minę. To może wykąpać Pućka?
I co Asiu telefon nie dzwoni?

Posted

Ja nie umiem zrobić mu smutnych zdjęć. To porcja z dzisiaj i jedynie to pierwsze się nadaje reszta raczej nie.

Może na takie zdjęcie ktoś się złapie?

Albo to?

Z ciotką Borką

i ostatnie na dzisiaj.

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Ula, pierwsze bardzo dobre! Wygląda jak biedny, samotny, głodny pies, którego nikt nie kocha...

Dokładnie !!! Ale mnie najbardziej rozwala ostatnie :D Boski pies :D

Posted

Ech, Majusko - wiesz jak trudno o DT. Przy Pucku byłam skłonna łbem walić w ścianę z rozpaczy - to, że się Ulka znalazła to prawdziwy cud!
Ja już nawet proponowałam transakcję wiązaną pani z fundacji zajmującej się kotami, że jak znajdzie tymczas dla Pucka to ja wezmę kota...

Posted

Ulka - chyba jednak będziesz musiała go zbić...
Widziałam ( na Twoim ogólnym wątku) że mała czarna uczy Pucka chodzenia na smyczy - mądra dziewczynka.
Czy rozmawiałaś z weterynarzem na temat kolejności i odległości w czasie szczepienia na wirusówki i kastracji? Myślę, że tą kastrację trzeba by już umawiać, tylko się zorientować jak to się ma do szczepień.

Posted

Florentynka napisał(a):
Ech, Majusko - wiesz jak trudno o DT. Przy Pucku byłam skłonna łbem walić w ścianę z rozpaczy - to, że się Ulka znalazła to prawdziwy cud!
Ja już nawet proponowałam transakcję wiązaną pani z fundacji zajmującej się kotami, że jak znajdzie tymczas dla Pucka to ja wezmę kota...

Tak myślałam , dzięki Asiu..

Posted

Po sczepieniach trzeba odczekać, chyba żeby zrobić to odwrotnie, najpierw wykastrować a potem zaszczepić. Teraz w pierwszej kolejności muszę wykastrować Tofika a nie chciałabym mieć w domu dwóch rekonwalescentów. Chociaż i tak bywało :-)

Posted

To kwestia tego ile trzeba odczekać, w takim razie. Nie jest tak, że z tą Puckową kastracją mamy nóż na gardle, szczepienie pilniejsze, diabli wiedzą czy kiedykolwiek w życiu jakieś miał.
Jeśli możesz, to załatw te wirusówki w pierwszej kolejności, przeczekamy kastrację Tofika, a potem Pucunio pójdzie pod nóż.