Onaa Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Podnoszę malutką :). Oby ten tydzień szybko minął i sunia znalazła się już pod czułą opieką ZuziM :). Quote
elmira Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Dziewczyny, witam. Sorki za brak kontaktu, ale tak, jak napisała luka natrzaskałam kilometrów, bo sprawa była pilna i nie spałam. Ale do rzeczy;) Rozmawiałam z leni. Suczka, jak rozumiem będzie u Tanitki. Jeżeli mogę prosić o namiary: nr telefonu i ew. propozycje, gdzie mamy pieska przejąć. Bo to pewne, że sunia ze mną jedzie? Quote
tanitka Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Gaja jednak dziś opuściła schronisko i jedzie do Warszawy :) Quote
Ewanka Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 tanitka napisał(a):Gaja jednak dziś opuściła schronisko i jedzie do Warszawy :) To wspaniała wiadomość, czekamy na dalsze wieści ... :) Quote
Onaa Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 tanitka napisał(a):Gaja jednak dziś opuściła schronisko i jedzie do Warszawy :) A to już dzisiaj ?! Myślałam, że dopiero w weekend. Ale w weekend to chyba już stacja hotelik :). Czekamy w takim razie na wieści :). I przypomnę, że cały czas zbieramy fundusze na pomoc dla biedulki! Quote
tanitka Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Błagam o POMOC, sunia mia uciekła spod domu!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wiem gdzie jest w tej chwili, po pościgu zniknęła mi już z oczu. Może jednak kręcić sie nadal wokół miejsca skad uciekła. Jesli się pojawi to i tak nie da do siebie podejść, nie da się złapać jest spanikowana. Potrzebowałabym klatkę łąpkę i siatkę do złapania jej!!!!! Ogłoszenia..... nie wiem...... :( Quote
kora78 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 o kurcze, moze lec na dwor, kazda minuta to coraz dalej od Ciebie. zostaw tu swoj nr kon i czekaj komorkowo na pomoc, kto cos na szybko dzis znajdzie z warszawy niech do Ciebie pisze na komorke. a ty lec szukaj dalej kogos masz blisko? to dzwon do niego o pomoc w poszukiwaniach. na cito najwazniejsze, poki sunia niedaleko Quote
zuziaM Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Matko kochana !!!!! To trzeba do Warszawiakow natychmiast dzwonic i sms-owac !!!! Wyslalam sms do Jo37 z Warszawy ... trzeba innych Warszawiakow powiadomic ! Quote
zuziaM Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Wyslalam jeszcze 7 PW do Warszawiakow ...... leni mi napisala, kogo zawiadomic. Paluchy zaciskam, zeby niunia sie odnalazla i zeby sie obylo bez awarii, jak u Iguni ..... Suniecko !!!! Daj sie zlapac ...... Quote
Zdrapka Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Trzeba natychmiast powiadomić Psiego Anioła, Straż Miejską, Urząd Miasta, sprawdzać kwarantannę na Paluchu CODZIENNIE, Zarząd Oczyszczania Dróg - jeśli znajdą ciało, albo ją gdzieś żywą zobaczą - niech powiadomią, na trasie firmy ochroniarskie ochraniające obiekty - zdjęcia, telefon, niech powiadomią, taxi - to samo, rozwiesić ogłoszenia ze zdjęciem na drzewach i do skrzynek przy domach - zdjęcia wydrukować, wysłać Psiemu Aniołowi. Nie wiem co jeszcze ... a żarcie rozsypać jakieś chrupki mocno walące - nawet jak inne psy zeżrą to zapach będzie, ewentualnie saszetki małe rozdać ludziom na posesjach, żeby ją na ogród zwabili i zamknęli i żeby zadzwonili. Nie rozsypywać sedalinu - zanim zacznie działać - sunia spiep ...szy i zaśnie w lesie czy krzakach stając się bezbronną ofiarą innych zwierząt. Quote
zuziaM Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Wspolczuje tanitce .... Rozumiem, co teraz przezywa ... Ja swojego hotelowego uciekiniera po wsi 2 godziny ganialam .... Ludzi wypytywalam i jezdzilam autem w kolko .... A kiedy go znalazlam, to ... on juz sobie do domu spokojnie wracal ..... i zdziwiony byl, czemu ja sie czepiam. Tylko, ze on juz u mnie byl chyba ze trzy miesiace i znal droge ..... Biedna sunieczka ..... Quote
elmira Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Dziewczyny, napiszcie, skąd sunia uciekła. Oczywiście chodzi o rejon. Jeżeli można zmieńcie tytuł. Ja miałam taką samą sytuację z nowo przywiezionym psiakiem. Quote
Ewanka Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Tanitko, to nie Twoja wina ... tak się czasem po prostu zdarza ... to wypadek przy pracy. Trzymam mocno kciuki, oby sunia znalazła się cała i zdrowa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
tanitka Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 suczka zaginęła w Warszawie- Międzylesie z ulicy Czarnołęckiej. W nocy jeździłam jeszcze po okolicy i ją widzialam, tylko że kiedy wysiadam z samochodu ona ucieka jak opętana. Mam wrażenie, że tą gonitwą ją wczoraj przepłoszyłam.:( Rano jej dziś już nie widzialam. Udało mi się ją nawet zapędzić w nocy na takąś opuszczoną działkę, ale niestety bez ogrodzenia z jednej strony. Siedzialam na tej działce dopóki ona była spokojna. Oswajałam ją ze swoją obecnością, ale jak zechciała wyjść z tamtąd to nie było takiej możliwości, żebym ją zatrzymała. Ona nie podejdzie do nikogo, nie zaszywa się w kącie przyparta do muru, ale atakuje i ucieka. Nawet gdyby udało się ją zapędzić na całkowicie zamkniętą posesję to bez bez sedalinu, albo palmera nie da rady :(. Quote
Ewanka Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Trudna sprawa ... może poprosić o pomoc profesjonalnego "łapacza" ze specjallną siatką ... :( może tu spróbować .......... Sraż dla Zwierząt : http://www.strazdlazwierzat.com.pl/index.php?pliki=kontakt Quote
tanitka Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 tak, tylko ona musi się gdzieś zatrzymać. Bo łapacz nie będzie biegał po ulicach ..... Quote
mshume Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Przykro mi,ze nie mogę pomóc w poszukiwaniach suni. To drugi koniec miasta, a ja bez auta :( Trzebaby jeszcze Celestynów sprawdzać, bo to schronisko w tamtym rejonie. Tanitka trzymaj się. Quote
lika1771 Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 O matko nastepna uciekinierka trzymam kciuki zeby sie odnalazła Quote
malagos Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Tanitka, jaki to rejon Warszawy? kogo zawiadamiać? może Ania&Rudy, SylwiaK, jeśli to ok. Celestynowa i Otwocka?......... zmieńcie tytuł! Żeucikła, ze potrzebna pomoc! Quote
Jo37 Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Nie mogę się dodzwonić do Tanitki. Po pracy mogę pomóc szukac suni. Mój numer 600 953 938. Quote
Onaa Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Przeczytałam niedawno o ucieczce suni. Nie wiem jak pomóc. Quote
elmira Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Wysłałam sms do Tanitki. Udało mi się (tzn. nie ja, ale na moją prośbę zrobił to kto inny:)) zdobyć numer do Pana, który ma strzelbę Palmera i może pomóc. Quote
Recommended Posts