Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 407
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak Igam budowa na jest na ul Czarnołęckiej - budowa nie domu jednorodzinnego, ale dwóch bloków jedno-piętrowych.

Rozmawiałam właśnie z robotnikami z tej budowy, powiedzieli, ze suka jest z nimi całe ranki i potem w ciągu dnia, że rzucają jej jakieś kąski ze swojego pożywienia, które ona zjada. Nie ucieka przed nimi, ale oni też nie próbowali jej dotknąć. Wiedzieli dokładnie o jakim psie ja mówię. Mówili, ze dziś bawiła się z jakimś innym psem. Obiecali mi, że spróbują ją jakoś złapać.
Sąsiadka natomiast powiedziała, ze w ciagu dnia widuje sukę chodzącą po naszej ulicy, że kręci się przy robotnikach i powiedziała, ze suczka jest coraz bardziej oswojona. Sąsiadka chodizął ze swoim psem i suka chodziła za nimi.

Nowa nadzieja we mnie wstąpiła.!!!

Posted

suczka wciąż jest. Śpi na budowie na parkingu podziemnym. Wita robotników rano i krąży wokół nich cały dzień. Mam nadzieję, że z nimi ośmieli się na tyle, ze ją drapną w końcu.

Posted

tanitka napisał(a):
suczka wciąż jest. Śpi na budowie na parkingu podziemnym. Wita robotników rano i krąży wokół nich cały dzień. Mam nadzieję, że z nimi ośmieli się na tyle, ze ją drapną w końcu.

wydaje mi się, ze są na to bardzo duże szanse:)
trzymamy kciuki

Posted

Kciuki zaciśnięte :)

... najważniejsze że można namierzyć sunię, że nie zwiała gdzieś ... np. do lasu ... myślę, że jej zlapanie to "tylko" kwestia czasu.

Posted

suczka cały czas jest. dziś pod wieczór chodziłam pod budową z moją jamniczką, a Gaja bezczelnie położyła się za ogrodzeniem i na nas patrzyła. Oczywiście udawałam, ze jej tam wogóle nie widzę i kroczyłam spokojnie dalej. To jest taki zołzowaty typ!:diabloti:

Posted

snuje się ta bida po budowie w taki upał, widzę ją codziennie :(. AKcja łapaniowa ma być za jakiś czas. Klatka-łapka już usunięta, bo nie ma z niej pożytku. Wystawiane ma jedzenei i picie i nadal czekamy. Potem mają być dwa dni przegłodzenia i podanie jedzenia z sedalinem i obserwacja terenu. Najlepiej żeby poszła spać a wtedy my ją cap!. Wersja druga, to jeśli sedalin nie zadziala, to obserwacja terenu i kiedy suka wejdzie na podziemny parkinch kilka osób zablokuje wszystkie wyjścia z garażu i dotąd łapacz będzie działał w garażu, aż łobuzicę złapie. Takie są plany, no chyba, że robotnikom sie uda wcześniej.