Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pięknotka właśnie się żali jaka to Mantis niedobra ;) Nie było mnie raptem pół godziny. Jaka radość kiedy wróciłam, aż pomrukuje z zadowolenia i łapką zaczepia.

Jeśli miałaby trafić do pracującego domku, bez osiadłej na stałe babci, to trzeba będzie popracować nad uświadomieniem suni, że człowiek znika, ale wraca.

Tanitko, nie wiem czy Cię to pocieszy, ale też będę beczeć kiedy będę musiała się z nią rozstać. Wywołuje w człowieku poczucie, że jest tym jednym, jedynym, niezastąpionym... no fajnie się tak czuć :lol:

• Replies 407
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I jak ja, kiedyś... :placz:

To jest sama słodycz, dostałam chyba z milion buziaków na dzień dobry :loveu:
Ona zostaje bez awantur, ale potem dubeltowo się przykleja. Dziś już było trochę lepiej, bo wczoraj panikowała kiedy oddałam smycz w ręce córki, chcąc ślicznotkę sfilmować. Taa, w trzy sekundy była była przy mnie.
A dziś już z zainteresowaniem śledziła co robi Dafne, poplotkowały sobie z Kropką. :) Koty już jej kompletnie nie interesują. A i do kuchni zagląda, na razie tylko dwiema łapkami, ale to już jakiś postęp :razz:

Posted

Wykupiłam Gai ogłoszenia na bazarku, muszę tylko wysłać tekst i zdjęcia. Allegro jej zrobię

Mantis, masz jakieś nowe zdjęcia? Ja mogę codziennie oglądać jak kudłatą telenowelę :)

Posted

Leni, dziękuję :) Nowych zdjęć nie mam, będą jutro :)

Oj tak, zakochane. I to jak :roll: Już zazdroszczę ludziom Gai <wzdycha>

[SIZE="1"]Hmm, muszę pomyśleć nad mega nierealnymi warunkami adopcji. :evil_lol: Dla dobra Gai oczywiście :p

Posted

[quote name='Mantis']Leni, dziękuję :) Nowych zdjęć nie mam, będą jutro :)

[SIZE="1"]Hmm, muszę pomyśleć nad mega nierealnymi warunkami adopcji. :evil_lol: Dla dobra Gai oczywiście :p

Dojrzałam, a jakże...:) I coś mi się wydaje,że..............................................:)

Posted

[quote name='Mantis']Leni, dziękuję :) Nowych zdjęć nie mam, będą jutro :)

Hmm, muszę pomyśleć nad mega nierealnymi warunkami adopcji. :evil_lol: Dla dobra Gai oczywiście :p

Domek? :razz:

Posted

Proszę nie kusić Mantis... :eviltong:

Jeeej, jakbym chciała, bo ta sunia to skarb. Tak jak i Kropka. Ale jak nie będę twarda to nie pomogę kolejnym... BUU!

Posted

Obejrzałam z wieeeelką przyjemnością! Gaja jest prześliczna (wrażenia wzrokowe),dzwony w tle
to piękny podkład muzyczny (wrażenia akustyczne) ;)... Jesteś genialnym reżyserem!:)

Posted

cudna ta Gaja, w moim typie.
Tanitka chyba się wylegiwała na boku i przy okazji z nudów kręciła ten filmik:eviltong:
Czy Gaja nadal nosi zimowe ubranko ?

Posted

Tanitko, to kunszt reżyserski. Serio-serio :lol:
Modelka tak się kręci i tak lgnie do człowieka, że porządnych zdjęć jej nie mogłam zrobić.

TZ brzydko się do nie zwraca :angryy: "Łysa". Pff. Fryzury mają podobne ;) No, może TZ nie ma tak pięknej grzywki ;)
Tak jestem przyzwyczajona do kudłatych, że dziwnie się Gajkę głaszcze :)

Zdjęcia miały być pięknie ogłoszeniowe, nie bardzo wyszły. Do takiej iskierki potrzebny aparat z większym refleksem ;) Będę próbować dalej.

Zielono mi...

Posted

filmik super :) a podkład o tytule "bzzzzzzz" powinien trafić na pierwsze miejsce list przebojów :) i jak się miło go oglądało pamiętając ją dziką i wypłoszoną!

Posted

Dziś odkryła uroki kanapy. Wchodzi się łatwo. Hops i już. Jak się chce zejść to się udaje nieszczęśliwego psa i woła Mantis ;)

Zaduma...

Nuuuda

Uśmiech

Poza zawodowa ;)

Posted

Pamiętasz :) Może przy okazji jakieś okucia jej załatwię ;) bo ślizga się na panelach.

Aaa, zapomniałam. Wczoraj jak ją Dafne zachęcała do zabawy to najpierw się skuliła, potem warknęła. A dziś sama zaczepiała Dafne :) Kroi się fajne kumpelstwo :)

Posted

i pomyśleć, że ToTo przez miesiąc latało jak dziki pies i nie dało podejść do siebie na 30 m. Tak sobie myślę, ze ona mogła mieć w swoim życiu taki okres, kiedy sie błąkała, a ludzie ją przeganiali, więc tak samo zachowywala się kiedy mi nawiała. Dopiero te panie OPS pozwoliły jej zaufać, a potem się okazało, ze to kochany kanapowy pieszczoszek jest :).

Posted

"Dziki pies" boi się jeszcze różnych rzeczy, np. jeśli ktoś gwałtownie wstanie albo niespodziewanie podniesie głos. Uhm, masz rację Tanitko, pewnie była przeganiana, ale jak już do komuś zaufa to jest wierna i oddana. I tak w oczy patrzy... ach :loveu:
U weta bardzo się bała, drżała biedulka jak osika, ale przytuliła się do mnie i zdjęcie szwów dzielnie zniosła. Uff.

Wczoraj wrócili z wakacji chłopcy, zapoznanie z podkulonym ogonkiem... a dziś już biega do nich na głaski :) Wchodzenie i schodzenie z kanapy, opanowała do perfekcji :lol:
No i nareszcie mam psa łóżkowego. Kropka w ogóle nie wchodzi na łóżko jeśli jest okupowane przez kogokolwiek, Dafne tylko na moment, na pieszczotki, a Gajka się zachowuje jakby całe życie spędziła na kanapie. Pies salonowy :)

Tak bardzo jej się to podoba, że stołować też się próbuje na kanapie. Łobuz ;)

Na spacerze oddaliłam się na moment, oddając smycz w ręce TZ... wyszła z szelek w ciągu trzech sekund... w życiu nie widziałam takiego popisu sprytu i akrobatyki.

Posted

tanitka napisał(a):
Boże, nie mów mi, że z szelek potrafiła sie wyzwolic, bo mi skóra scierpła. I co poleciala za Toba?

Szelma wyzwoliła się z szelek w takim tempie, że mi szczęka opadła, ale nie próbowała uciekać tylko chciała mnie gonić. Jak zobaczyłam co się dzieje, włączył mi się siódmy bieg i od razu byłam przy niej. Rozłożyła się do góry brzuchem i "Gdzie leziesz? Głaszcz". Jednak zołza ;)

Może i dobrze, że wyszło to w takim momencie. Trzeba będzie potencjalny domek uczulić na cyrkowe właściwości łobuzicy.

Mimo, że obcych boi się trochę mniej, a domownikom pozwala głaskać to jak na razie - "pies jednego pana".

Trochę mnie rozłożyła grypa, więc relacje będą skromniejsze. A Gaia szczęśliwa, bo ma Mantis prawie non stop w łóżku :cool3:

PS. Dziękuję za ogłoszenia :)

Posted

Dziękujemy za ogłoszenia bazarkowe :) Gaia ma jeszcze allegro i psydoadopcji.pl

Teraz tylko fajny domek żeby się znalazł..

Mantis, kuruj się :drinka: Oby grypa szybko sobie poszła. Uściski dla akrobatki